Όταν ο Φίλης τσάκιζε τους φασίστες στην Καλλιθέα

Η επίσκεψη του yolo υπουργού Φίλη στην Καλλιθέα θα μείνει στην ιστορία. Όχι μόνο για τις αμέτρητες δηλώσεις του παμφάγου ελληνοφοβικού παχύδερμου επάνω σε σχεδόν κάθε ζήτημα της εκπαίδευσης, αλλά κυρίως για το πως το πλαδαρό θωρηκτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ τσάκισε τους φασίστες!

filis-yolo

Αντιγράφουμε την περιγραφή των γεγονότων όπως ακριβώς την έδωσε το φερέφωνο της Αριστεράς (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

“Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μάιος, 2016 – 22:50

Η χθεσινή ομιλία του υπουργού Νίκου Φίλη στην Καλλιθέα

«Τώρα κατεβαίνουν και φασίστες στους δρόμους και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί ο φασισμός οπλίζει χέρια δολοφόνων. Οι φασίστες προσπαθούν να τσαλαβουτήσουν στην ιδέα του έθνους που οι ίδιοι έχουν λερώσει», είπε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης με αφορμή την ένταση που προκάλεσαν ομάδες έξω από τους χώρους της Πινακοθήκης Λασκαρίδου, στη Καλλιθέα.

Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσε η τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και είχε ως θέμα την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της εκπαίδευσης.

Κατά την άφιξη του υπουργού οι ομάδες, που αποτελούσαν αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που φώναζαν συνθήματα σχετικά με τη μη διενέργεια μόνιμων προσλήψεων, τις αλλαγές στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, αλλά και ολιγάριθμη ομάδα ακροδεξιών «Ποντίων» με εθνικιστικά συνθήματα επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την εκδήλωση.

Παράλληλα, στην αυλή της πινακοθήκης έδωσε το παρόν ένα πολυπληθές κοινό που αποτελούσαν εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητών, μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες. Οι συμμετέχοντας αυτοβούλως περιφρούρησαν την εκδήλωση αποτρέποντας με σθένος τυχόν έκτροπα. Εντέλει, η εκδήλωση- διάρκειας τριών ωρών- πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Για τα γεγονότα ο Νίκος Φίλης είπε, από το βήμα του ομιλητή στο κοινό που συγκεντρώθηκε για να ενημερωθεί αλλά και να ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα Παιδείας με τον Υπουργό, ότι «η ανταρτομάνα Καλλιθέα υπήρξε πρώτη στην Αντίσταση. Δεν τους φοβόμαστε λοιπόν, αλλά τους αγνοούμε και θα πάνε εκεί που τους στέλνει η κοινωνία, στο περιθώριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λαό και θα μείνουμε εδώ για 4 χρόνια. Δεν υπάρχει αριστερή παρένθεση. Δεν μας φοβίζουν οι τραμπούκοι. Είναι άλλο όμως οι άνθρωποι που με αγωνία και άλλες απόψεις από εμάς διαμαρτύρονται. Θα κουβεντιάσουμε μαζί τους γιατί αυτό είναι δημοκρατία.»”

Το ότι ο Κάτσικας και η ανιστόρητη συμβία του βάζουν τους “Πόντιους” σε εισαγωγικά δεν εκπλήσσει κανέναν, αφού σύμφωνα με την μαρξιστική λογική που πρεσβεύουν μόνο οι λαθροέποικοι έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Βέβαια κανείς άλλος δεν είδε αυτούς τους “ακροδεξιούς διαδηλωτές” εκτός από τα παπαγαλάκια των αριστερών φυλλάδων. Όσο για την ύπαρξη ακροδεξιών Ποντίων, θυμίζουμε ότι στις ποντιακές εκδηλώσεις γίνονται δεκτοί με τιμές όλοι οι βουλευτές και πολιτικοί εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (αλλά σε αυτό θα αναφερθούμε λεπτομερέστερα σε άλλο άρθρο).

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι το πως χαρακτηρίζει ο Φίλης τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς: Φασίστες που κατεβαίνουν στους δρόμους, δολοφόνους, τραμπούκους, που η ανταρτομάνα Καλλιθέα θα τσακίσει. Και φυσικά παρόντες ήταν και οι συνήθεις οπαδοί σε ρόλο μπράβου που “αυτοβούλως περιφρούρησαν την εκδήλωση” όχι για να γλείψουν τον μεγαλουπουργό αλλά ορμώμενοι από αντιφασιστικά κίνητρα.

