Ο πνευματικός και πολιτικός νάνος Χρήστος Κάτσικας

Διαβλέποντας ευνοϊκή προοπτική για πολιτικές επιδιώξεις, ο γνωστός αριστεριστής προπαγανδιστής Χρήστος Κάτσικας άρχισε τις περιοδείες προκειμένου να προωθήσει την αστεία πολιτική του σκέψη και να εκθέσει τα ρηχά ιδεολογήματά του.

Η εικόνα όλης αυτής της προσπάθειας είναι το λιγότερο τραγική: Αστείος πολιτικός λόγος που εξαντλείται σε επιχειρηματολογία καφενείου, κενολογίες που διογκώνονται με δυνατό τρομπάρισμα προκειμένου να καταλάβουν ατέλειωτα λεπτά ανιαρού μονολόγου, συγκάλυψη της πραγματικής παθογένειας μέσα από ένα κουτοπόνηρο μείγμα προσποιητής άγνοιας και κάλπικης αγαθότητας, όλα αυτά μέσα από ένα φτωχικό λόγο που παραπέμπει σε φιλόλογο που πήρε πλαστό πτυχίο.

Φυσικά οι κατσίκειες αρλούμπες διανθίζονται και με αμέτρητες “πληροφορίες” που δήθεν ο Κάτσικας αναλαμβάνει να μεταφέρει στους πεινασμένους ακροατές του.

katsikas_voyli

Εκείνο που κάνει τη γραφική εικόνα του “αγωνιζόμενου εκπαιδευτικού” που πλασσάρει κουτοπόνηρα επιδέξια ο Κάτσικας διπλά τραγική είναι το γεγονός ότι αποτελεί αντανάκλαση του κοινού του. Ενός κοινού που αναλώνεται σε διάφορες “εσωτερικές πληροφορήσεις” τις οποίες αναμασσά με πάθος σαν να πρόκειται για κάποια μεγάλη αλήθεια, πετώντας ενδιάμεσα και διάφορα τσιτάτα για “δίκαια αιτήματα” ενώ την ίδια ώρα σκέφτεται με ποιούς παράγοντες θα κανονίσει να συμπαραταχθεί.

Όσα ισχύουν για τον Κάτσικα ισχύουν και για τη συμβία του, που προωθεί το προφίλ της διανοούμενης μαρξίστριας αλλά προτιμά να αποφεύγει το προσκήνιο για λόγους που θα εκθέσουμε αναλυτικά στο μέλλον.

Advertisements