Ο Δημήτρης Ζέρβας νέος πορνοβοσκός του Σιβιτανίδειου Πορνείου: Όταν ο Φορτσάκης ανακάλυψε την Αμερική

Το βρώμικο παρασκήνιο που συνοδεύει κάθε νέα τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή στο πορνείο της Σιβιτανιδείου έφτασε στο σημείο να ξεπεράσει ακόμα και τον εαυτό του με την τοποθέτηση του Δημήτρη Ζέρβα στη θέση του Γενικού Διευθυντή. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι κι από τις δύο δήθεν αντίπαλες πλευρές είναι πρωταθλητές της γραφικότητας και της γελοιότητας;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή στη Σιβιτανίδειο ήταν πάντα πεδίο παρασκηνιακής αντιπαράθεσης λαμογιών με κομματικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Κι αν τα ίδια συνέβαιναν και συμβαίνουν για όλες τις αντίστοιχες διευθυντικές θέσεις, στην περίπτωση της Σιβιτανιδείου τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όχι μόνο λόγω του πλουσιοπάροχου μισθού που συνοδεύει τη θέση, αλλά και λόγω της πρόσβασης σε κονδύλια κάθε είδους, ιδίως Ευρωπαϊκά, μίζες από κάθε είδους δουλειές που δεν είναι απαραίτητα χρηματικού χαρακτήρα, διορισμούς και προσλήψεις ακόμα και άσχετων και ακατάλληλων ατόμων, και πρόσβαση σε γκόμενες που είναι έτοιμες για όλα προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλό πόστο.

Στη Σιβιτανίδειο υπήρχε πάντοτε η προσπάθεια των αριστερών να αποκτήσουν τον έλεγχο. Η ιστορία αυτή πηγαίνει πίσω αρκετές δεκαετίες και θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε αναλυτικότερα στο μέλλον. Την εποχή του Αρσένη έγινε αισθητός και ένας άλλος παράγοντας, αυτός του τεκτονισμού. Λόγω της θρησκευτικής του ιδιότητας, ο Αρσένης προσπάθησε να προωθήσει και να εδραιώσει τους ομόθρησκούς του, ρόλο που ανέλαβε η Κατσέλη όταν αυτός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (και αργότερα και από τα εγκόσμια). Από τα ιδρύματα που ο Αρσένης θέλησε να εδραιώσει τον τεκτονικό παράγοντα δε θα μπορούσε να λείπει η Σιβιτανίδειος.

Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αυτές οι συνθήκες εδραιώθηκαν και έγιναν καθεστώς. Αυτό μπορεί να εκπλήσει τους αφελείς, καθώς η Σιβιτανίδειος υποτίθεται πως τελεί κάτω από τους όρους του κληροδοτήματος Σιβιτανίδη, το οποίο έχει βιαστεί βάναυσα εδώ και πολλές δεκαετίες, και το οποίο ορίζει τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο ως πρόεδρο του ιδρύματος. Κι αν κάποιοι σπεύσουν να ρίξουν το φταίξιμο στα αριστερά φρονήματα του Ιερώνυμου, στην πραγματικότητα αυτός ακολουθεί την τακτική του Χριστόδουλου.

Όπως είπαμε όμως και πριν, αυτές οι παλιές αλλά ενδιαφέρουσες ιστορίες δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από το θέμα του διορισμού του Δημήτρη Ζέρβα, οπότε υποσχόμαστε να επανέλθουμε σε αυτές στο μέλλον.

Ο Αρβανιτόπουλος τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου:

Παντού υπάρχει ένας …Μιχαλολιάκος

Εκτός όμως από αυτό φρόντισε να προσφέρει και ένα ρουσφέτι στους σιβιτανιδιστές, και αυτό ήταν μια διάταξη που έλεγε ότι η απόφαση της τοποθέτησης του Γενικού Διευθυντή θα λαμβάνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του αμαρτωλού ιδρύματος. Αυτή η κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι σιβιτανιδιστές προσέφεραν κάποιες δήθεν εξυπηρετήσεις στο Μιχαλολιάκο όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημήτρη Μιχαλολιάκου έλαβαν χώρα αρκετές πρόβες συγκυβέρνησης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Σιβιτανίδειο η εξαγγελία της συγκυβέρνησης από τον Ιερώνυμο

(Εκτός από τη φιέστα της επίσκεψης Ιερώνυμου υπήρξαν και άλλες χαρακτηριστικές φιέστες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που θα σχολιάσουμε εκτενέστερα στο μέλλον.)

Όταν το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέλαβε την εξουσία, ο Δημήτριος Μιχαλολιάκος είχε την εντύπωση πως θα παραμείνει στη θέση του. Για να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή οργάνωσε και κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, φρόντισε όμως να διασπείρει μερικά δελτία τύπου σε φιλικά του έντυπα. Είχε και την βεβαίωση των σιβιτανιδιστών ότι θα τον στηρίξουν στις επιδιώξεις του.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτριος Ζέρβας του Ευαγγέλου απολάμβανε άλλη μια “αξιοκρατική” τοποθέτηση, αυτή τη φορά στο πολιτικό γραφείο του Μπαλτά:

“06/04/2015

Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αριστείδη Μπαλτά ως υπουργού Παιδείας και του Τάσου Κουράκη ως Αναπληρωτή , διορίστηκαν επίσημα οι Διευθυντές τους στο πολιτικά γραφεία.

