Ο Γαβρόγλου και το μέλλον των ΤΕΙ

Δεν υπάρχει αριστερός (και αυτό περιλαμβάνει και τους νεοδημοκράτες) που να μη θέλει να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των ΤΕΙ για ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση. Στον κανόνα αυτό δεν ήταν δυνατό να αποτελεί εξαίρεση ο συμμέτοχος της αμπελοφιλοσοφικής κλίκας του Μπαλτά, Κώστας Γαβρόγλου:

“Κ. Γαβρόγλου:Το μέλλον των ΤΕΙ είναι η αναβάθμισή τους

“Το μέλλον των ΤΕΙ είναι η αναβάθμισή τους. Το μέλλον των ΤΕΙ δεν είναι να τα θεωρεί η κοινωνία ως δεύτερα πράγματα”.

Αυτό τόνισε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου για το ΕΛΙΔΕΚ Κώστας Γαβρόγλου.”

Ανούσιες τοποθετήσεις ενός επαγγελματία της κενότητας όπως ο Γαβρόγλου. Το τι θεωρεί η κοινωνία ως δεύτερο πράγμα όπως τόνισε με γνήσια τσυριζαίϊκο λόγο ο αστείος Γαβρόγλου είναι σχετικό. Για παράδειγμα, η κοινωνία θεωρεί ως δεύτερο πράγμα τους πολιτικούς, τους θεωρεί ψεύτες και απατεώνες, τους ρίχνει φάσκελα όταν τους βλέπει στην τηλεόραση, αλλά το χρήμα και η εξουσία δείχνουν να απαλύνουν τον πόνο τους και δε βλέπουμε να επιζητούν περαιτέρω αναβάθμιση.

Προτείνουμε στον ξεκούτη Γαβρόγλου να κάνει και άλλες εξίσου βαρυσήμαντες δηλώσεις, όπως “το μέλλον της χώρας είναι η ανάπτυξη”, ή “χρειάζεται δημοκρατία για να στεριώσει ο κομμουνισμός”.

Εδώ και δεκαετίες διάφοροι τυχάρπαστοι σαν το Γαβρόγλου μιλούν για την αναβάθμιση των ΤΕΙ εννοώντας τη μετατροπή τους σε πανεπιστήμια προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον ΤΕΙ. Τις συνέπειες της συνεχούς αναβάθμισης τις βλέπουμε: Το μόνο που αναβαθμίστηκε είναι ο αριθμός των καθηγητάδων και των διπλοθεσιτών και τα εισοδήματά τους.

Advertisements