Οι ανιστόρητοι αριστεροί και η 28η Οκτωβρίου

Υπάρχει μια παράδοση στην Αριστερά να μη δέχεται την ιστορία, αλλά αντίθετα να προσπαθεί συνέχεια να την παραποιήσει και φυσικά να την προσαρμόσει στις μαρξιστικές εμμονές των αριστερών, που στο μυαλό τους δεν υπάρχει κάτι που να μη συνδέεται με τον μαρξισμό.

Η ροπή των αριστερών στην παραποίηση της ιστορίας δεν αποτελεί φυσικά καινούριο φαινόμενο. Το σταλινικό καθεστώς πρωτοπόρησε στην εξάλειψη όσων έπεφταν σε δυσμένεια από τις φωτογραφίες και τα κατάστιχά του, ενώ κάθε ιστορικό γεγονός από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ξαναγράφτηκε ώστε να αποκτήσει μια διάσταση “μάχης κατά του φασισμού”. Φυσικά και οι επαναστάσεις εναντίον σοβιετικών και κομμουνιστικών καθεστώτων ονομάστηκαν “αντεπαναστάσεις”, ενώ οι αιματηρές εσωκομματικές εκκαθαρίσεις εξωραΐστηκαν.

Από αυτές τις αριστερές τακτικές δε θα μπορούσε να ξεφύγει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, με τον yolo υπουργό (α)παιδείας να βρίσκει ευκαιρία να εκφράσει τον αρρωστημένο αριστερισμό του.

Σταχυολογούμε από τις δηλώσεις του αμόρφωτου παχύδερμου Νίκου Φίλη:

“Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι κατεξοχήν ευκαιρία να σκεφτούμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία και την αποφασιστική αντίσταση του λαού μας απέναντι στον φασισμό. Στο «Όχι» συμπυκνώθηκε η απόφαση ολόκληρου του ελληνικού λαού να αντισταθεί στις επεκτατικές διαθέσεις της Ιταλίας και των δυνάμεων του Άξονα. Αλλά συμπυκνώθηκε και η απόφασή του να αντισταθεί στον φασισμό […] Τιμώντας το έπος της 28ης Οκτωβρίου, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πρόκειται κυρίως για έναν πόλεμο αντίστασης στο φασισμό. Άλλωστε η αντίσταση στην Ελλάδα αποτέλεσε μέρος του ευρύτερου αντιφασιστικού αγώνα στην Ευρώπη […] Το φάντασμα του φασισμού φαίνεται να απειλεί για ακόμη μια φορά την Ευρώπη. Με διαφορετικό τρόπο βέβαια, π.χ. με την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, που δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας.[…]

Το μήνυμα της εθνικής επετείου επίκαιρο και φέτος: Ειρήνη, δημοκρατία παντού, αλληλεγγύη, καθημερινός αγώνας εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του καθημερινού φασισμού που ελλοχεύει[…] η Παιδεία είναι ένας θεσμός που «εγγυάται τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που είναι η ελπίδα μας.”

Το αν το Ελληνικό κράτος της εποχής ήταν “μέρος του ευρύτερου αντιφασιστικού αγώνα” όπως ισχυρίζεται ο ανιστόρητος και αγράμματος Φίλης φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία της εποχής:

metaxas_fasistikos_hairetismos

Σύμφωνα με την μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων, την οποία εκφράζει ο γουρουνάτος υπουργός, ο λαός ρώτησε πρώτα τι πολιτικό σύστημα έχουν οι εισβολείς, και όταν του είπαν ότι είναι φασίστες τότε αποφάσισε να αντισταθεί. Εάν ο εισβολέας ήταν η Σοβιετική Ένωση, τότε ο λαός δεν θα είχε λόγο να αντισταθεί, γιατί σύμφωνα με τον Φίλη θα καλωσόριζε τους εισβολείς σαν προστάτες του λαού και θα αποδεχόταν τις σφαγές τύπου Κατύν σαν αναγκαίο μέρος της διαδικασίας για τον κομμουνισμό. Οι δε πιθανές επαναστάσεις θα ήταν “αντεπαναστάσεις” και καταπνίγονταν από τα Σοβιετικά τανκς.

