Ο Φίλης στο Ίλιον: Τα ειδικά σχολεία και το ΙΕΚ Δημοσιογραφίας Αυγής/Κάτσικα

Δε πάει πολύς καιρός από τότε που ο Φίλης τσάκισε τον φασισμό στην Καλλιθέα και συναντήθηκε με τους πρασινοκοκκινομπλέ σιβιτανιδιστές για να κανονίσουν νέα ρουσφέτια, και ο yolo υπουργός αποφάσισε πως μια βόλτα μέχρι το Ίλιον θα ήταν καλή ιδέα για να τονώσει τη δημοτικότητά του για τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Η αφορμή ήταν τα εγκαίνια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, προϋπολογισμού 63.000.000 ευρώ, που συνδυάστηκαν με μια γερή φιέστα και δηλώσεις στον τύπο όπως συνηθίζεται. Η Αυγή, η Αλληλέγγυα Πόλη και φυσικά η νεομαρξιστική γιάφκα του Χρήστου Κάτσικα μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν καλά, καθώς εκατοντάδες κόσμου πήγαν να δουν από κοντά το συριζαίο υπουργό τους και φυσικά να ακούσουν τις δηλώσεις του για τα αγαπημένα του θέματα, δηλαδή το δημοκρατικό σχολείο και το ρατσισμό.

filis_ilion_psema_1

Για την ιστορία, η “Αλληλέγγυα Πόλη” είναι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον. Ο αρχηγός της παράταξης, Κώστας Κάβουρας, είναι διακεκριμένο κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ από τα φοιτητικά του χρόνια. Σήμερα, εκτός από μεταπτυχιακός φοιτητής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιλίου, αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρίας Κατασκευής Τεχνικών Έργων, και φυσικά επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου άσχημο χαρτζηλίκι για έναν μεταπτυχιακό φοιτητή.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα όπως ακριβώς το έγραψαν όλοι αυτοί οι κήνσορες της αριστερής δημοσιογραφίας, δίνοντας μόνο λίγη έμφαση σε μερικά χαρακτηριστικά σημεία:

filis_ilion_psema_2

“Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου εγκαινίασε ο Ν. Φίλης

Δημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2016 19:02

Το σχολείο, προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ, αποτελεί από πλευράς υποδομών ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη χώρα στο τομέα της Ειδικής Αγωγής

To 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μαζί με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρο Τζόκα, Δημοτικούς Συμβούλους και εκατοντάδες κάτοικους της περιοχής. «Εύχομαι να εγκαινιάσουμε πολλά τέτοια σχολεία για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη», τόνισε ο υπουργός.

Στο σχολείο, προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί, από πλευράς υποδομών, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη χώρα στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, φοιτούν από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς περίπου πενήντα παιδιά, με το σύνολο των εκπαιδευτικών που απαιτούνται.

Ο κ. Φίλης στην ομιλία του επανέλαβε ότι το υπουργείο έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του για την Ειδική Αγωγή, τονίζοντας ότι φέτος έγιναν 9.000 προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων στον τομέα αυτόν, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις προσλήψεις των τελευταίων δέκα ετών και σημείωσε ότι φέτος ιδρύθηκαν περίπου 500 νέα τμήματα ένταξης, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής λειτούργησαν και αυτά από την πρώτη μέρα-για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια-εκπλήσσοντας ακόμη και τους γονείς που είχαν μάθει να ξεκινούν τα μαθήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες τον Γενάρη.

Επί πλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτή ήταν και η απάντηση προς τους περίπου δέκα διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς, που εμφανίστηκαν στην τελετή των εγκαινίων, φωνάζοντας συνθήματα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αφού συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του νέου σχολείου, τόνισε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να εξετάσει, από κοινού με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής, ώστε να δοθούν λύσεις. Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του σχολείου και τόνισε ότι η συνεργασία όλων των φορέων της πολιτείας μπορεί να φέρνει θετικά αποτελέσματα για του πολίτες.