Στο Γραφείο του υπουργού Παιδείας, όπου από τις πρώτες ανέλαβε ανεπίσημα ο καθηγητής Δ.Ε.- Μαθηματικός Δημήτρης Ζέρβας (40ο Γυμνάσιο Αθηνών) , επίσημα διορίστηκε στις 26 Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζέρβας είχε διατελέσει και Διευθυντής της υπουργού Παιδείας Ε. Κιάου.

Στο Γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας ως Διευθυντής του Γραφείου παρουσιάζονταν, ανεπίσημα ο εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Πιλάλης.

Προ δεκαημέρου περίπου ο κ. Πιλάλης αντικαταστάθηκε από την καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Ειρήνη Κυριακίδη, η οποία επίσημα διορίστηκε στις 27 Μαρτίου.

Ο κ. Πιλάλης ανεπίσημα ανέλαβε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.”

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ διέρρευσε ότι ο Ζέρβας θα έπιανε καρέκλα στο γνωστό καφενείο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προξενώντας την έντονη αντίδραση του Ζέρβα που εκείνη την ώρα ρούφαγε καφέ στο καφενείο:

“ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ : Προτιθέμεθα να αντικαταστήσουμε τις διοικήσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΙΕΠ και ΙΚΥ
Ο Διευθυντής του υπ. Παιδείας διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ ότι διορίζεται πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δημοσίευση: 25/08/2015

Την περασμένη Παρασκευή , σύμφωνα με πληροφορίες μας, υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)και την ενημέρωσε ότι ο υπουργός θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ θα κάνει αλλαγές και στις διοικήσεις άλλων οργανισμών, όπως ΙΕΠ και ΙΚΥ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως το καταγγέλλει ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, στο νέο ΔΣ φέρεται να τοποθετείται ο νυν Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Παιδείας, Αρ. Μπαλτά. Δημήτρης Ζέρβας (Μαθηματικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Ο Διευθυντής του υπ. Παιδείας διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ ότι διορίζεται πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ο Διευθυντής του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, Δημήτρης Ζέρβας, σε επικοινωνία με το esos, διέψευσε την ανακοίνωση του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ ότι διορίζεται πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε ότι “ Εμείς δεν χρησιμοποιούμε στελέχη του γραφείου του υπουργού για θέσεις διοικήσεων Οργανισμών”.

Ο Διευθυντής του υπουργού Παιδείας υπενθύμισε ότι “ο πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος τοποθέτησε το στέλεχος του γραφείου του και συνώνυμό μου στην διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ”.”

Σημειώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε την ίδια αντίδραση στο διορισμό του Δημήτριου Μιχαλολιάκου στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου, και το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Ο δε Ζέρβας φρόντισε να τονίσει ότι η αριστερή παρένθεση “δεν χρησιμοποιεί στελέχη του γραφείου του υπουργού για θέσεις διοικήσεων οργανισμών”. Φαίνεται όμως πως εννοούσε το γραφείο του υπουργού Μπαλτά, και όχι γενικά οποιουδήποτε υπουργού, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Η διάψευσή του έπαιξε δυνατά για να δείξει την ανωτερότητα του, καθώς από το καφενείο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προτιμούσε το καφενείο του Μπαλτά.

Δύο μήνες μετά, ο Ζέρβας κρίνεται απαραίτητος για άλλον έναν υπουργό. Είναι γνωστοί οι δεσμοί ανάμεσα σε Μπαλτά και Φίλη, οπότε η απόσπασή του στο γραφείο του Φίλη δεν εξέπληξε κανέναν:

“Στο γραφείο του Ν. Φίλη αποσπάσθηκε ο Δ. Ζέρβας

Δημοσίευση: 27/10/2015

Ο Μαθηματικός Δημήτρης Ζέρβας, Διευθυντής του Γραφείου του Αριστείδη Μπαλτά και στη συνέχεια της Φρ. Κιάου, αποσπάσθηκε στο Γραφείο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Στον κ. Ζέρβα θα ανατεθούν καθήκοντα Συμβούλου, καθώς τη θέση του Διευθυντή ήδη έχει αναλάβει ο Τάκης Κατσαρός, προερχόμενος από το πολιτικό Γραφείο του κ. Φίλη.

Ο κ. Ζέρβας έχει οργανική θέση στο 40ο Γυμνάσιο Αθήνας.”

Και μετά από ένα δίμηνο που άδειασε η κατάλληλη καρέκλα, ο Ζέρβας αλλάζει θέση για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά ως Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου:

“Ο Διευθυντής του Αρ. Μπαλτά τοποθετείται Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου

Δημοσίευση: 30/12/2015

Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων με τριετή θητεία, τοποθετείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο Μαθηματικός Δημήτρης Ζέρβας .

