Χολαργός: Ο δήμαρχος ήταν τούβλο

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε ένα παράδοξο φαινόμενο της πολιτικής σκηνής: Όταν κάποιος καταλαμβάνει μια θέση, αισθάνεται ξαφνικά μια καινούρια διάθεση για μάθηση που τον ωθεί σε νέες σπουδές, συνήθως στην απόκτηση κάποιου διδακτορικού που υποτίθεται πως συγγράφει ο ίδιος ο φέρελπις πολιτικός.

Στην περίπτωση του δήμαρχου Χολαργού έχουμε μια νέα έκφανση του φαινομένου. Ο πολυπράγμων δήμαρχος κατάφερε να πάρει πτυχίο μετά από 20-30 χρόνια, καθώς χρώσταγε κάποια(;) μαθήματα, και τώρα που έγινε δήμαρχος αποφάσισε να ολοκληρώσει τις απαιτητικές σπουδές του στο ΠΑΠΕΙ (Ανωτάτη Βιομηχανική για τους παλαιότερους) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η είδηση φαίνεται να προξένησε κύματα ενθουσιασμού στην τοπική κοινωνία:

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΒΕΝΝΟ!
Τα κατάφερε και ο Ηλίας Αποστολόπουλος. Σε λίγα λεπτά ορκίζεται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, απ’όπου παίρνει το πτυχίο του (με τη καθιερωμένη τήβεννο), ως απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων!

και φυσικά δεν έλειψαν και οι απαραίτητες φωτογραφίες:

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΒΕΝΝΟ!
Πρέπει να είναι και είναι μια από τις ευτυχισμένες στιγμές του ανθρώπου. Αυτές που μένουν πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Συγχαρητήρια στον Ηλία Αποστολόπουλο. Από χθες είναι και επισήμως πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Και σ΄ανώτερα. Άντε και στο μεταπτυχιακό τώρα Δήμαρχε…

Από όσο πληροφορούμαστε, ο συγκεκριμένος δήμαρχος προέρχεται από οικογένεια με ιδιαίτερα ανθηρή οικονομική κατάσταση, οπότε ο λόγος της διακοπής των απαιτητικών σπουδών του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι απίθανο να είναι οι σκληρές βιοποριστικές ανάγκες. Θα λέγαμε ότι και ο λόγος της συνέχισής τους τώρα δε δείχνει να συνδέεται με βιοποριστικές ανάγκες αλλά περισσότερο με το προφίλ του τοπικού πολιτευτή που επιζητά περισσότερες δάφνες.

Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν τακτοποιούσε αυτές τις σπουδαστικές εκκρεμότητες άλλοτε που δεν είχε τα απαιτητικά δημαρχιακά καθήκοντα και επέλεξε να το κάνει τώρα; Υποθέτουμε ότι δεν έπαιξε ρόλο σε αυτό κάποια πολιτική διαπλοκή που τώρα θα του εξασφάλιζε με ευκολία το πολυπόθητο για την εικόνα του πολιτικού “χαρτί”, έστω κι αν αυτό προέρχεται από το ΠΑΠΕΙ…

Advertisements