Το ποιοί ήταν οι “φασίστες” που τόλμησαν να διαδηλώσουν ενάντια στον Φίλη και την κουστωδία του, αλλά και τι έγινε στα εν λόγω επεισόδια, αφήνουμε να το περιγράψουν δύο φασιστικά (σύμφωνα με τον Φίλη) ιστολόγια, το ένα μερίδας “φασιστών” εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και το άλλο επίσης “φασιστικό” ιστολόγιο της Αριστεράς:

“Μαζικά και μαχητικά το εκπαιδευτικό κίνημα, διαδήλωσε στην Καλλιθέα ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, στην Υπουργική απόφαση Φίλη, στο κλείσιμο των Νηπιαγωγείων, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στη διάλυση της…
Ειδικής Αγωγής, στους μηδενικούς διορισμούς, στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν εκπαίδευσης. Διαδήλωσε έξω και μέσα στο Λασκαρίδειο, (Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας) όπου ο κ. Φϊλης με περισσή αλαζονεία θεώρησε ότι μπορεί να διαφημίσει το έργο του, της κατεδάφισης της δημόσιας παιδείας, χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας.
Βρήκε μπροστά του τη μαχόμενη εκπαίδευση!
Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, Καλλιθέας –Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, Αριστοτέλης, Κ. Σωτηρίου και το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ήταν εκεί. Μια συγκέντρωση 200 εκπαιδευτικών και αγωνιστών της Καλλιθέας έξω από το Λασκαρίδειο, σε αντίθεση με τους περίπου 70 μέσα (μαζί με τους κομματικούς σωματοφύλακες) έδειξε ποια είναι η πραγματική διάθεση απέναντι στον απόλυτο εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και, βέβαια, δεν μας είπε ο κ. Φίλης,
Για τους 7000 εκπαιδευτικούς που πετιούνται στον κάδο των περισσευμάτων της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής και ουσιαστικά απολύονται, μετά από χρόνια δουλειάς στο δημόσιο σχολείο…
Για τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές που πετιούνται έξω από το ολοήμερο σχολείο…
Για τα εκατοντάδες τμήματα Νηπιαγωγείων που οδηγούνται σε κλείσιμο, μετά τις κυβερνητικές τροπολογίες για τα νηπιαγωγεία…
Για τους χιλιάδες μαθητές με ειδικά προβλήματα που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη και υποστήριξη Ειδικής Αγωγής…
Για τη χρηματοδότηση της παιδείας που έχει φτάσει σε μηδενικά ποσοστά του προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός και η νεοφιλελεύθερη παρέα του μιλάνε για «αυτονομία» στη χρηματοδότηση των σχολείων και φτιάχνουν μια παιδεία πάνω σε κονδύλια ΕΣΠΑ, με όλες τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ σε εξέλιξη…
Για τις μεσοπρόθεσμες συμφωνίες της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ
Για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στην εκπαίδευση, δηλαδή της κατάταξης των σχολείων και των μαθητών τους,
Για τον «εξορθολογισμό» των ωρών και των μαθητών ανά τμήμα, που θα φέρουν ένα ακόμη κύμα περικοπών, συμπτύξεων και συγχωνεύσεων…
Αντίθετα, τα κάγκελα του Λασκαρίδειου ήταν «στολισμένα» με παράταιρα και εξοργιστικά συνθήματα όπως «όλα τα παιδιά θα έχουν θέση στα ολοήμερα σχολεία», «κανένα σχολείο δεν θα έχει κενά», «τα σχολεία θα φροντίζουν κάθε μαθητή ξεχωριστά» και άλλα «ωραία», σε μια ακόμα θρασύτητα επιχείρηση επικοινωνιακής ψευτιάς.
Στη σημερινή συγκέντρωση βρέθηκαν από την μια οι εκπαιδευτικοί που θα μετρήσουν 7-10.000 απολύσεις και ο Υπουργός -εργοδότης τους που πήρε την απόφαση των απολύσεων.
Μόνιμοι κι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπερασπίζονται την εργασία τους και το δημόσιο σχολείο και από την άλλη ο υπουργός παιδείας που αποφάσισε απολύσεις ανθρώπων που εργάζονται 5 και 10 χρόνια ως αναπληρωτές στην εκπαίδευση.
Από τη μια ήταν αυτοί που ψήφισαν μνημόνια και κόφτες και από ο κόσμος της εργασίας που αγωνίζεται για την κατάργησή τους.”

Και δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες των “φασιστών”:

Στην πρώτη, οι “φασίστες” με πανό που απαιτεί “σχολείο για όλα τα παιδιά”, ένα σύνθημα που συνήθως ταυτίζεται με την Αριστερά, αλλά σύμφωνα με τον Φίλη είναι ακραία φασιστικό και εθνικιστικό:

Στην δεύτερη, οι “φασίστες” κρατούν πανό που απαιτεί μαζικούς διορισμούς, σύνθημα που επίσης σύμφωνα με τον Φίλη έχει προφανή φασιστικό χαρακτήρα:

Επισημαίνουμε ότι το “φασιστικό” site που αναφέρουμε πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η θεματολογία του περιστρέφεται γύρω από την υποστήριξη του λαθροεποικισμού της Ελλάδας από μωαμεθανούς και Αφρικανούς!

