Φίλης και παρκαρισμένοι εκπαιδευτικοί

Η δήλωση του Φίλη για παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς δημιούργησε σωρεία αντιδράσεων, κυρίως από το χώρο της αριστεράς. Ενδεικτικά αναφέρουμε το παρακάτω απόσπασμα από τη γνωστή μαρξιστογιάφκα alfavita (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

“Οι “παρκαρισμένοι” εκπαιδευτικοί και το ξεκλήρισμα των αναπληρωτών
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιούνιος, 2016

Σε απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση για τα κενά στα σχολεία και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ο υπουργός Παδείας Νίκος Φίλης, για να καλύψει τις χιλιάδες απολύσεις, αλλά και για να προετοιμάσει το έδαφος για τη γενίκευση της κινητικότητας, δε δίστασε να προσφύγει για αντιπερισπασμό στη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού», εξαπολύοντας από πάνω και άθλια επίθεση στους εκπαιδευτικούς: «Έχουμε παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς – είπε επί λέξει – σε μια περιοχή και στη διπλανή υπάρχουν σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν από ελλείψεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πλεόνασμα σε ειδικότητες στα σχολεία και να προσλαμβάνουμε αναπληρωτές. Υπάρχει πλεόνασμα σε ορισμένες ειδικότητες, οι οποίες κρύβονται στο μηχανισμό των πελατειακών σχέσεων, και προσλαμβάνουμε αναπληρωτές να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν οι μόνιμοι»!

“Παρκαρισμένοι” εκπαιδευτικοί, λοιπόν, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας. Όλη η λογική του υπουργείου εν όψει Σεπτέμβρη σε λίγες λέξεις. Πλέον δεν κρύβονται.

Οπως πολύ σωστά επισημαίνει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Ρέππας, ο Νίκος Φίλης προσπαθεί να ντύσει με “παιδαγωγικά επιχειρήματα” την πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας που ακολουθεί στην εκπαίδευση. Ακόμη και το επιχείρημα της ”μη γυμνασιοποίησης” χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί το εργασιακό ξεκλήρισμα των ειδικοτήτων και η επιχειρηματολογία του είναι διάτρητη.

Τον ενδιαφέρει μόνο η δημοσιονομική προσαρμογή της εκπαίδευσης, η μείωση των δαπανών για θέσεις εργασίας και η εκπλήρωση των απαιτήσεων των δανειστών και της τρόικας. Δεν έχουν κανένα παιδαγωγικό χαρακτήρα οι επιλογές του, απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η αθλιότητα ντύνεται με παιδαγωγική μάσκα.

Η πολιτική Φίλη δεν ξεκληρίζει μόνο τις ειδικότητες αλλά εντατικοποιεί και την εργασία των δασκάλων. Δεν είναι μόνο οι υπεραριθμίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις που θα προκύψουν, αλλά ανοίγει η κερκόπορτα για την αύξηση του ωραρίου, όπως έχει ήδη προταθεί από τον Ο.Ο.Σ.Α.

Η επιχειρηματολογία του στοχεύει το εκπαιδευτικό κίνημα και στην παράλυση των αντιστάσεων αυτό δεν κρύβεται από την τοποθέτησή του.”

Το τι ενδιαφέρει τον Φίλη είναι γνωστό και η προδοτική τάξη των εκπαιδευτικών όπως αυτή εκφράζεται από τους συνδικαλιστές της το αποδέχεται πλήρως: Αθεία και πανθρησκεία, προαγωγή και διάδωση της ομοφυλοφιλίας, επιβολή των ιουδαϊκών δοξασιών, μετατροπή της αγραμματωσύνης σε πρότυπο, αθρόα εισαγωγή λαθροεποίκων στα σχολεία.

Αν ο Φίλης είχε κονδύλια για μισθούς, θα τα μοίραζε με ευχαρίστηση για να έχει περισσότερους να δουλεύουν για τους στόχους που προωθεί. Κι αν μπορούσε θα έκανε και μια εκκαθάριση σταλινικού τύπου σε όσους λιγοστούς πραγματικούς εκπαιδευτικούς αντιστέκονται, με τους πουλημένους αριστεριστές να χειροκροτούν.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Φίλης είχε απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν παρκαρισμένοι εκπαιδευτικοί που χάρη σε πελατειακές σχέσεις μπορούν να κάθονται σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν τίποτα και να γυρίζουν σπίτι τους ξεκούραστοι είτε για να ασχολούνται με ιδιαίτερα μαθήματα είτε για να παριστάνουν τους ωρομίσθιους σε ΙΕΚ και ΤΕΙ, είτε για να επιδίδονται σε “κοινωνικούς αγώνες” σε κομματικές εκδηλώσεις και σε άγρα λαθρομεταναστών συντρόφων.

Υπάρχουν επίσης παρκαρισμένοι εκπαιδευτικοί που δεν εμφανίζονται καθόλου στη δουλειά τους. Με μυστηριώδη τρόπο δεν τους αναζητά κανένας. Κάποιοι τις ίδιες ώρες εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα που μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις. Ή ακόμα και να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Υπάρχουν και παρκαρισμένοι εκπαιδευτικοί που κατέχουν διευθυντικές θέσεις αλλά τους υποκαθιστά ένα τσούρμο γραμματέων που παίζουν και το ρόλο φυλάκων του γραφείου τους, πάντα φυσικά με το αζημίωτο. Εκείνοι απουσιάζουν ολοκληρωτικά και αλίμονο σε όποιον απαιτήσει τη φυσική τους παρουσία.

Εκεί που δεν είναι ακριβής ο Φίλης είναι στο θέμα των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται για να κάνουν τη δουλειά των μονίμων. Όχι γιατί αυτό δεν ισχύει, αλλά γιατί υπάρχουν και παρκαρισμένοι αναπληρωτές. Και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί προτιμούν να πάνε σε σχολεία και περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ενώ θα μπορούσαν να είναι δίπλα στο σπίτι τους, όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί θέλουν να βρίσκονται στη δικαιοδοσία συγκεκριμένων προσώπων ώστε να έχουν την κάλυψή τους.

Το να εξανίστανται συνδικαλιστές ότι δήθεν δε γνωρίζουν τίποτα για τέτοιες καταστάσεις δείχνει το μέγεθος της αισχρότητας που διακατέχει αυτές τις προσωπικότητες.

Όμως αναρωτιόμαστε: Γιατί ο Φίλης δεν τα είπε αυτά και κατά την επίσκεψή του στη Σιβιτανίδειο που είναι γνωστή φωλιά παρκαρισμένων; Μήπως πέριξ του γραφείου του δεν υπάρχει πλήθος αναφορών για τα όσα γίνονται στο πορνείο της Καλλιθέας; Εκεί αντίθετα προτίμησε να καταπιεί τη γλώσσα του και να εκφράσει τη στήριξή του στο βρωμερό καθεστώς της σιβιτανιδικής διαφθοράς όπου κάποιοι περνούν τις μέρες τους κάνοντας μπάφους ή μέσα σε γαμιστρώνες ή ισχυριζόμενοι ότι έχουν βρει το μυστικό της αορατότητας!

Advertisements