Σήμερα είναι πλέον γνωστό ότι η Ελλάδα μπήκε σε έναν πόλεμο κυρίως χάρη στις μηχανοραφίες των Άγγλων, οι οποίοι αντιπροσώπευαν τον πλέον βάναυσο αποικιοκρατισμό, που δείχνει να είναι όμως αρεστός στον Φίλη. Επιπλέον, και άλλες χώρες είχαν φασιστικό πολιτικό σύστημα, όπως η Ισπανία του Φράνκο, όμως η Ελλάδα δεν μπήκε σε πόλεμο με αυτές. Και το κυριότερο, της επίθεσης στην Ελλάδα είχε προηγηθεί ο διαμελισμός της Πολωνίας από το κοινό μέτωπο Γερμανίας και κομμουνιστικής ΕΣΣΔ!

Άρα, αν σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι ανιστόρητοι κομμουνιστές το πρόβλημα του απλού κόσμου ήταν η φασιστική διακυβέρνηση της Ιταλίας, τότε θα έπρεπε να είναι και η κομμουνιστική διακυβέρνηση της ΕΣΣΔ καθώς τα κομμουνιστικά καθεστώτα είχαν συμμαχήσει με τις δυνάμεις του Άξονα για τον διαμοιρασμό των μεταξύ τους κρατών.

Ο ξεδιάντροπος Φίλης δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορές και στις γνωστές εμμονές του για τη “δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των παιδιών”, που δεν είναι παρά ένας ευφημισμός για την εφαρμογή του σοβιετικού συστήματος κατήχησης των παιδιών στην παραθρησκεία του μαρξισμού. Κάτω από τις βαρύγδουπες φράσεις του Φίλη περί “δημοκρατίας παντού” και “ρατσισμού και ξενοφοβίας” βρίσκεται η πραγματική πρόθεση της προδοτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ να επιβάλλει μια καινούρια εισβολή στη χώρα, αυτή των μωαμεθανών λαθροεποίκων που κατά χιλιάδες εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Όμως το 1940 ο στρατός αντιστάθηκε στην εισβολή, ενώ το 2016 ο στρατός συμμετέχει στην προδοσία, αφήνοντας τους εισβολείς να εισέρχονται ανενόχλητοι και παρέχοντάς τους τροφή και στέγη. Φαίνεται λοιπόν πως τα φασιστικά καθεστώτα προτιμούν να αντιστέκονται στις εισβολές, ενώ τα δημ(ι)οκρατικά καθεστώτα προτιμούν να τους καλωσορίζουν και να τους παρέχουν κάθε άνεση, βοηθόντας τους να αντικαταστήσουν τους γηγενείς.

Στο ίδιο μοτίβο ανιστόρητου παραληρήματος, το νεομπλεβίκικο μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αντί για την 28η Οκτωβρίου αναφέρεται στους αγαπημένους τους λαθροεποίκους και τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τον ΤΣΥΡΙΖΑ, ο λαός καταδυναστευόταν από την δικτατορία του Μεταξά αλλά κατάφερε να αντιμετωπίσει την Ιταλική επίθεση. Η βλακώδης συλλογιστική του ΤΣΥΡΙΖΑ φέρνει αναπόφευκτες συγκρίσεις με το σήμερα, που ο λαός που καταδυναστεύεται από την δημοκρατία των ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ και ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα κατέληξε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση του κράτους γιατί το ανίερο κυβερνητικό σύμπλεγμα είναι μαθημένο να του στέλνει τα ΜΑΤ και τους υπόλοιπους πραιτωριανούς να τον πλάκώνουν στο ξύλο και τα χημικά.

28_october_1940_metaxas_tsipras

Η απαίτηση του ΤΣΥΡΙΖΑ για εξάλειψη “κάθε μορφής εθνικισμού” ώστε οι εισβολείς να εισέρχονται στη χώρα ανενόχλητοι δείχνει ποιά ήταν η θέση των προγόνων τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν περίμεναν να πάρουν γραμμή από την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια προτιμούσαν να κάνουν σπέκουλο για το πως θα υποχρεώσουν τον πληθυσμό να αποδεχτεί την αρρωστημένη ιδεολογία τους.