Νωρίτερα, ο κ. Φίλης επισκέφθηκε το 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, που συστεγάζονται σε κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε την περίοδο 1964-65 και προοριζόταν για φυλακές.

Ο Νίκος Φίλης περιηγήθηκε στους χώρους από τους διευθυντές των σχολείων και τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και διαπίστωσε από πρώτο χέρι τα κτιριολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μαθητές και δάσκαλοι και συμφώνησε με την ρήση εκπαιδευτικού, ότι επιτέλους η φυλακή πρέπει να γίνει σχολείο. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εφ’ όσον ο Δήμος έχει στη διάθεσή του άλλο χώρο θα προσπαθήσει για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος: «Εμείς εννοούμε το σχολείο της ισότητας και θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Εδώ στο Ίλιον που είναι μία γειτονιά ανθρώπων του μεροκάματου και της καθημερινής βιοπάλης έχουμε την υποχρέωση ως πολιτεία να κάνουμε σχολεία με χώρους άνετους και ευχάριστους για τα παιδιά.»

Αμέσως μετά, ο υπουργός συνομίλησε με το Σύλλογο Διδασκόντων και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι του έθεσαν εκτός από το κτιριολογικό πρόβλημα το θέμα της επιμόρφωσης των δασκάλων. Ο κ. Φίλης συμφώνησε ότι η επιμόρφωση πρέπει να είναι συνεχής και όχι μόνο για τον τρόπο διδασκαλίας αλλά και για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τη καθημερινότητα του σχολείου, όπως η αντιμετώπιση του bulling, η διαφοροποιημένη διδασκαλία για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπιση του ρατσισμού.”

Θα ξεκινήσουμε από το τέλος. Από πότε ο πρόεδρος ενός Συλλόγου Γονέων θέτει ως αίτημα την επιμόρφωση των δασκάλων, δηλαδή ένα καθαρό συντεχνιακό αίτημα που έχουν εφεύρει οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να συντηρείται μια βιομηχανία επιμορφωτών και επιμορφούμενων; Εκτός φυσικά αν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων δεν εκπροσωπεί τους γονείς όπως υποτίθεται, αλλά είναι μέρος ενός συστήματος παραεξουσίας που μοιράζει καρέκλες και τίτλους στα γρανάζια του, που μπορεί να κατέχουν πολλές τέτοιες καρέκλες ταυτόχρονα.

filis_ilion_02

Όσο για την απάντηση του Φίλη, αυτό που εννοεί είναι ότι θα ξεκινήσει μια καινούρια βιομηχανία “επιμόρφωσης” προκειμένου να επιβάλλει τις γνωστές ιδεοληψίες του περί “ρατσισμού”. Με το δέλεαρ των κονδυλίων της επιμόρφωσης, προδότες εκπαιδευτικοί θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποδείξουν πόσο καλά εμπέδωσαν το μάθημα του “αντιρατσισμού”.

Η “διαφοροποιημένη διδασκαλία για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες” με τη σειρά της εμπεριέχει ακριβώς την έννοια του ρατσισμού. Στη σημερινή εποχή, για να χαρακτηριστεί ένα παιδί σαν φορέας μαθησιακών δυσκολιών σημαίνει πως βρίσκεται στα όρια της καθυστέρησης. Προκειμένου το σύστημα να του δώσει τό ίδιο απολυτήριο που θέλει να δίνει σε όλους, προβαίνει στη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Την ίδια στιγμή όμως η δημιοκρατική πολιτεία δεν αναγνωρίζει και την ύπαρξη παιδιών που βρίσκονται στο ακριβώς αντίθετο άκρο, και τα οποία υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν το ίδιο σχολικό πρόγραμμα χωρίς να αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητά τους.