Από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες των αδιόριστων εκπαιδευτικών, ο αριστερισμός εισχώρησε γρήγορα στις τάξεις των διαμαρτυρόμενων με κύρια πηγή ενορχήστρωσης πολλών από τις διαμαρτυρίες αυτές το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αρκετοί από εκείνους που πρωτοστάτησαν σε διαμαρτυρίες που γνώρισαν μεγάλη δημοσιότητα βρέθηκαν αργότερα να είναι υποψήφιοι των δύο κομμάτων, με πολλούς να προτιμούν εσχάτως τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε άλλες εποχές, όλοι αυτοί είχαν την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (και αντιστρόφως). Και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ και τις φυλλάδες του (όπως η Αυγή) να τους αποκαλέσει φασίστες. Αντίθετα, τους προέβαλε ως κοινωνικούς αγωνιστές και υποστήριζε τα αιτήματά τους χωρίς καμιά αναστολή.

Τώρα όμως που μαζί με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κάποιοι σαν τον Φίλη απέκτησαν καρέκλα και κάποιοι συνεχίζουν να ζητούν τα ίδια πράγματα (δηλαδή τον διορισμό τους), και τολμούν να ενοχλούν τον υπουργό και εκπρόσωπο της εξουσίας, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα είναι πλέον φασίστες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους στείλει στο περιθώριο. Κι αν δεν συμμορφωθούν, τότε οι οργανωμένοι στο κόμμα εκπαιδευτικοί και κατά τα άλλα συνάδελφοί τους θα σπεύσουν “αυτοβούλως” να τους ρίξουν μερικές ανάποδες και πιθανόν στο μέλλον να τους στείλουν και σε κάποιο “στρατόπεδο αναμόρφωσης” για να μάθουν να είναι φασίστες.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ταυτιζόμαστε με την πλευρά των αδιόριστων εκπαιδευτικών, ή μάλλον της συγκεκριμένης μερίδας των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Όμως αποτελεί προσβολή προς κάθε έννοια δικαίου και λογικής να παρουσιάζονται από τον Φίλη και τους κομπάρσους του ως “φασίστες” όταν επί της ουσίας ανήκουν ιδεολογικά στον ίδιο χώρο, με τη διαφορά ότι οι μεν κατέχουν την εξουσία και την απολαμβάνουν όσο προλαβαίνουν και οι δε την επιθυμούν για να βολευτούν κι αυτοί.

Όσο για τις υπόλοιπες διακηρύξεις του Φίλη κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, κινήθηκαν όλες στο ίδιο κλίμα αριστερίζουσας βλακείας. Εκτός από τις γνωστές μανιέρες για τη δημοκρατία και το πλεόνασμα, ο Φίλης εξήγγειλε πως θα ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θα φορολογηθούν οι έχοντες μέσω των αυξήσεων στα πετραιοειδή, και φυσικά θα μειωθεί η ανεργία. Τα ζώα τον χειροκρότησαν θερμά, οπότε πήρε θάρρος και προχώρησε σε ακόμα περισσότερες εξαγγελίες: Θα αυξήσει το κοινωνικό κύρος του καθηγητή βάζοντάς τον να μαζεύει τις γόπες και τα προφυλακτικά που αφήνουν πίσω τους οι καταληψίες. θα μοιράσει κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ECDL “σε όλα τα παιδιά”, θα μοιράσει φαγητό στα σχολεία (εννοώντας τα σχολεία που θα πηγαίνουν τα λαθροπακιστανάκια) και φυσικά θα προχωρήσει σε “μαζικούς διορισμούς”.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλης υπόσχεται “μαζικούς διορισμούς”, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ψηφοφόρους να ελπίζουν.

Όσο για την “ανταρτομάνα Καλλιθέα”, ο Φίλης ξεχνάει ότι πριν λίγα χρόνια τόσο οι φίλοι του στη Σιβιτανίδειο όσο και στα τοπικά σωματεία που μετέχει ο Κάτσικας έβγαζαν ανακοινώσεις που μιλούσαν για αμέτρητες επιθέσεις “φασιστών σε φιλήσυχους αλλοδαπούς”. Πως άραγε η Καλλιθέα έγινε ξαφνικά πρότυπο “αντιφασισμού”; Πιθανόν με τον ίδιο τρόπο που οι μέχρι χτες “σύντροφοι” έγιναν σήμερα “φασίστες”.

Advertisements