Για του λόγου το αληθές, αντιγράφουμε από το περιοδικό “PATRIA”, τ. 5, Οκτώβριος 2007:

“[…]Απέναντι στις ετοιμασίες πολέμου και το πανηγύρι του, στάθηκε το ΚΚΕ. Ο εθνικός κυβερνήτης διοργάνωσε παλλαϊκό έρανο για την προμήθεια πολεμικού υλικού, ιδιαίτερα για την ενίσχυση της ανύπαρκτης σχεδόν αεροπορίας. Με απόφασή της η ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να δουλέψουν μια Κυριακή και να δώσουν το μεροκάματό τους υπέρ της Αεροπορίας. Η ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε προκήρυξη, που αναφέρει μεταξύ άλλων:”… Το Κ.Κ.Ε. καλεί τους εργάτες και τον Ελληνικό να μποϋκοτάρουν με όλες τις μορφές πάλης το μεροκάματο της Κυριακής 13.6.37 που γίνεται παρά τη θέλησή τους και προορίζεται για την αεροπορία. Γιατί οι εξοπλισμοί και η αεροπορία του δικτάτορα Μεταξά δεν αποβλέπουν στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας. Οι εξοπλισμοί αυτοί πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λογαριασμό του Χίτλερ, για την καταστροφή ανοχύρωτων πόλεων και του άμαχου πληθυσμού όπως κάνουν οι φασίστες στην Ισπανία…”. (Ολόκληρη η προκήρυξη περιλαμβάνεται στον τέταρτο τόμο των επίσημων κειμένων που εξέδωσε το κόμμα). Το ΚΚΕ αντέδρασε όμως και στην περιορισμένη επιστράτευση με ατομικές προσκλήσεις, μετά την κατάληψη της Αλβανίας από τους Ιταλούς στις αρχές Απριλίου το 1939. Στις 10 Απριλίου 1939 η ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε νέα προκήρυξη όπου σημειώνει:”… Το ψωμί του λαού γίνεται μηχανοκίνητες φασιστικές ορδές και ειδικά σώματα ασφαλείας του δικτάτορα, προορισμένα να τυραννούν το λαό και να αντιπαρατάσσονται στον Ελληνικό στρατό. Ο Μουσολίνι καλείται από την ίδια την “Ελληνική” κυβέρνηση για να την υπερασπίσει από ενδεχόμενη ανατροπή”.

Υπενθυμίζουμε απλά ότι η κυβέρνηση Μεταξά δεν προχώρησε σε καμία συνθήκης φιλίας με το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι ή με τον Χίτλερ. Αντίθετα σύμφωνο φιλίας με το ιταλικό φασιστικό καθεστώς υπέγραψε η δημοκρατική κυβέρνηση των Φιλελευθέρων το 1928. Όπως όμως και να έχει η Ιστορία δικαίωσε όλη την πολιτική του I. Μεταξά κι έτσι φτάσαμε στο έπος του αλβανικού μετώπου. Αλλά στην ίδια την προκήρυξη, που κι αυτή περιλαμβάνεται στον τέταρτο τόμο των επίσημων κειμένων του ΚΚΕ, η ΚΕ προσκαλεί σε στάση τους εφέδρους λέγοντας: “Έφεδροι, στην περίπτωση επιστράτευσης πάρτε τα όπλα και χρησιμοποιείστε τα ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της Ελληνικής πατρίδας, τη Βασιλομεταξική δικτατορία”.