Συνεχίζουμε με τις δηλώσεις του Φίλη για το “σχολείο της ισότητας”, δηλαδή άλλη μια ηλίθια έννοια που έχει εφεύρει η Αριστερά προκειμένου ανεγκέφαλοι τύπου Φίλη να μπορούν να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις. Ο Φίλης συνέδεσε το σχολείο της ισότητας με τη γεωγραφική περιοχή, υπονοώντας ότι οι ιδιαιτερότητες της περιοχής είχαν σαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα να μη διαθέτει άνετους και ευχάριστους χώρους.

Εμείς θα ρωτήσουμε τον Φίλη αν έχει πάει σε πολλά σχολεία ώστε να δει αν έχουν άνετους και ευχάριστους χώρους. Και αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα σχολικά κτίρια δεν αποτελούν ευχάριστους χώρους, όχι μόνο γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να τα κάνουν ευχάριστα αυτοί που τα σχεδίασαν και τα έκτισαν, αλλά και γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να τα κάνουν ευχάριστα και αυτοί που βρίσκονται μέσα σε αυτά, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές.

Αυτό το γενικότερο ζήτημα κουλτούρας που χαρακτηρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και θέλει τα κτίρια να αποτελούν μέρος μιας μίζερης τριτοκοσμικής εικόνας είναι εμφανές παντού. Αρκεί να μπει κανείς μέσα στα κτίρια του ΕΜΠ, που υποτίθεται πως αποτελεί το ιστορικότερο και πιο πετυχημένο τριτοβάθμιο ίδρυμα της χώρας, για να διαπιστώσει αν αυτό είναι αλήθεια.

politexneio_lathro

Ο διεστραμμένος Φίλης συνέδεσε την οικονομική κατάσταση μιας περιοχής με την ποιότητα των σχολικών κτιρίων, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων σε όλη την επικράτεια δίνει την ίδια εικόνα που περιγράψαμε πριν. Και το ίδιο ισχύει και με αρκετά ιδιωτικά σχολεία, τα οποία για διάφορους λόγους γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν χωρίς να λαμβάνουν τις εκπαιδευτικές παροχές και συνθήκες που θα έπρεπε.

filis_ilion_psema_3

Φτάνουμε στο θέμα της φιέστας που στήθηκε για τον υπουργό. Η φυλλάδα της Αυγής και οι υπόλοιπες αδελφές της αρέσκονται να επιδίδονται σε φωνασκίες για το φασισμό και το ναζισμό και το πόσο κινδυνεύει η δημοκρατία. Άραγε η παραποίηση των ειδήσεων και η προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος πώς χαρακτηρίζονται; Γιατί το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται σε “εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής” και “περίπου δέκα διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς”. Οι φωτογραφίες από τη φιέστα δεν απεικονίζουν εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, αλλά το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που έτρεξαν φορώντας τα καλά τους να γλύψουν τον υπουργό!

filis_ilion_01

Για το είδος και το ύφος του διαλόγου που είχε ο Φίλης με τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς, η πραγματική εικόνα είναι επίσης τελείως διαφορετική:

“ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ στον Φίλη από εκπαιδευτικούς σε σχολείο στο Ίλιον: «Αριστερός με ασφαλίτες, μπράβο…» (BINTEO)

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη σε εγκαίνια ειδικού σχολείου στο Ίλιον.

Ο κ. Φίλης βρέθηκε αντιμέτωπος με εκπαιδευτικούς που ζητούσαν διορισμούς στην Παιδεία και τον αποδοκίμαζαν καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του.

«Σας είδαμε πόσοι είστε… Δεν είστε όλοι δάσκαλοι και όλοι εκπαιδευτικοί» είπε σε έντονους τόνους ο υπουργός Παιδείας.

«Επειδή ζητάμε διορισμούς μας έφερες την αστυνομία εδώ πέρα. Ωραίος αριστερός με ασφαλίτες, μπράβο» του απάντησαν οι εκπαιδευτικοί.