Ο κ. Ζέρβας ήταν Διευθυντής του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και νυν Σύμβουλος του Νίκου Φίλη.”

Στο σημείο αυτό θα παραθέσουμε τη σχετική απόφαση των σιβιτανιδιστών που έλαβε χώρα δύο μέρες νωρίτερα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (το γεγονός έχει τη σημειολογία του, καθώς είναι γνωστή η τεκτονική και αριστερή αποστροφή προς τα Χριστιανικά ήθη που θέλουν τις ημέρες αυτές ημέρες γαλήνης και όχι αλληλομαχαιρωμάτων, ρουσφετιών και δολοπλοκιών):

“Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 20 περ. α ́ του Ν. 2621/1998 (ΦΕΚ 136/τ.Α ́/23-06-1998) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 24 περ. β ́ του Ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/τ. Α ́/28-06-2002) και τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν στο Σιβιτανίδειο Ίδρυμα από την ίδρυσή του (Ιδρυτικό Διάταγμα, Διατάγματα περί Οργανισμού του Δ.Σ. και της Ε.Ε. της Σιβιτανιδείου Σχολής) το Διοικητικό Συμβούλιο με την αριθ. 149/28-12-2015 απόφασή του επέλεξε και πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος τον κ. Ζέρβα Δημήτριο του Ευαγγέλου.”

Με άλλα λόγια, το υποτίθεται ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο “επέλεξε” αυθόρμητα και πρότεινε στον υπουργό Φίλη το σύμβουλο του υπουργού Φίλη!

Η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε κρίση υστερίας στο Δημήτριο Μιχαλολιάκο, καθώς οι σιβιτανιδιστές του έδιναν διαβεβαιώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα τον στηρίξουν.

(το ίδιο είχαν κάνει και με την υποτιθέμενη στήριξη που προσέφεραν στην υποψηφιότητα Σκανδαλάκη στις δημοτικές εκλογές, αλλά θα αποφύγουμε να αποπροσανατολίσουμε το θέμα)

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι σιβιτανιδιστές πούλησαν νέα εκδούλευση στο γραφικό Μιχαλολιάκο, τονίζοντας ότι τα προσόντα του και το βιογραφικό του ήταν πολύ ανώτερα των υπολοίπων τριών υποψήφιων, αλλά πιέστηκαν από τον υπουργό που τα κανόνισε όλα γιατί είναι κακός συριζαίος. Οπότε και το θέμα περασε σε άλλο επίπεδο, με τον Φορτσάκη να αναλαμβάνει δράση καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη βουλή :

“Φορτσάκης: Διόρισαν 67χρονο σύμβουλο του Φίλη διευθυντή στη Σιβιτανίδειο
Βασίλης Γούλας

07/01/2016

Φορτσάκης: Διόρισαν 67χρονο σύμβουλο του Φίλη διευθυντή στη Σιβιτανίδειο
Εκτός από σύμβουλος του Νίκου Φίλη, ο κ. Δημήτρης Ζέρβας υπήρξε και διευθυντής του γραφείου του Αριστείδη Μπαλτά
Θέμα στη Βουλή έγινε ο διορισμός του συμβούλου του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, Δημητρίου Ζέρβα, στη θέση του διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, αναδεικνύει το μείζον πολιτικό θέμα αφού, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κ. Ζέρβας, 67 ετών μαθηματικός, δεν φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φορτσάκης αναφέρει: «Στις 17-11-2015 εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 14583 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Σχετικές αιτήσεις υπέβαλαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, ένας εκ των οποίων ήταν και ο κύριος Δημήτρης Ζέρβας, μαθηματικός, τέως Διευθυντής του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά και σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη. Κατόπιν της διεξαγωγής της σχετικής διαδικασίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (!), με την υπ’ αριθ. Φ17/213240/Δ4/ΦΕΚ ΥΟΔΔ 948/30-12-2015 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη αποφασίστηκε η πλήρωση της θέσης αυτής από τον κύριο Ζέρβα. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν από λίγους μόνο μήνες ως διευθυντής του γραφείου του κυρίου Μπαλτά είχε δηλώσει ότι «εμείς δεν χρησιμοποιούμε στελέχη του γραφείου του Υπουργού για θέσεις διοικήσεων oργανισμών» και φαίνεται να είχε εκδηλώσει, θεωρητικά τουλάχιστον, την απέχθειά του προς τη συνήθη κομματική πρακτική κατάληψης θέσεων από ημετέρους».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η υπόθεση του κ. Ζέρβα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο διορισμών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, φροντίζουν τα «δικά τους παιδιά».

