Πειράματα νεκροφάνειας στο νεοδημοκρατικό μόρφωμα

Προτού προχωρήσουμε στο κύριο θέμα θα προβούμε σε μια μικρή επεξήγηση:

Τα διάφορα “στελέχη” (κομματικά, επιχειρηματικά, κρατικά, και φυσικά και εκπαιδευτικά) ζουν σε έναν ιδιαίτερο κόσμο αποκομμένο από την πραγματικότητα. Αναλώνονται σε σχέδια και συζητήσεις που μπορεί να φανούν εξωπραγματικές σε λογικούς ανθρώπους. Επειδή όμως ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας, αυτά τα μη λογικά σχέδια είναι που καταναλώνονται με όρεξη από τα πρόβατα. Οπότε και τα “στελέχη” επιδίδονται στην εύρεση του πιο απίστευτου σεναρίου που θα παρουσιάσουν ως μεγάλη επινόηση και πολιτική πρόταση προκειμένου να εντυπωσιάσουν τα πλήθη των ψηφοφόρων που αποζητούν την μετάθεση της ευθύνης στους πολιτικούς και τις βαρύγδουπες εξαγγελίες τους.

Άλλωστε τα παραδείγματα είναι αμέτρητα: Ο Καραμανλής ο Β’ με την επανίδρυση του κράτους, ο Παπανδρέου ο Γ’ με τα λεφτά που υπάρχουν, ο Σαμαράς με την ανακατάληψη των πόλεων, ο Τσίπρας με την κατάργηση των μνημονίων με έναν νόμο, ο Καμμένος με τη μετατροπή της Βουλής σε Κούγκι ώστε να μην περάσουν τα αντίχριστα μέτρα της Κάρτας του Πολίτη, της απόδοσης ιθαγένειας σε λαθροεποίκους και τη δημιουργία τζαμιών.

Αλλά και στον χώρο της εκπαίδευσης υπάρχουν αντίστοιχα αμέτρητα παραδείγματα, με την διαρκή αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, την κατάργηση των αποσπάσεων, τα διαφανή κριτήρια διορισμών και μεταθέσεων, και φυσικά τους μαζικούς διορισμούς.

(Για να μην είμαστε άδικοι, το όραμα των μαζικών διορισμών έφτασε πολύ κοντά στην πραγμάτωσή του με τον διορισμό από την κυβέρνηση Καραμανλή και τον τότε υπερυπουργό Προκόπη Παυλόπουλο που διόρισαν αμέτρητους αναπληρωτές των πιο απίθανων ειδικοτήτων και μονιμοποίησαν άλλους τόσους)

Μετά από αυτή την αναγκαία επεξήγηση, θα προχωρήσουμε στην πληροφορία που έφτασε στο Education in Greece, και που ομολογουμένως στην αρχή είδαμε με δυσπιστία.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας μεταφέρθηκαν, σε κύκλους του μορφώματος της Νέας Δημοκρατίας κάποιοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο νεκρανάστασης των πολιτικών πτωμάτων της Μαριέττας Γιαννάκου και του Γεωργίου Καλού, πρώην υπουργού και υφυπουργού (αντ)εθνικής παιδείας επί επάρατου Καραμανλισμού. Το σχέδιο αυτό εστιάζεται γύρω από την επαναφορά του οράματος των δύο φορέων πολιτικής σήψης για δυνατό φορέα ΙΕΚ στα πρότυπα της χρυσής εποχής του ΟΕΕΚ, με σκέψη ακόμα και για δημιουργία παράλληλου φορέα ΙΕΚ στα πλαίσια του κώματος.

