Το BREXIT και η ανίκανη Ράνια Αντωνοπούλου

Το BREXIT ένωσε δεξιούς και αριστερούς στον κοινό πόνο για την υπεράσπιση του καπιταλιστικού κεκτημένου, και η ανύπαρκτη Ράνια Αντωνοπούλου δεν έχασε την ευκαιρία για μια βαρυσήμαντη δήλωση:

Δείτε τι αναφέρει στο Twitter η Ρ. Αντωνοπούλου για το Brexit

24/06/2016

Η Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη καταπολέμιση της ανεργίας σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τwitter αναφέρει ότι:

«Μετά το Brexit, η πρόκληση για την Ε.Ε. είναι, αν τα κράτη θα συνεργαστούν για μία κοινωνική Ευρώπη ή αν θα επικρατήσουν οι εθνικιστικές κορώνες».

Για τις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούσε στους αφελείς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η πανεπιστημιακός της πλάκας γράψαμε πάνω από ένα χρόνο πριν. Στο διάστημα που ακολούθησε η ανεργία αυξήθηκε, χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν από απελπισία, μένουν άστεγοι, ζουν σε συνθήκες φτώχιας που καμιά καλοπληρωμένη Αντωνοπούλου δεν είναι σε θέση να καταλάβει, παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Αντί η ανίκανη υπουργός να ζητήσει συγνώμη και να εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή, προτιμά να μιλάει για “κοινωνική Ευρώπη” που στο μυαλό της είναι μια Ευρώπη που θα μοιράζει ιθαγένειες και προνόμια και λαθροεποίκους. Την ίδια ώρα που έχει αποτύχει στο να βελτιώσει έστω ελάχιστα την απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας, τολμάει να πει ότι το πρόβλημα είναι ο εθνικισμός.

Άραγε την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τη δημιούργησε ο εθνικισμός ή οι μηδαμινές προσωπικότητες πρακτορίσκων της ΝΤΠ τύπου Ράνιας Αντωνοπούλου που περιμένουν κάπου την ώρα που θα τους καλέσουν να επιτελέσουν τον βρώμικο ρόλο τους;

Επειδή αυτές οι διαπιστώσεις δεν πτοούν τα παχύδερμα της πολιτικής, λίγες ημέρες μετά από αυτές τις δηλώσεις η Αντωνοπούλου θέλησε να δείξει στην πράξη τα αντιεθνικιστικά της αισθήματα. Περνώντας από το hot spot της Σίνδου, θέλησε να δει από κοντά τους αγαπημένους της λαθροεποίκους με απρόβλεπτες συνέπειες:

“«Πόρτα» στην Ράνια Αντωνοπούλου από αλλοδαπούς στο ΚΕΠΑ Σίνδου

13/07/2016

Ενταση επικράτησε στο Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών «Frakapor» στη Σίνδο, με τους αλλοδαπούς να μην αφήνουν την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου να περάσει.

Η κ. Αντωνοπούλου, όπως σημειώνει το thestival.gr, βρέθηκε στον δήμο Δέλτα, για να ενημερωθεί για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Με αφορμή, την παρουσία της εκεί επισκέφτηκε και το ΚΕΠΑ της Σίνδου.

Οταν οι αλλοδαποί αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για εκπρόσωπο της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κέντρου, φράζοντας την είσοδο, όπως θα έκαναν και στη χώρα τους…

Στο σημείο επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά, με την κ. Αντωνοπούλου να αναγκάζεται να περπατήσει μέχρι την είσοδο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε άλλο αυτοκίνητο και να αποχωρήσει από το ΚΕΠΑ”

Το ρεπορτάζ δεν μας ενημερώνει αν οι λαθροέποικοι προέβησαν σε επιδοκιμαστικά σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της πασαρέλας της υπουργού, ούτε αν εξεδήλωσε την πρόθεσή της να τους επισκευθεί μεταμεσονυκτίως όπως συνηθίζουν οι αλληλέγγυες.

Advertisements