Αλήτες προδότες εκπαιδευτικοί

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό σε όλους πως μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών προωθεί τον εποικισμό της Ελλάδας και την αλλαγή της εθνικής, φυλετικής, ιστορικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας της χώρας με αποκλειστικό κίνητρο το προσωπικό τους συμφέρον.

Το συμφέρον αυτό είναι η εξασφάλιση της οργανικής τους θέσης για τους μονίμους και του διορισμού για τους αναπληρωτές και αδιόριστους. Σε μια εποχή έξαρσης του αισθήματος του ατομικισμού, τα άτομα αυτά θεωρούν ότι η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων παιδιών για εγγραφή στα σχολεία θα σημάνει και τη δική τους εξασφάλιση, αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε συνέπειες.

Αυτά αποτελούν σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης αριστερών και νεομαρξιστικών ρευμάτων στους επαγγελματίες της εκπαίδευσης, οι οποίοι και βλέπουν σε κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ την πραγμάτωση των επαγγελματικών τους επιδιώξεων.

Ενώ αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν πρόθυμοι να τα παραδεχτούν ανοιχτά και επίσημα. Αντίθετα, υποστήριζαν πως τα κίνητρά τους ήταν καθαρά ανθρωπιστικά και αλτρουϊστικά, αγνά και ανιδιοτελή. Αρκετοί μάλιστα υποστήριζαν πως δεν είναι λιγότερο πατριώτες επειδή θέλουν το καλύτερο “για τα παιδάκια”.

Ενώ υπό την ηγεσία του κατάπτυστου Φίλη πολιτικοί όλων των αποχρώσεων μεθόδευαν την επισημοποίηση του λαθροεποικισμού της Ελλάδας, ένα μόρφωμα με την επωνυμία “Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης” έκανε την εμφάνισή του, με την ενεργό υποστήριξη συνδικαλιστών μονίμων εκπαιδευτικών. Στην ιδρυτική τους διακήρυξη διαβάζουμε (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

“Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016
Ιδρύθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Μετά από την κλιμάκωση του αγώνα μας πέρυσι το Μάιο – Ιούνιο, ως συνέχεια συνένωσης των φωνών αναπληρωτών-τριών που εναντιώθηκαν στο νομό έκτρωμα της Διαμαντόπουλου, μας ανακοινώθηκε σήμερα ότι εγκρίθηκε την 1/07/2016 και ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από το Πρωτοδικείο Αθηνών!

…Ο αγώνας μας ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο, όπου ως μέλη μιας διαδικτυακής ομάδας (Πρωτοβουλία για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση) με συντονισμένες και δυναμικές κινήσεις ήρθαμε πολλές φορές σε επαφή με τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, ώστε να ενστερνιστούν τα δίκαια αιτήματά μας για τη διπλή προσμέτρηση της προσφερθείσας προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία, για το άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και για το μη διαχωρισμό της προϋπηρεσίας. Αφού παρευρεθήκαμε σε πολλές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΟΕ στην τελευταία πριν τη Γενική Συνέλευση καταφέραμε να πάρουμε επίσημα μέσω ψηφοφορίας και ανακοίνωσης τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας με τη ΔΑΚΕ, τις Παρεμβάσεις, το ΠΑΜΕ, την ΕΡΑ να είναι στο πλευρό μας. Λίγες μέρες αργότερα, στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, μετά την δυναμική εμφάνισή μας και την ομιλία του τωρινού προσωρινού μας Προέδρου, μαζί με τις παραπάνω παρατάξεις σύσσωμα τα εκλεγμένα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών, αλλά και αρκετά μεμονωμένα μέλη της ΔηΣυ ψήφισαν τις θέσεις μας κάνοντάς τες επίσημη θέση της Ομοσπονδίας. Τι παραπάνω θέσεις μεταβιβάσαμε στον τότε Υπουργό Τ. Κουράκη, ο οποίος τις αποδέχθηκε ως είχαν. Οι συναντήσεις, εκτός των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ, που πραγματοποιήσαμε πέρυσι ήταν με τον κ. Πιλάλη (διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας), την κα Ξουλίδου(Υπεύθυνη τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ), το βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη, το βουλευτή του Συριζα κ. Στέφο, το βουλευτή της ΝΔ κ. Φορτσάκη (Υπεύθυνο τομέα Παιδείας) και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, προσπαθώντας να πιέσουμε για τα παραπάνω θέματα, αλλά και για τα πάγια αιτήματα του κλάδου.

…Με διαφάνεια, με συνεργασία με όλες τις παρατάξεις, με ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Τα παραπάνω αποτελούν απαράβατους όρους για το ΔΣ του συλλόγου μας και για κάθε επόμενο ΔΣ.

