Ο Λάτσης και η πρόνοια για τους φοιτητές

Το ξεπούλημα του Ελληνικού στην οικογένεια Λάτση έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από δημοσιογράφους που αγωνίζονται για τα ενσημούλια τους, όπως θα έλεγε γνωστός τηλεοπτικός υπερασπιστής της φτωχολογιάς.

latsis_elliniko_avgi

Σημειώνει καυστικά σχολιαστής:

“Ξέρετε τι στοιχίζουν αυτά τα πόστ στον… Λάτση;

Tα μαλλιά της …κεφαλής του. Το καλύτερο είναι το ….campous φοιτητών , γιατί ενδιαφέρετε για την ψυχική υγεία τους.

Η επιλογή του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου FOSTER + PARTNERS, καθώς και των ARUP, Charles Anderson Landscape Architecture (USA) και πλήθους Ελληνικών εξειδικευμένων μελετητικών εταιρειών, προστατεύει το στρατηγικό όραμα του φορέα της ανάπτυξης, που έχει στόχο την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των χρηστών της.
Αυτό τουλάχιστον πιστεύει το επενδυτικό σχήμα υπό την «ομπρέλα» της Lamda Development, προσθέτοντας ότι κυρίαρχη παράμετρος του σχεδιασμού του έργου είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.
Αναλυτικότερα ως προς το τι θα περιλαμβάνει η επένδυση, οι βασικές αρχές σχεδιασμού περιλαμβάνουν:
Την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, 2.000.000 τ.μ., το οποίο εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, ενώνοντας παράλληλα τον Άλιμο με τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη και το Ελληνικό με τη θάλασσα παρέχοντας στους κάτοικους των γειτονικών Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Γλυφάδας εύκολη πρόσβαση στο πάρκο. Ο σχεδιασμός του πάρκου έχει επικεντρωθεί στην ανάδειξη της ιστορίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετατρέποντας κτίρια ιστορικής και συναισθηματικής σημασίας (κτίριο Σάαρινεν/πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, hangars) σε κτίρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος (εκθεσιακό κέντρο, μουσεία).
Επιπλέον, ο σχεδιασμός του πάρκου προβλέπει…..
Και….μπλα…μπλα μπλα.”

Δυστυχώς ο είρων ιστολόγος δεν αντιλαμβάνεται την πρόνοια του Λάτση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των φοιτητών, αλλά και για την επιμόρφωση της μαθητιώσας νεολαίας. Για την οποία μάλιστα ο Λάτσης έχει φροντίσει ήδη κατά το παρελθόν, κτίζοντας το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης (The Mall) το οποίο πολλά σχολεία επισκέπτονται στα πλαίσια παιδαγωγικών εκδρομών.

Αφού λοιπόν οι εκπαιδευτικοί αναγνώρισαν την εκπαιδευτική αξία τέτοιων πρωτότυπων campus, δεν είναι να απορεί κανείς που πανεπιστημιακοί προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν δηλώσεις εκθειάζοντας τη μορφή που θα πάρει το Ελληνικό αφού αναλάβουν δουλειά τα οικοδομικά συνεργεία του Λάτση, που στην περίπτωση του Mall είχαν ως αποτέλεσμα και κάποια θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Όσο για τυχόν αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος δημοκρατικός καθηγητής συνταγματικού δικαίου ισάξιος του Βενιζέλου ή του Παυλόπουλου ώστε με κάποια τροπολογία να διευθετηθεί το ζήτημα.

ΥΓ.: Για τις μακέτες που δείχνουν την ειδυλιακή μορφή που θα λάβει το Ελληνικό και τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων και των δημοσιογράφων για το “Πάρκο Πρασίνου” που θα συνοδεύει το φοιτητικό campus, θυμίζουμε το χρονικό του κτήματος Θων που βαραίνει τη συνείδηση και πιθανόν και τις τσέπες του κυρίου Τίποτα.

Advertisements