Το χρονοδιάγραμμα των ρουσφετιών

Ενώ τα πρόβατα της εκπαιδευτικής στάνης μασούν παθιασμένα το σανό της διοριστολογίας, εμείς θα ανασύρουμε ένα από τα πολλά “έγκυρα” δημοσιεύματα σχετικά με τους διορισμούς που σκοπεύει να κάνει ο Φίλης (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

“Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών και η νέα διαγωνιστική διαδικασία
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 9 Ιούνιος, 2016

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σε χθεσινή του συνέντευξη στο thepressproject.gr, την Άνοιξη του 2017 θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για τις πρώτες προσλήψεις στην εκπαίδευση
Σύμφωνα με τις δηλώσεις:

1. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ξεκινά η συζήτηση για το νέο σύστημα διορισμών
2. Η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσα στο Καλοκαίρι
3. Το Σεπτέμβριο του 2016 θα έχουν καταλήξει σε ένα νέο σύστημα διορισμών στο οποίο θα πρέπει να δοθεί και στους νεόυς η δυνατότητα διορισμού
4. Θα αξιοποιηθούν οι παλιότεροι αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες

5. Την Άνοιξη θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία

6. Το Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλης εξαγγέλει διορισμούς, οπότε το πότε θα γίνουν αυτά είναι το λιγότερο αβέβαιο και πλέον χωρίς σημασία. Εκείνο που θα κρατήσουμε όμως είναι τις προθέσεις του Φίλη, ή μάλλον του πολιτικού συστήματος: Ένα “νέο σύστημα διορισμών” που ακούγεται εξαιρετικά όμοιο με τη σύλληψη του Αρσένη περί ΑΣΕΠ, στο οποίο θα βολευτούν “νέοι”, δηλαδή όσοι από τους τελευταίους αποφοίτους επιλεγούν με τις γνωστές διαδικασίες των λιστών που συγκεντρώνονται από διάφορα γραφεία, και “παλιότεροι αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες“, δηλαδή όσοι από τους παλαιότερους εξασφάλισαν με τις γνωστές διαδικασίες την πολυπόθητη προϋπηρεσία.

Για να το θέσουμε διαφορετικά, θα “αξιοποιηθούν” οι αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, που κατά τη γνώμη του Φίλη δεν είναι όλοι οι αναπληρωτές αλλά ορισμένοι, και θα διοριστούν και οι “νέοι“, που κατά τη γνώμη του Φίλη δεν είναι όλοι οι νέοι ούτε οι απόφοιτοι με προτεραιότητα σύμφωνα με τη χρονολογία κτήσης πτυχίου. Οπότε με κάποιο μαγικό τρόπο το σύστημα θα καταλήξει σε μια συμφωνία για το ποιοί από τους “παλιούς” και τους “νέους” θα βολευτούν και θα διαιωνιστεί η ίδια κατάσταση.

Όπως έχουμε πει ξανά: Το σύστημα δε θέλει αδιάβλητο σύστημα διορισμών με βάση τη χρονολογία κτήσης πτυχίου για να μπορεί να εξασφαλίζει θέσεις σε “παλιούς” και “νέους“.

Advertisements