28_october_1940_kke-prokirixi

Περισσότερο εξαγριώνεται το ΚΚΕ μετά τις πρώτες ελληνικές νίκες σε βάρος των τότε συμμάχων της ΕΣΣΔ. Νέα προκήρυξη βγάζει η ΚΕ στις 7 Δεκεμβρίου 1940, που γράφει μεταξύ άλλων: “Καλούμε τους πολεμιστές μας να αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Πού μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει δεύτερο Σαγγάριο. Παίρνοντας αυτή την απόφαση οι πολεμιστές μας να υποβάλλουν στους αντιπάλους απέναντι τους προτάσεις ειρήνης δίχως προσαρτήσεις και αποζημιώσεις”. Πάλι καλά, γιατί τους πολεμιστές του Μικρασιατικού μετώπου τους καλούσαν να παραδοθούν στις ορδές του Κεμάλ. Η προδοσία τους όμως δεν σταματά εδώ. Στο ίδιο το μανιφέστο που περιλαμβάνεται στον πέμπτο Tόμο των επίσημων κειμένων του ΚΚΕ, από την ΚΕ καλούνται: “Ιδιαίτερα οι εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, σιδηροδρομικοί, αυτοκινητιστές να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο τη μεταφορά πολεμοφοδίων κι οι εργάτες των πολεμικών εργοστασίων να κωλυσιεργήσουν όσο μπορούν την παραγωγή”. Δεν έμειναν στα λόγια οι κομμουνιστές.

Ο Αλ. Λαγκαδάς περιγράφει την δράση τους: “θυμάμαι πως την πρώτη ημέρα που φορέσαμε τις στολές μα, μας πλησίασαν άτομα που ενώ μας αγκάλιαζαν και μας εύχονταν “και με τη νίκη”, έβαζαν στις τσέπες μας, στις χλαίνες μας, κομμουνιστικές προκηρύξεις που με το κείμενό τους μας προέτρεπαν να μην πολεμήσουμε για την πλουτοκρατία και να δώσουμε τα χέρια με τους Ιταλούς. Αυτά λίγο πριν φύγουμε για το μέτωπο (ο.α., σελ. 31).[…]”

Αυτή ήταν στην πραγματικότητα η στάση των κομμουνιστών την περίοδο εκείνη: Απαιτούσαν το σαμποτάρισμα της πολεμικής προσπάθειας καθώς η Γερμανία είχε συμμαχήσει με την ΕΣΣΔ και επιζητούσαν την καταστροφή και παράδοση του στρατού προκειμένου να επωφεληθούν από τα ψίχουλα που θα τους πέταγε ο πατερούλης Στάλιν.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η Αριστερά έχει διαχρονική παράδοση στην παραχάραξη της ιστορίας. Ενώ οι ίδιοι πειθαρχούσαν στις εντολές της ΕΣΣΔ που προέβαινε από κοινού με τη Γερμανία σε επιθέσεις εναντίον άλλων χωρών και σε διαμοιρασμό των εδαφών τους με αντίστοιχες εκκαθαρίσεις του πληθυσμού τους, και ενώ προσεύχονταν στον Μαρξ για την υποταγή σε ξένες δυνάμεις ώστε να πάρουν μερίδιο πολιτικής εξουσίας, τώρα ισχυρίζονται ότι ο απλός κόσμος κινήθηκε ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία του Μεταξά γιατί ήθελε να πολεμήσει κάποιο πολιτικό σύστημα και απαιτούν την παράδοση της χώρας στον μωαμεθανικό συρφετό δήθεν για να τιμηθεί η επέτειος.

Ενώ οι χρυσαυγίτες του τότε πολεμούσαν στο μέτωπο, δυστυχώς για έναν πόλεμο στον οποίο οδήγησε η Αγγλική μηχανή που αργότερα θα δολοφονούσε τον Μεταξά και θα συμπύκνωνε την ουσία του πολέμου στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, οι αριστεροί περίμεναν ξεκούραστοι για την κατάλληλη στιγμή που με τις μεθόδους της σφαγής και των μαζικών εκτελέσεων θα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε μέρος της ΕΣΣΔ. Χρήσιμοι παραλληλισμοί που οι εθνικιστές του σήμερα καλό είναι να έχουν στο μυαλό τους.

Με τον ίδιο τρόπο σήμερα, οι αριστεροί ως πιόνια του Εβραϊκού οικονομικού συστήματος εκτελούν τις διαταγές του Soros προκειμένου να εποικιστεί η Ελλάδα από ξένους πληθυσμούς και οι ίδιοι να λάβουν πολιτικά αξιώματα μέσα στο σύστημα που θα προκύψει. Και όπως και τότε, δεν θα διστάσουν απέναντι σε τίποτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.

Advertisements