Διπλοθεσία και στους δασκάλους οδήγησης

Φαίνεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται αρκετά οπότε έχουν την άνεση να ασκούν και δεύτερη -αν όχι και τρίτη- επαγγελματική δραστηριότητα. Αφού είδαμε τους διορισμένους εκπαιδευτικούς να υφαρπάζουν τις θέσεις των άνεργων συναδέλφων τους σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης παριστάνοντας τους ωρομίσθιους, κι αφού είδαμε και δημόσιους υπαλλήλους άλλων κατηγοριών που ούτε να φανταστεί μπορεί κανείς να κάνουν το ίδιο, τώρα φτάσαμε και στο σημείο οι δημόσιοι υπάλληλοι να παριστάνουν και τους δασκάλους οδήγησης:

“Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «που θα επιλύει προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος εξετάσεων που θα πατάσσει τη διαφθορά»…
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον κλάδο των Σχολών Εκπαίδευσης Οδηγών Αυτοκινήτου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τα κύρια θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σχολών οδηγών ήταν:

Να αφαιρεθεί η δυνατότητα παραεπαγγελματικής δραστηριότητας εκπαίδευσης οδηγών από δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.”

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι εδώ και χρόνια κάποιοι φροντίζουν να δημιουργούν προβλήματα σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για πιστοποίηση ως δάσκαλοι οδήγησης. Ειδικά στην περίπτωση του κυκλώματος της Θεσσαλονίκης υπήρξε απροκάλυπτη εχθρότητα απέναντι στους επίδοξους δασκάλους οδήγησης με χρόνια καθυστέρηση των εξετάσεων (μεταξύ άλλων).

Αυτό που έλεγαν οι υπαίτιοι off the record ήταν πως δήθεν υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι οδήγησης και το κάνουν για το καλό του κλάδου. Και το ερώτημα είναι πως αφού υπήρχε τέτοια πληθώρα δασκάλων μπορούσαν ταυτόχρονα να παριστάνουν τους δασκάλους οδήγησης και οι δημόσιοι υπάλληλοι και κάτω από ποιό καθεστώς γινόταν αυτό;

Η διπλοθεσία των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα σε βάρος των άνεργων είναι δείγμα θεσμοθετημένης διαφθοράς και κάποτε πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι εμπλέκονται σε τέτοια κυκλώματα όλα αυτά τα χρόνια.

Advertisements