BREXIT: Το δράμα των κομισάριων

«Τo λεν οι κούκοι στα κλαριά κι οι πέρδικες στα πλάγια,
το λεν κι οι ευρωμπάσταρδοι το μαύρο μοιρολόγι.
Τι ειν΄το κακό που γίνεται και ταραχή μεγάλη;
Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται; μήνα σε χαροκόπι;
Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι.
Πέρα απ’ της Μάγχης τα στενά γίνεται παρτούζα!
Εργάτες, φτωχοί και λαϊκοί γαμούν ευρωμπινέδες!
Έκλασε μέντες ο Ολαντ κι ο μπεκρης ο γιουνκερ και η φακλάνα η χοντρη του βερολινου σκιαχτρο χτυπιέται και οδύρεται κλαίει και καταριέται!
-Τι ειν’ τούτο το κακο τι ειν’αυτή η παρτούζα του μαυρου ντραγκι τα σκατά, να τρώω εγω στην μάπα;
Κόκκινα τα χρηματιστήρια, πέφτει και το ευρώ μας ανάθεμα σε Νάιτζελ και τρεις παναθεμασέ που ξύπνησες τα πρόβατα και βγαίνουν απ’την στάνη»!

(Δημώδες άσμα για το δράμα του BREXIT)

O ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ, εμφανίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο και είχε άγρια κόντρα του με τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς!

«Αμφισβητείστε εσείς, αμφισβητείται το νόμισμά σας!», είπε ξεκινώντας την ομιλία του. Και συνέχισε:

«Κοιτάξτε! Δείτε λιγάκι την Μέσογειο. Η πολιτική που επιβλήθηκε για να επικρατήσει η φτώχεια στην Ελλάδα, εκεί τα πήγατε πολύ καλά. Αλλά αμφισβητείστε».

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο Φάρατζ είπε:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι εσείς με απάτες με ψέμματα ποτέ δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και τους επιβάλλατε την πολιτικη ένωση.

Και όταν οι πολίτες του 2005 στην Ολλανδία και στην Γαλλια καταψήφισαν αυτή την πολιτική ένωση, όταν απέρριψαν το Σύνταγμα εσείς τους αγνοήσατε και τι κάνατε; Φέρατε από την πίσω πόρτα στην ΕΕ την συνθήκη της Λισαβόνας.

Το Brexit είχε σεισμικό αποτέλεσμα. Δεν ήταν μόνο για την Βρετανία αλλά και για όλο τον κόσμο. Ο απλός άνθρωπος απέρριψε τις πολυεθνικές και τις συγχωνεύσεις τραπεζών τις μεγάλες πολιτικές και είπε αυτός ο απλός άνθρωπος: «θέλουμε πίσω την πατρίδα μας θέλουμε πίσω τα δικά μας σύνορα».

Και με τον τρόπο αυτό πλέον δώσαμε αχτίδα ελπίδας στους δημοκράτες και σε όλη την υπόλοιπη ΕΕ.

Η Βρετανία δεν θα είναι το μοναδικό κρατος που θα εγκαταλείψει την ΕΕ».

«Εναπόκειται στην ΕΕ να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Συμφωνώ με τον κ. Γιούνκερ ότι πρέπει να γίνουν πράξεις. Κανείς από εσάς δεν έχει κάνει στην ζωή του μια κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά. Είτε έχετε εργαστεί στις επιχειρήσεις είτε στο εμπόριο είτε έχετε δημιουργήσει μια θέση απασχόλησης ποτέ δεν έχετε λειτουργήσει σωστά».

Από τις πολλές εικόνες που χαρακτηριστά συνόδευσαν το BREXIT, ποιός μπορεί να ξεχάσει αυτή του Βρετανού κομισάριου να κλαίει με λυγμούς στα έδρανα του Ευρωκυνοβουλίου και τους υπόλοιπους ευρωκηφήνες να τον παρηγορούν; Γιατί, όπως τους είπε κατάμουτρα ο Φάρατζ, κανείς από όλους αυτούς που κλαίνε για την καρέκλα τους δεν έχει δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά, ούτε έχει κάνει στη ζωή του μια κάποια δουλειά. Αντίθετα, μετέτρεψαν σε εργασία τη δημαγωγία και το ξεπούλημα αδιαφορώντας για το πως ζουν οι απλοί άνθρωποι. Κάθονται με αυταρέσκεια στις καρέκλες τους και εκτελούν τις εντολές που λαμβάνουν από μια αόρατη γραφειοκρατία.

Κι αν κάποιοι από τους Βρετανούς κηφήνες έφτασαν στο σημείο να βάλουν τα κλάματα για την απώλεια της άνετης ζωής τους, οι Έλληνες κηφήνες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους. Τσίπρας και Καμμένος, Σαμαράς και Βενιζέλος, Μπακογιάννη και Διαμαντοπούλου, Παυλόπουλος και Φλαμπουράρης, τα ανίερα ζεύγη απολαμβάνουν τα σύμφωνα συμβίωσης που τους κρατούν στην επιφάνεια, ακολουθούμενοι από στρατιές μεγάλων και μικρών καρεκλοκένταυρων που ο μόνος φόβος τους είναι ότι κάποτε το καθεστώς μπορεί να καταρρεύσει και να αναγκαστούν να ζήσουν με το μισθό ενός κοινού θνητού.

Advertisements