Η αναθεώρηση του συντάγματος και ο Κιμούλης

Στη δημοκρατία οι δημοκρατικοί κανόνες είναι απαράβατοι, αλλά αν δε μας βολεύουν μπορούμε και να τους αλλάξουμε και να τους επιβάλλουμε χωρίς να ανησυχούμε ότι τα πρόβατα θα αντιδράσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα δημοκρατικά καθεστώτα.

Σε μια χώρα που οι υπνωτισμένοι κάτοικοι απασχολούν την περιορισμένη διάνοιά τους στο πότε θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ με τη συμμετοχή των υπολοίπων μορφωμάτων του αντισυνταγματικού τόξου βρίσκουν την ευκαιρία να αλλάξουν κάποια σημεία του συντάγματος που δεν είναι της αρεσκείας τους.

Μία τόσο γελοία παράσταση δε θα μπορούσε να μην υλοποιηθεί από εξίσου γελοίους ηθοποιούς. Σχολιάζει η Καλλιόπη Σουφλή:

“Δούρου και Κιμούλης στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση! Τσίπρας: «Να μη χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία»

Άντε και ας πούμε πως οι πανεπιστημιακοι, έχουν σχέση με το αντικείμενο του Συντάγματος…

Ο ηθοποιός και η … Περιφερειάρχης, ίντα σχέση έχουν, μωρέ;;;

Έχουν σπουδάσει… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ;

Καλλιόπη Σουφλή

Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σπουρδαλάκης Μιχάλης, ως επικεφαλής (Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Μουζέλας Νίκος (Ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας LSE)
Παραράς Πέτρος (Καθηγητής, πρώην αντιπρόδρος ΣτΕ)
Μαραβέγιας Ναπολέων (Καθηγητής)
Γκόλιας Γιάννης (Πρύτανης ΕΜΠ)
Τζήκας Τάσος (Πρόεδρος ΔΕΘ)
Δημόπουλος Θάνος (Πρύτανης πανεπιστημίου Αθηνών)
Γιώργος Κιμούλης (Ηθοποιός)
Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ)
Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Ρένα Δούρου , περιφερειάρχης Αττικής

Δούρου: «Σπουδαία η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος!»

«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία Επιτροπή και μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.”

Εμείς θα απαντήσουμε στην απορία της διεισδυτικής δημοσιογράφου:

Κάθε επιτροπή που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να δίνει ψωμί, είτε με τη μορφή επιμίσθιου είτε με τη μορφή προβολής, σε όσο πιο διευρυμένη σύνθεση ώστε να φάνε όλοι. Ο Κιμούλης έδωσε τα διαπιστευτήριά του καθυβρίζοντας χυδαία τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, οπότε για τα μέτρα των μαϊμουδίσιων εγκεφάλων που απαρτίζουν το κυνοβούλιο αποτελεί μία αξιόλογη μορφή που δίχως άλλο έχει σημαντικά πράγματα να πει. Με παρόμοιο τρόπο η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καλέσει τον Σταμάτη Κραουνάκη στην επιτροπή για το δημόσιο χρέος, όπου η παρουσία του μάλλον έδειξε στους διεθνείς τοκογλύφους ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Όσο για τη Δούρου, η άσημη δασκαλίτσα προωθήθηκε γρήγορα από το ένα πόστο στο άλλο, δείχνοντας πως ο κομματισμός προσφέρει πολλές ευκαιρίες για καριέρα. Η τοποθέτησή της στην επιτροπή έγινε και με το επιπλέον κριτήριο πως με τον τρόπο αυτό η επιτροπή θα απολαύσει διαγωνίως και τα εγκεφαλικά προϊόντα του συντρόφου (γκόμενου στην λαϊκή διάλεκτο) της Δούρου, ο οποίος τυγχάνει χαρακτηριστική γραφική φιγούρα της Αριστεράς.

dourou_tromaktiko

Για να μη μείνουν παραπονεμένοι και οι υπόλοιποι κατέλαβε και ο Αγοραστός μια θέση για να είναι πλήρης η σύνθεση. Σπουδαία λοιπόν, πολύ σπουδαία η επιτροπή για την Δούρου, που δεν έχασε την ευκαιρία να ευλογήσει τα γένια της και δείχνοντας ποιό είναι το μέτρο του σπουδαίου στα δημοκρατικά καθεστώτα.

Όσο για την συνταγματική αναθεώρηση, φαίνεται πως το ζήτημα απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια κάποια ξένα κέντρα που προσπαθούν να προϊδεάσουν την εγχώρια κοινή γνώμη με διάφορους ευφάνταστους τρόπους…

Advertisements