Οι χειροκροτητές του Φίλη

Η τελετή παράδοσης του υπουργείου εκπαίδευσης λαθρόπαιδων από τον παχύδερμο Φίλη στον ιστορικό της πλάκας Γαβρόγλου είχε αρκετές έντονες στιγμές, καθώς ο Φίλης έβγαλε τα εσώψυχά του και το ίδιο και ο Γαβρόγλου. Υποσχόμαστε ότι θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα με αυτές, όμως προς το παρόν θα μείνουμε στη σημείο που το ακροατήριο σηκώθηκε και χειροκρότησε τον Φίλη.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου, αλλά και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που διαπρέπουν διαχρονικά στην υπηρεσία υπουργών, έχουν χειροκροτήσει πολλούς υπουργούς πριν τον Φίλη. Για την ακρίβεια, μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν χειροκροτήσει από τη Διαμαντοπούλου και τον Αρβανιτόπουλο μέχρι και την υπηρεσιακή υπουργό Κιάου και φυσικά και όλους τους ενδιάμεσους μέχρι τον Φίλη.

Με βεβαιότητα λέμε πως θα χειροκροτήσουν και τους επόμενους υπουργούς, μέχρι να είναι σίγουροι πως θα βρουν καινούριο προστάτη και να τους ξεχάσουν. Αυτά για όσους νομίζουν πως οι επαγγελματίες χειροκροτητές συγκινήθηκαν από το δράμα του Φίλη. Ήδη όλοι αυτοί έχουν αποδυθεί στην εξασφάλιση θέσης δίπλα στα καινούρια πρόσωπα, και καθώς είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί Φίλη και Γαβρόγλου έπρεπε να δώσουν μια καλή παράσταση.

Αυτά επειδή γνωστές έντυπες και ηλεκτρονικές φυλλάδες προσπάθησαν να δώσουν μια συναισθηματική διάσταση που απλά δεν υπάρχει.

Advertisements