Ανακοίνωση για το διορισμό του κ. Ζέρβα βγήκε και από τη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Η ερώτηση Φορτσάκη
«Από την ανάληψη των καθηκόντων της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει χάσει λεπτό στην άοκνη προσπάθεια της για πλήρη κομματικοποίηση της διοίκησης της εκπαίδευσης. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα: α) πληθώρα αποσπάσεων ημετέρων εκπαιδευτικών, β) κομματικές εκκαθαρίσεις σε διοικήσεις εποπτευόμενων οργανισμών και βόλεμα ημετέρων, γ) αλλαγές στον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης με απώτερο σκοπό τον απόλυτο έλεγχο των σχετικών επιλογών, δ) κραυγαλέα κομματική επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, η δημοσιοποίηση των βιογραφικών των οποίων έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες κ.α. Τα συμβάντα αυτά έχουν δημιουργήσει δικαιολογημένα έντονη καχυποψία για κάθε νέα επιλογή στελέχους διοίκησης της εκπαίδευσης, ιδίως όταν αυτό προέρχεται από το χώρο της συγκυβέρνησης, ως προς τον αξιοκρατικό χαρακτήρα της. Για τους λόγους αυτούς είναι επιβεβλημένη η άμεση δημοσιοποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κυρίου Ζέρβα, ιδίως εκείνων στα οποία κρίθηκε ότι υπερέχει έναντι των ανθυποψηφίων του, ώστε να καταδειχθεί o αξιοκρατικός χαρακτήρας της επιλογής του. Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα: Πρόκειται να μεριμνήσει για την άμεση δημοσιοποίηση όλων των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κυρίου Ζέρβα, σύμβουλου του Υπουργού Παιδείας και τέως Διευθυντή του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, ιδίως εκείνων των προσόντων στα οποία κρίθηκε ότι υπερέχει έναντι των ανθυποψηφίων του, ώστε να καταδειχθεί ότι αξιοκρατικά κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων;» αναφέρει η ερώτηση του κ. Φορτσάκη.

Ο κ. Δημήτριος Ζέρβας είναι 67 ετών και διορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το 1998. Εκτός από σύμβουλος του Νίκου Φίλη υπήρξε και διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. “

Ο Φορτσάκης πονηρά απέφυγε να αναφερθεί στην υποτιθέμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σιβιτανίδειου Πορνείου και κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Φίλη, ενώ η προκήρυξη της θέσης που έγινε στις 17/11/2015 ήταν σαφής:

“Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Γεώργιος Κοτονιάς) προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους…

…∆ιευκρινίζεται ότι για την πλήρωση της θέσης του Γενικού ∆ιευθυντή
απαιτούνται:α) Πτυχίο Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.
β) Εμπειρία στη διεύθυνση Οργανισμών ή Υπηρεσιών και γνώση της
ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
γ) Γνώσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα του συ-
στήματος της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
δ) Γνώση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων και προοπτικών με
ιδιαίτερη βαρύτητα της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και
κατάρτισης, καθώς και γνώση προγραμμάτων συνεχιζόμενης
επαγγελματικής κατάρτισης.
ε) Επαρκής γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, από αυτές που
χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Η τελική επιλογή του Γενικού ∆ιευθυντή γίνεται από το ∆ιοικητικό Συμβούλιο
της Σιβιτανιδείου ∆ημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, ύστερα από
σχετική πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής
(Ε.Ε.). Η διαδικασία της
κρίσης έχει ως εξής: α) αξιολογούνται τα προσόντα των υποψηφίων (τυπικά
και ουσιαστικά) και β) συνεκτιμώνται τυχόν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών
σχετικά με τη ∆ιοίκηση και τα εκπαιδευτικά συστήματα, την επαγγελματική
και επιστημονική δραστηριότητα, όπως ο Νόμος ορίζει, καθώς και η όποια
εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση Εκπαιδευτικών Οργανισμών,
Ιδρυμάτων κλπ. Η απόφαση του ∆ιοικητικού Συμβουλίου διαβιβάζεται στον
αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων προς ενέργεια των νομίμων.

3. Ο διορισμός του Γενικού ∆ιευθυντή γίνεται επί τριετή θητεία με απόφαση του
Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από τη σχετική απόφαση
του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της Σχολής.

Με άλλα λόγια, η ευθύνη για την επιλογή του Ζέρβα δε βαρύνει τον Φίλη ως υπουργό, αλλά το Γεώργιο Κοτονιά ως πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής. Ο Φορτσάκης τεχνηέντως απέφυγε να αναφερθεί στο πρόσωπο του Κοτονιά, το οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν εμπιστευθεί ως θεματοφύλακα της σιβιτανιδικής διαφθοράς.

Με τη σειρά του ο Φίλης στις 22/01/2016 έδωσε μια απάντηση τυπική της διεφθαρμένης αστικής γραφειοκρατίας.