frankenstein_itsalive

Αν κάποιος αναρωτιέται πως γίνεται να χρησιμοποιείται ως πρότυπο η εποχή του ΟΕΕΚ που στιγματίστηκε από αμέτρητα σκάνδαλα, η απάντηση είναι απλή. Για όσους συμμετείχαν στο φαγοπότι η εποχή εκείνη ήταν καταπληκτική, με χρήμα, διορισμούς, προσλήψεις, γκόμενες και γκόμενους, δόξα και προβολή από μεγαλους και μικρούς δημοσιογράφους. Η Γιαννάκου είχε τοποθετήσει άτομα της προσωπικής της επιλογής στη διοίκηση του οργανισμού, ενώ ο Καλός είχε υπό τον έλεγχό του τη Σιβιτανίδειο μέσω του κουμπάρου του. Το χρήμα έρρεε άφθονο στις τσέπες των επιτήδειων, που ταυτόχρονα εξασφάλιζαν και ποικιλία από γκόμενες, τόσο κανονικές όσο και εναλλακτικού τύπου. Χάρη σε ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους με διαύλους επικοινωνίας με την εξουσία που υποτίθεται πως ελέγχουν, τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα θάφτηκαν, ενώ δικαστικοί διαφόρων βαθμίδων φρόντισαν να κλείσουν οι όποιες δικαστικές εκκρεμότητες. Άλλωστε οι μασωνικοί κύκλοι δεν αφήνουν ποτέ τους ανθρώπους τους ακάλυπτους.

Έχοντας λοιπόν διαφορετική εικόνα από την δική τους οπτική γωνία, κάποιοι θέλουν να προβάλουν αυτήν την αμαρτωλή εποχή ως επίτευγμα και να επενδύσουν πολιτικά στην ανασύστασή της. Για να προχωρήσει βέβαια το εγχείρημα χρειάζονται και πρόσωπα που θα προσφέρουν την παρουσία τους. Αυτά έχουν ήδη βρεθεί και είναι τα διάφορα λαμόγια που πήραν θέσεις στη διοίκηση του ΟΕΕΚ και των ΙΕΚ τα χρόνια εκείνα.

Τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση των σιβιτανιδιστών που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα την εποχή εκείνη. Τώρα βέβαια στηρίζουν ολόψυχα το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να αφήσουν τους αδελφούς της στοάς χωρίς μια στοιχειώδη στήριξη. Δύσκολη η θέση τους, αλλά ελπίζουν στην κατανόηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε και με την στήριξη που πρόσφεραν στον Σκανδαλάκη κατά τις δημοτικές εκλογές αν και στην πραγματικότητα στήριζαν τον (εσωκομματικό) αντίπαλό του. Κάποιος κοινός θνητός μπορεί να αναρωτιέται πως γίνεται να στηρίζουν ταυτόχρονα τους πάντες, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η αδελφότητα είναι ένα από τα ιδεώδη του αδελφάτου των στοών.

Όταν γίναμε αποδέκτες αυτών των πληροφοριών αρχικά δείξαμε δυσπιστία. Όχι μόνο γιατί οι σχεδιασμοί των πολιτικών εναντιώνονται στην κοινή λογική (λογικό όμως αφού απευθύνονται στους γνωστού διανοητικού επιπέδου οπαδούς τους), αλλά και γιατί εκείνη την περίοδο η Γιαννάκου υποτίθεται πως παρέμενε νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο των πολιτικών αστέρων, τον Ερυθρό Σταυρό, και μάλιστα ευρισκόμενη μεταξύ ζωής και θανάτου!

Φαίνεται όμως πως υπολογίσαμε λάθος, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες κυκλοφόρησε πως όχι μόνο η Γιαννάκου ολοκλήρωσε την νοσηλεία της, αλλά και ετοιμάζεται για δυνατή επάνοδο στο πολιτικό προσκήνιο…

Και ενώ ακόμα διατηρούσαμε τις αμφιβολίες μας, η Γιαννάκου έκανε την εμφάνισή της στο πρωτοσέλιδο του lifestyle ένθετου της εφημερίδας Παραπολιτικά:

giannakou_epistrofi

Οπότε αυτό που μένει να δούμε είναι αν τελικά το μεγαλεπήβολο σχέδιο ολοκληρωθεί με την αντίστοιχη δημοσιογραφική κάλυψη και πολιτική στήριξη. Άλλωστε η Γιαννάκου και ο Καλός δεν θα είναι οι μόνοι που προσπαθούν να επιβιώσουν ως πολιτικά ζόμπι. Τον δρόμο έχει δείξει ήδη η γραφική Διαμαντοπούλου με διάφορες αστείες στα όρια της γελοιότητας κινήσεις, που όμως τυγχάνουν σεβασμού από γίγαντες του πολιτικαντισμού και του τεκτονισμού όπως ο Πρόεδρος της Δημιοκρατίας Πάκης Παυλόπουλος!

Advertisements