Το ΔΣ του Συλλόγου
Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)”

Τα άτομα πίσω από αυτή την κίνηση ισχυρίζονται ότι κρατούν ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα και πως συνεργάζονται με όλες τις παρατάξεις. Η απλή ανάγνωση της ανακοίνωσής τους δείχνει το αντίθετο, καθώς απέφυγαν επιμελώς τις επαφές με τη Χρυσή Αυγή, γιατί είναι το μόνο κόμμα που θα διαφωνούσε με τα “πάγια αιτήματα” που θα δούμε στη συνέχεια.

Σημειώνουμε πως με τις θέσεις των εν λόγω ατόμων συμφώνησαν τόσο οι βουτηγμένοι στη ρεμούλα συνδικαλιστάδες της ΔΟΕ, όσο και φαινομενικά αντίπαλα κόμματα και παρατάξεις. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουν απόλυτα ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις.

Επίσης σημειώνουμε ότι οι νεόκοποι συνδικαλιστές μπόρεσαν να έχουν συναντήσεις με υψηλούς γραφικούς παράγοντες όλων των κομμάτων του προδοτικού τόξου, όπως τον Κουράκη, την Ξουλίδου και τον Φορτσάκη, αλλά και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Πατούλη(!), γεγονός που δείχνει γειτνίαση με θύλακες εξουσίας, καθώς είναι γνωστό πως όλοι αυτοί δεν καταδέχονται εύκολα να συνομιλήσουν με τον οποιονδήποτε φορέα. Πόσο μάλλον με έναν νεοπαγή σύλλογο από -υποτίθεται- ακομμάτιστα και ανεξάρτητα μέλη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του συλλόγου έδειξαν και μία εκτίμηση και θαυμασμό προς το πρόσωπο του Λιαντίνη, ο οποίος άφησε τις διαδόχους του να συνεχίσουν το ακαδημαϊκό του έργο, αλλά και αποτελεί σημαντική μορφή για κάποιους αφελέστατους του πατριωτικού χώρου.

Μία άλλη ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ από τα τέλη Μαίου του 2016 μας πληροφορεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια για τις επιδιώξεις του:

“Ήταν η κατάλληλη ώρα για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μας ενώσει και θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας. Μια συλλογικότητα με κοινό όραμα και στόχο. Έναν Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων, ανεξάρτητο από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα. Να λειτουργήσουμε με βάση το κοινό συμφέρον κάθε συναδέλφου, για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενισχύσουμε τον ρόλο των αναπληρωτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Να διασφαλίσουμε και να υπερασπιστούμε την εκπαιδευτική και εργασιακή υπόσταση των συναδέλφων αλλά και όσους μας στηρίζουν και βασίζονται πάνω μας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών ήταν η αρχή για τον συντονισμό μας και την έναρξη του αγώνα. Ήδη δώσαμε το παρών στις συγκεντρώσεις και κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πιέζοντας με κάθε τρόπο για την απόσυρσή της διάταξης. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή, αφού καταλάβαμε πως δεν πρέπει να σταματήσουμε.

Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας την 24/05/ 2016 και με δεδομένη την ανακατανομή του ΕΣΠΑ, ζητήσαμε, εκτός από την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τα ΕΑΕΠ, την πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων πλήρους ωραρίου και καθηγητών ειδικοτήτων στις προσφυγικές δομές με έργο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και την δημιουργική απασχόληση των προσφυγόπουλων, των οποίων ο αριθμός υπερβαίνει τις 18.000.

Με άλλα λόγια, ο συγκεκριμένος σύλλογος δημιουργήθηκε προκειμένου να προωθήσει το συμφέρον των μελών του για διορισμό με κάθε τρόπο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε δεκτός με χαρά από τα προδοτικά κόμματα και το Υπουργείο Αντεθνικής Παιδείας γιατί ήταν σύμφωνος με την διαβολική ατζέντα του λαθροεποικισμού της Ελλάδας. Φυσικά, το διαθέσιμο ΕΣΠΑ δε θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλευτο χωρίς να βρεθεί κάποιος τρόπος να φαγωθεί. Αφού ο εκπαιδευτικός κόσμος εκμαυλίστηκε συστηματικά επί σειρά ετών μέσω των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη χρηματοδότηση απατών όπως τα ΙΕΚ ή η ΠΔΣ, τώρα ήταν πλέον έτοιμος να προτείνει από μόνος του την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας προκειμένου να πάρει τα χρήματα των καθόλου κουτών κουτόφραγκων.

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ομηρικούς καβγάδες αδιόριστων με πολιτικούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση επήλθε πολύ εύκολα απόλυτη ταύτιση και συμφωνία προκειμένου τα παιδιά των λαθροεποίκων να ενταχθούν στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα με ταυτόχρονη μισθοδότηση των μισθοφόρων προδοτών εκπαιδευτικών.