Σε αυτήν, ο Φίλης πρώτα έριξε την ευθύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο, για το οποίο σημειώνει:

“Το Δ.Σ. της Σιβιτανιδείου Σχολής, το οποίο έλαβε την απόφαση για τον νέο γενικό διευθυντή, έχει διοριστεί στις 24/05/2013 με απόφαση του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ.Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και αποτελείται από:

το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ως Πρόεδρο,
τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Μιχαήλ Απέσσο, ως Αντιπρόεδρο,
τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Ανδρέα Χαρλαύτη, ως μέλος,
τον κ. Γεώργιο Κοτονιά, Εκπαιδευτικό, π.Αναπληρωτή Διευθυντή Σιβιτανιδείου Σχολής, ως μέλος,
τον κ. Γεώργιο Μιαούλη, καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας, ως μέλος,
τον κ. Αλέξιο Καπόπουλο, Εκπαιδευτικό, Διευθυντή Γυμνασίου Γλυφάδας, ως μέλος,
τον κ. Νικόλαο Πετρίδη, συνταξιούχο τραπεζικό, ως μέλος. “

Όπως ορθά αναφέρει ο Φίλης, τα μέλη του ΔΣ είχαν επιλεγεί από τον Αρβανιτόπουλο, και όλα είχαν λάβει θέσεις από το καθεστώς της ΝΔ. Με τρόπο παράδοξο, επέλεξαν τον εκλεκτό του Φίλη προσδοκώντας να παραμείνουν στη θέση τους, πράγμα που οι περισσότεροι κατάφεραν.

Ο Φίλης συνεχίζει αντιγράφοντας από την προκήρυξη, “ξεχνώντας” να αναφέρει ότι αυτή ορίζει ρητά ως προαπαιτούμενο τη γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας:

“Κριτήρια για την επιλογή του Γενικού Διευθυντή αποτελούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τηων υποψηφίων που αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα παραστατικά και η ικανότητα διοίκησης της Σχολής με αξιακό σύστημα και με όρους διοίκησης υψηλών προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα, τα κριτήρια κωδικοποιούνται σε πέντε κατηγορίες: α) σπουδές, β) διοικητική εμπειρία, γ) γνώση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, δ) γνώση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων και ε) συνεκτιμώμενα στοιχεία (μεταπτυχιακοί τίτλοι, επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα καθώς και σχετικές δημοσιεύσεις).”

Ο Φίλης συνεχίζει με μια περίεργη διατύπωση:

“Συνεκτιμώντας τα ανωτέρω κριτήρια, το ΔΣ της Σιβιτανιδείου Σχολής έκρινε ως καταλληλότερο έναντι των ανθυποψηφίων του τον Μαθηματικό Δημήτρη Ζέρβα (σ.σ. Ειδικό Σύμβουλο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και Διευθυντή του Γραφείου του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά) για την πλήρωση της θέση του Γενικού Διευθυντή της Σχολής, με τη “γενική αλλά και ειδική αιτιολογία ότι με βάση τα προσόντα και ειδικότερα της διοικητικής του εμπειρίας, δύναται να ασκήσει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με βάση τις απαιτήσεις που έχει το κοινωφελές Σιβιτανίδειο Ιδρυμα σε σχέση με τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την άσκηση διοίκησης και την εκτέλεση προγραμμάτων και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτού”.”

Δηλαδή ο Φίλης λέει ότι το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ο γενικός διευθυντής με τον οποίο συνδιορίστηκαν και συνυπήρχαν ήταν ακατάλληλος για να υλοποιήσει τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό και τα προγράμματα και τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου(!). Φυσικά ο Φίλης παραλείπει να πει ότι η Σιβιτανίδειος είναι ένα τεχνικό λύκειο σαν όλα τα άλλα και η μόνη διαφορά είναι στο μέγεθος της ρεμούλας, της διαφθοράς και της οικογενειοκρατίας.

Για το τέλος ο Φίλης αφήνει το πιο ενδιαφέρον:

“Για τα προσόντα του νέου γενικού διευθυντή, ενδεικτικά πληροφορούμε τον κ. Φορτσάκη, ότι ως εργαζόμενος στο υπουργείο παιδείας με υπουργό την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, από την οποία είχαν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί τα έξι υπάρχοντα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στα σωφρονιστικά καταστήματα, συνέβαλε στην πράγματι πρωτοποριακή ενέργεια αυτή. Την περίοδο 2004-2009 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης όπου συνεργάστηκε με τον τότε Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Τσαμαδιά. Την περίοδο αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη των συστημάτων της Δια Βίου Μάθησης σε όλη τη χώρα, τόσο σε επίπεδο δομών παροχής υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο υποδομών.

Τέλος, στην ανωτέρω απόφαση αποτυπώνονται αναλυτικά τα στοιχεία/προσόντα όλων των υποψηφίων και επισημαίνονται αυτά τα οποία είναι καθοριστικά για τη σύγκριση μεταξύ τους.”

Με άλλα λόγια, ο Φίλης αρνείται να απαντήσει για το ανύπαρκτο βιογραφικό του Ζέρβα, σημειώνει όμως με νόημα ότι ο Ζέρβας ήταν και από τους ευνοούμενους της Γιαννάκου και ονοματοκλήτωρ του τότε παντοδύναμου Τσαμαδιά.

