Αιτήσεις αναπληρωτών και ΑΣΕΠ

Αφού άφησε παντού το στίγμα του, ο Υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο Φίλης δε θα μπορούσε να αφήσει απ’έξω τις αιτήσεις των αναπληρωτών.

Μετά το περσινό φιάσκο των αιτήσεων (όταν ο ανεκδιήγητος Μπαλτάς μέσα σε μια έξαρση χασισοευφορίας αποφάσισε να ακυρώσει τις πρώτες αιτήσεις και να αναγκάσει τους υποψήφιους να υποστούν το μαρτύριο των αιτήσεων και δεύτερη φορά μέσα στο κατακαλόκαιρο), ο Φίλης αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τις αιτήσεις αναθέτοντας τον έλεγχο της νομιμότητας στον ΑΣΕΠ.

Ολόκληρη η ιστορική δήλωση Φίλη που για ευνόητους λόγους πέρασε απαρατήρητη από τους συνήθως φωνασκούντες “διοριστέους” συνδικαλιστές:

“Έχω δεσμευτεί γι αυτό στη Βουλή.

Οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017 θα υποβληθούν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ενώ ο έλεγχος νομιμότητας των σχετικών πινάκων κατάταξης θα γίνει για πρώτη φορά από τον ΑΣΕΠ.

Όχι μόνο όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους αλλά η πρόσληψή τους θα έχει γίνει με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο.”

Με άλλα λόγια ο Φίλης παραδέχεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν γίνονταν με αδιάβλητο τρόπο. Κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουν αλλά διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους όταν το ακούν. Θυμίζουμε το ρεπορτάζ που τάραξε γερά τα νερά και είπε αυτά που δεν τολμούσε να πει κανένας:

Ποιοί είναι οι “διοριστέοι”: Αποκαλυπτική έρευνα

Το ερώτημα στο οποίο δεν πρόκειται να απαντήσει κανένας (και σίγουρα όχι ο Φίλης) είναι τι θα γίνει με αυτή την άδικη κατάταξη που με διακομματική συμφωνία τα κόμματα αποδέχονται. Η δική μας απάντηση είναι πως ο μόνος τρόπος να διορθωθεί αυτή η κατάσταση είναι να ανεξαρτοποιηθεί η αναπλήρωση από τον διορισμό και να επανέλθει το κριτήριο της επετηρίδας με βάση το χρόνο κτήσης του πτυχίου.

Όσο για την υποτιθέμενη “αδιάβλητη διαδικασία” μέσω ΑΣΕΠ που υπόσχεται ο Φίλης, του αφιερώνουμε παλαιότερες αναφορές μας στο θέμα του ΑΣΕΠ και του υποσχόμαστε να επανέλθουμε:

Η αξιοπιστία του ΑΣΕΠ

Η (αν)αξιοπιστία του ΑΣΕΠ

Advertisements