Φτάνοντας στον Ιούλιο του 2016, έχουμε μια θριαμβευτική ανακοίνωση του συλλόγου που με ευκολία εξασφάλισε άμεση ενημέρωση από παράγοντες του υπουργείου, και η οποία αναδημοσιεύεται διθυραμβικά από την αλητομαρξιστική γιάφκα του alfavita για το πεινασμένο για προσλήψεις κοινό του:

“Σχολεία σε 12 καταυλισμούς – Προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί. Η εγκύκλιος μέσα στο καλοκαίρι
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 7 Ιούλιος, 2016

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΑΣΑΔ

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, μας ενημέρωσαν σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς για τις προσφυγικές δομές.

Αρχικά προβλέπεται δημιουργία σχολικών μονάδων σε 12 καταυλισμούς προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Η εκπαίδευση θα αφορά παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Θα προσληφθούν στις συγκεκριμένες δομές πάνω από 200 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φιλόλογοι, μέσα από ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ του υπουργείου παιδείας, που θα βγει μέσα στο καλοκαίρι. Τα προσφυγόπουλα των υπόλοιπων καταυλισμών, θα ενταχθούν ομαλά στα ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, τα οποία θα αποτελούνται από 10 έως 15 παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους και τον δάσκαλο του τμήματος υποδοχής.

Δεν θα χρειαστεί ειδική αίτηση για τα τμήματα υποδοχής. Οι προσλήψεις ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ και η προϋπηρεσία θα προσμετράται κανονικά.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων από τις 27 Μαΐου 2016, πρώτος έθεσε το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφύγων και της ομαλής ένταξής τους στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Διεκδικήσαμε ξεχωριστές προσλήψεις αναπληρωτών, ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ, αλλά από το υπουργείο παιδείας, παραθέτοντας την πρότασή μας στις διοικητικές υπηρεσίες αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Διεκδικήσαμε προσλήψεις αναπληρωτών, όχι μόνο δασκάλων αλλά και υπόλοιπων ειδικοτήτων, κάτι που γίνεται πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ότι ο σύλλογός μας μπορεί να αποτελείται από αναπληρωτές δασκάλους, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ και ΣΤΟΧΕΥΕΙ στην προστασία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Θα είμαστε ΕΔΩ για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων στα τμήματα υποδοχής και να πιέσουμε ώστε ο προγραμματισμός του υπουργείου να γίνει πραγματικότητα. Το υπουργείο παιδείας υιοθετώντας την πρότασή μας, αφενός μένει να την εφαρμόσει και αφετέρου να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών.

Τελικά ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.”

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο “αγώνας” ήταν εμφανέστατα προκαθορισμένος προκειμένου να δοθεί άλλοθι στους σχεδιασμούς του Φίλη για την εφαρμογή διατάξεων του υπερμνημονίου και την υλοποίηση του σχεδίου Kalergi. Βλέπουμε να δημιουργείται ένας σύλλογος, να γίνεται δεκτός με μεγάλη ευκολία από τους συνήθως αδιάφορους αρχισυνδικαλιστές της ΔΟΕ και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, να έχει συναντήσεις και επαφές με όλα τα μορφώματα του αντισυνταγματικού τόξου, να κάνει προτάσεις που γίνονται άμεσα αποδεκτές, και όλα αυτά σε διάστημα ενός τριμήνου. Αυτά σε αντιδιαστολή με άλλους που έδωσαν πραγματικές μάχες με πολιτικές ηγεσίες, σνομπαριζόμενοι από τα περισσότερα κόμματα και συχνά αντιμετωπίζοντας τα ΜΑΤ και ένστολους και μη μπράβους της εξουσίας, χωρίς τελικά να καταφέρουν την παραμικρή αποδοχή των αιτημάτων τους.

Η εκπαιδευτική ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα τα ονόματα των προδοτών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτή την παράσταση προκειμένου να εξασφαλίσουν τον διορισμό τους. Όσο για τους συνδικαλιστές της ΔΟΕ από όλες τις παρατάξεις και τους πολιτικούς καθοδηγητές τους, ο ρόλος τους και η βουτηγμένη στην πιο ανίερη διαπλοκή ύπαρξή τους είναι από πολύ καιρό γνωστά.

Είναι καιρός οι πραγματικοί εκπαιδευτικοί που δεν ενστερνίζονται τις προδοτικές πεποιθήσεις αυτών των συμφεροντολόγων απάτριδων να τους απομονώσουν με κάθε τρόπο και να αντιδράσουν δυναμικά στις πρακτορικές μεθοδεύσεις τους. Όποιος συναγελάζεται μαζί τους, συμμετέχει στα σωματεία τους και αποδέχεται τέτοιους διορισμούς είναι συνυπεύθυνος της προδοσίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα.

ellhnofovikoi-apelasi

ΥΓ: Εδώ και δεκαετίες το κράτος υποχρεώνει τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους να υποβάλλονται σε εκτεταμένες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να μην κολλήσουν τους μαθητές φυματίωση. Όλους αυτούς τους λαθροπροσκυνημένους εκπαιδευτικούς που αδημονούν να πάνε στα τμήματα αυτά το κράτος θα τους εξετάσει στη συνέχεια προκειμένου να μη μεταφέρουν ασθένειες στον ντόπιο πληθυσμό;