Η δε απόφαση που επικαλείται ο Φίλης παραμένει άφαντη γιατί απλούστατα αν δει το φως της δημοσιότητας θα φανεί με ποιόν τρόπο συγκρίνονται “αναλυτικά” τα στοιχεία τους, όπως συμπτωματικά έγινε και με έναν άλλο Γενικό Διευθυντή της Σιβιτανιδείου, που συμπτωματικά ήταν και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Καλού:

Ιωάννης Λυμπέρης: Το γαλάζιο λαμόγιο με το πλαστό Πακιστανικό πτυχίο που θα έσωζε το ΤΕΙ Λάρισας

Με τέτοιου είδους “συγκρίσεις” που δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας έχουν γίνει πολλές προσλήψεις τόσο στη Σιβιτανίδειο όσο και αλλού ώστε να βολευτούν διάφορα λαμόγια.

Επειδή ο Φίλης ντρέπεται να μιλήσει για το βιογραφικό του Ζέρβα, θα πούμε εμείς λίγα λόγια:

Ο καφενόβιος Ζέρβας κατάφερε στα λίγα χρόνια της εκπαιδευτικής του υπηρεσίας να βρεθεί σε αντίστοιχες θέσεις καφενείου. Όταν έγιναν τα ΣΔΕ που αναφέρει ο Φίλης, στελεχώθηκαν από ευνοούμενους του καραμανλικού καθεστώτος (εκ των οποίων πολλοί διακεκριμένοι αριστεροί) και μάλιστα πολλοί μόνιμοι παρίσταναν και τους ωρομίσθιους στις δομές αυτές.

(Σημειώνουμε ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι σιβιτανιδιστές κρίνονται αναντικατάστατοι και για τα ΣΔΕ της περιοχής της Καλλιθέας.)

Ο Τσαμαδιάς ήταν χαρακτηριστική περίπτωση καραμανλικού στελέχους:

“Ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, την περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε τοποθετηθεί Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης. Σ’ ένα βράδυ και σε ηλικία 65 χρονών έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ο πολιτικός προϊστάμενος δηλαδή καταστρατήγησε τα πάντα!
Η αδελφή του Κωνσταντίνου Τσαμαδιά, είναι η μητέρα του νυν βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος είναι και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας του κόμματος! Ο Χρήστος έχει έναν αδελφό τον Παναγιώτη!
Οι δυο τους την περίοδο που ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπουργός Παιδείας, ο μεν πρώτος έγινε Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δε δεύτερος Λέκτορας Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά!!! Αν είχαν τα απαραίτητα προσόντα οι προαναφερόμενοι;;; Αφήστε το καλύτερα.”

Προκειμένου να υλοποιήσει τα διεφθαρμένα σχέδιά του, ο Τσαμαδιάς είχε ανάγκη από ανάλογα πρόσωπα. Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ήταν ένα μεγάλο καφενείο όπου βασίλευαν η διαφθορά και το ρουσφέτι και η σημαντικότερη εργασία ήταν η κατάρτιση λιστών αξιολόγησης για ρουσφέτια διορισμών. Αυτό ήταν το περιβάλλον στο οποίο διέπρεψε ο Ζέρβας και το οποίο έδωσε τη θέση του στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ αργότερα.

Παράλληλα, ο Ζέρβας έκανε και ένα πέρασμα από την ΕΜΕ, όπως και κάποιος προκάτοχός του. Εκεί πάλι η παρουσία του ήταν επιπέδου καφενείου, με προβληματισμούς όπως η μείωση της ύλης των μαθηματικών στο λύκειο. Μαζί με άλλα αντίστοιχου επιπέδου “στελέχη” περίμεναν την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε την εξουσία για να καταλάβουν καρέκλες περιφέροντας την αστεία πολιτική τους σκέψη σε αντίστοιχα ακροατήρια.

kiaou_gliftes

Η Κιάου, τελείως συμπτωματικά συμμαθήτρια του Πικραμένου, απέκτησε ρόλο ως μεταβατική υπουργός παιδείας. Στα περάσματά από το υπουργείο παιδείας της γερμανοτραφούς συμμαθήτριας του γόνου των δωσίλογων βρέθηκε να έχει ρόλο και ο Ζέρβας, για τον οποίο η Κιάου φρόντισε με μια καλή απόσπαση:

“Στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (το πρώην Εθνικό Ίδρυμα Νεότητος) αποσπάσθηκε , ο Διευθυντής της πρώην υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου, Δημήτρης Ζέρβας, κλάδου ΠΕ3.
Ο κ. Ζέρβας αποσπάσθηκε στην προαναφερόμενη υπηρεσία για το σχολικό έτος 2012-13, κατόπιν αιτήματός του που κατατέθηκε στις 23 Ιουλίου.”

Αυτά τα έγραφε το Education in Greece 4 χρόνια πριν, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως το Education in Greece είναι πάντα μπροστά σε ότι γράφει.

Αυτές τις λεπτομέρειες απέφυγε να τις αναφέρει ο Φίλης, μια και ο σκοπός του ήταν να πικάρει το Φορτσάκη και όχι να εκθέσει το Ζέρβα ως καφενόβιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Όσο για το βιογραφικό του Δημήτριου Μιχαλολιάκου, ούτε αυτό ήταν καλύτερο. Κατάφερε να βρεθεί σε κάποιες βυσματικές θέσεις λόγω του ξαδέλφου του, αρχηγού ΓΕΣ και αδελφού του Νικόλαου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής. Αναρωτιόμαστε αν στη Χρυσή Αυγή συμπεριλαμβάνουν και το χαριτόβρυτο αεροπόρο στις γνωριμίες στα ανώτατα δικαστικά και στρατιωτικά και αστυνομικά κλιμάκια που λένε με κάποιο καμάρι πως έχει ο Γενικός Γραμματέας.

Η ιστορία όμως δε σταματάει εδώ. Όπως αναφέραμε παραπάνω, αν η αίτηση του Ζέρβα (ή οποιουδήποτε άλλου) δεν περιείχε και αποδεικτικό γνώσης ξένων γλωσσών, τότε δεν έπρεπε να γίνει δεκτή. Η αίτηση του Ζέρβα όμως έγινε δεκτή και μάλιστα τα λαμόγια του διοικητικού συμβουλίου τον έκριναν και καταλληλότερο(!). Αυτό αποτελεί σαφή παράβαση των όσων αναφέρονται στην προκήρυξη και η ευθύνη για την παρανομία βαρύνει τον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής Γεώργιο Κοτονιά, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα θα φωτογραφιζόταν παρέα με το Φίλη και άλλα λαμόγια έξω από τη Σιβιτανίδειο.

sivitanidios2016_episkepsi_fili_masonia

Προκειμένου να καλυφθεί η αντίδραση της ΝΔ, ο Φίλης ετοίμασε μια τροπολογία που αναθεωρεί αναδρομικά τα προσόντα του εκάστοτε γενικού διευθυντή, με τον ισχυρισμό ότι αυτό γίνεται “…προκειμένου να εναρμονιστούν τα προσόντα στις σύγχρονες απαιτήσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα”:

“ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Τα προσόντα του Διευθυντή της Σιβιτανιδείου

22/06/2016

Τα προσόντα του Διευθυντή της Σιβιτανιδείου, καθορίζονται με τροπολογία που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

“Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων διορίζεται, επί τριετή θητεία εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει δεκαετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στη δημόσια δευτεροβάθμια και/ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής με απόφαση του Υπουργού Παιδείας…

…Ως πρόσθετα προσόντα για τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων συνυπολογίζονται:
Ι)Διδακτορικό δίπλωμα ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο(ς) της αλλοδαπής σε αντικείμενα συναφή στις αναφερόμενες περιπτώσεις…
ΙΙ)Γνώσεις για την εφαρμογή των νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση”…”

Στη φωτογραφική τροπολογία αντέδρασε πάλι η ΝΔ:

“29/06/2016

Oσμή σκανδάλου, χαρακτήρισε την τροπολογία ως προς τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής, ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ , Βουλευτή Μ. Χαρακόπουλος, κατά τη σημερινή συζήτηση επί των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας,τονίζοντας παράλληλα τα εξής:.

Α. Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι «επέρχονται τροποποιήσεις στα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής, προκειμένου να εναρμονιστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Β. Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, ποια ευρωπαϊκά πρότυπα επιβάλλουν μπαλτά στην προϋπόθεση γνώσης ξένης γλώσσας για την ανάληψη μιας τέτοιας θέσης ευθύνης;

Γ. Γιατί η φωτογραφική αυτή ρύθμιση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εξαφανίζει με μπαλτά από τα προσόντα την υποχρέωση να έχει ο Γενικός Διευθυντής επαρκή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας από τις ομιλούμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αξιώνει η ως τώρα ισχύουσα νομοθεσία.

Δ. Εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρίσκεται και το μυστικό της φωτογραφικής διάταξης.

– Επιχειρείτε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις επιλογές σας;

-Αν όχι, προς τι η ρύθμιση; Ράβετε τον νόμο με βάση τα μέτρα του διευθυντή, του πρώην Υπουργού, του κ. Μπαλτά, που τοποθετήσατε ως διευθυντή στη Σιβιτανίδειο;

-Αυτή λοιπόν είναι η ηθική της Aριστεράς;

-Αν αδυνατεί ο εκλεκτός μας να περάσει τον πήχη για την κατάληψη μιας θέσης, απλά κατεβάζουμε τον πήχη των προσόντων.”

Αστεία η αντίδραση της ΝΔ, όχι μόνο γιατί το κόμμα της βαρύνεται με τα ίδια αδικήματα έχοντας κάνει γενικό διευθυντή της Σιβιτανιδείου έναν απόστρατο(!), αλλά και γιατί η παρανομία της αποδοχής μιας αίτησης που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και της επιλογής του Ζέρβα βαρύνει πάλι έναν εκλεκτό της ΝΔ που εκείνη τοποθέτησε στη θέση αυτή, το Γεώργιο Κοτονιά.

Σε όλα αυτά ο Φίλης απάντησε πάλι με άσχετα πυροτεχνήματα, αλλά αυτή τη φορά αδειάζοντας και το Δημήτριο Μιχαλολιάκο:

“Φίλης: Ο διευθυντής της Σιβιτανιδείου πρέπει να είναι εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα

«Ο διευθυντής μιας σχολής όπως είναι η “Σιβιτανίδειος”, πρέπει να είναι άνθρωπος με πολυετή εκπαιδευτική πείρα γιατί στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι ακόμη και απόστρατοι αξιωματικοί», ανέφερε στην Ολομέλεια ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» στα κριτήρια επιλογής του διευθυντή, από τα οποία έχει απαλειφθεί το κριτήριο της επάρκειας ξένης γλώσσας.

«Το κριτήριο αυτό δεν είναι απαραίτητο, εφόσον ο διευθυντής της σχολής εκπροσωπείται διεθνώς μέσω της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι πρόεδρος του ΔΣ της σχολής είναι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος, ενώ συμμετέχουν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης, είπε ότι με τις τροπολογίες που έχει περιλάβει το υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου, δίνεται έμφαση σε λειτουργικά ζητήματα, όπως είναι η εξίσωση στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που είναι πολύτεκνοι με τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία τουλάχιστον 67%.

Επανέλαβε επίσης ότι επιδιώκεται η αναμόρφωση του θεσμού των ΕΠΑΛ με την εισαγωγή της επιλογής κατεύθυνσης στο τρίτο έτος και στο τέταρτο της μαθητείας με αμοιβή το 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση, ενώ σημείωσε ότι τα ΙΕΚ θα λειτουργήσουν φέτος από τον Οκτώβριο.”

Ενώ ο Φίλης με το επιτελείο του αναμορφώνουν τα ΕΠΑΛ και τα ΙΕΚ, εμείς θα σταθούμε στη δεκαετή εκπαιδευτική πείρα που υποτίθεται πως πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος σύμφωνα με το Φίλη, δηλαδή τον υπουργό που δεν έχει ούτε ένα πτυχίο.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ζέρβας “υπηρετεί” την εκπαίδευση από το 1998, ποιά είναι η εκπαιδευτική του πείρα όταν τα περισσότερα χρόνια εξασφάλιζε αποσπάσεις σε διάφορα γραφεία; Εκτός αν ο Φίλης τη μέτρησε και την υπολόγισε ακριβώς δέκα χρόνια, οπότε και έβαλε φωτογραφικά (και) αυτόν τον όρο.

Ας μη στενοχωριούνται όμως ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι γνωστό πως αυτοί οι όροι υπάρχουν για να αποθαρρύνουν τους ανεπιθύμητους από το να κάνουν αιτήσεις και να απαιτούν αξιοκρατία και όχι για να εμποδίζουν τους εκλεκτούς των υπουργών. Θυμίζουμε τι γράφαμε για το θέμα αρκετά χρόνια πριν:

Προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο και φωτογραφικές προκηρύξεις

Ο νέος Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου και το opengov

Η αναφορά του Φίλη στα λαμόγια του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου είναι αξιοπρόσεκτη. Του υποσχόμαστε πως στο μέλλον θα αποκαλύψουμε πως ανώτατοι δικαστικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες συμμετέχουν στη διαφθορά και με ποιά ανταλλάγματα. Προς το παρόν όμως θα σημειώσουμε πως λόγω της μεγάλης εμπιστοσύνης που τους είχε ο Φίλης φρόντισε να αλλάξει και μερικά μέλη με άλλη μια τροπολογία.

Τελικά η ΝΔ άδειασε το Δημήτρη Ζέρβα που ήταν δικός της άνθρωπος κατά τη διάρκεια της καραμανλικής διακυβέρνησης και το ΣΥΡΙΖΑ άδειασε το Δημήτρη Μιχαλολιάκο που πάλεψε για τη θεμελίωση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα δύο κόμματα άφησαν στο απυρόβλητο τον αρχιτέκτονα της σιβιτανιδικής διαφθοράς Γιώργο Κοτονιά. Ο Μιχαλολιάκος έχασε την αναπαυτική καρέκλα που είχε επισκευάσει στα μέτρα του και τα κιλά του, αλλά τουλάχιστο πήρε το λάπτοπ, ενώ ο Ζέρβας μπήκε αμέσως στο νόημα, χρεώνοντας στον κρατικό προϋπολογισμό τη σφραγίδα με το όνομά του.

Ενδιαφέρον και το πως η Χρυσή Αυγή απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.

Μέσα σε αυτή την τρελή εναλλαγή ρόλων, οι πρωταγωνιστές έχασαν το μέτρημα στο ποιοί είναι ενεργητικοί και ποιοί παθητικοί!

Πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι ο Ζέρβας είχε κάποιο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, καθώς είχε τουλάχιστο κάποια σχέση με την εκπαίδευση. Όχι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή του τελείως άσχετου απόστρατου.

Τα παράδοξα δε σταματούν εδώ. Παρά τις κοκορομαχίες και τα αλληλομαχαιρώματα, ο Δημήτρης Μιχαλολιάκος βρέθηκε στη Σιβιτανίδειο παρέα με το Δημήτρη Ζέρβα και το Γιώργο Κοτονιά να απολαμβάνει την ομιλία του Φίλη:

sivitanidios2016_episkepsi_fili_zervas_mihaloliakos

Είναι όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα!

Advertisements