«Με την κυβέρνηση αυτή επανήλθαν απολυμένοι εκπαιδευτικοί, άλλοι τους είχαν απολύσει» είπε ο κ. Φίλης εμφανώς εκνευρισμένος.”

Το σχετικό βίντεο δείχνει την πραγματική στιχομυθία, και φυσικά το είδος και το πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε στη φιέστα:

Σε αυτό βλέπουμε τι συμβαίνει. Το μόνο ακροατήριο του Φίλη είναι τα λαμόγια της τοπικής πολιτικής σκηνής που πήγαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Τη στιγμή της παρέμβασης, κάποιοι σκύβουν από ντροπή το κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι, ξιπασμένοι από την εξουσία, γυρίζουν με αναίδεια να αναμετρηθούν με τους διαμαρτυρόμενους. Την ίδια στιγμή, παρακρατικοί ασφαλίτες προσπαθούν να παρέμβουν για να προφυλάξουν τον αριστερούλη υπουργό από την αναμέτρηση με τους διαμαρτυρόμενους υφισταμένους του.

filis_ilion_03

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα της απαίτησης για μαζικούς διορισμούς. Το πολιτικό σύστημα δημιούργησε ένα αδιέξοδο προκειμένου να έχει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς δέσμιους. Η Αριστερά βρήκε πρόσφορο έδαφος προκειμένου να τους προσεταιριστεί, ενθαρρύνοντας αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες, βάζοντας στελέχη της να πρωτοστατήσουν και δίνοντας υποσχέσεις για “μαζικούς διορισμούς” όταν πάρει την εξουσία. Τώρα που πρέπει να απολογηθεί για τον εμπαιγμό των προβάτων, αλλάζει γλώσσα και ύφος. Στέλνει την αστυνομία να τους αντιμετωπίσει με το γνωστό τρόπο, ενώ την ίδια ώρα από το βήμα βγάζει λόγους για μαζικούς διορισμούς που θα γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον και καταγγέλει τους διαμαρτυρόμενους άλλοτε ως φασίστες και άλλοτε ως αντιδραστικούς του Λαφαζάνη.

Αυτές τις αλήθειες τις αποκρύπτουν σχολές παραδημοσιογραφίας τύπου alfavita, βγάζοντας δημοσιεύματα σταλινικού τύπου που μιλούν για “εκατοντάδες κατοίκους” που δήθεν πήγαν να γιορτάσουν την επίσκεψη του υπουργού. Πρόκειται για προπαγάνδα του χειρίστου είδους στην οποία η παρακρατική οικογένεια Κάτσικα επιδίδεται με σκοπό το κέρδος, παρασύροντας τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς με το νεομαρξιστικό της δηλητήριο.

Όσο για την ευχή του παχύδερμου Φίλη να εγκαινιάσει “πολλά τέτοια σχολεία για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη”, πάλι ψεύδεται. Αν όντως τα παιδιά έχουν ανάγκη από τέτοια σχολεία, για τα οποία ξοδεύονται ποσά της τάξης των 63.000.000 ευρώ, τότε πως εξηγεί το γεγονός ότι αυτά τα σχολεία κτίζονται και δε λειτουργούν ως σχολεία για τα παιδιά, αλλά ως άνετοι χώροι για τα λαμογιοστελέχη της εκπαίδευσης;

Αλλιώς πώς εξηγεί ο Φίλης την παρακάτω καταγγελία, η οποία ελπίζουμε πως δε θα ισχυριστεί ότι έχει φασιστική προέλευση, καθώς προέρχεται από τον μάλλον αριστερό σύλλογο εκπαιδευτικών Γ.Σεφέρης;

“ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ “ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” : ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ;

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ , ΚΤΗΡΙΟ

Το θέμα του «κτηρίου του Ειδκού Σχολείου Ηρακλείου», είναι παλιό. Ένα κτήριο που χτίστηκε για να στεγάσει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (κατά τη δήλωση του αναπλ. διευθυντή διεύθυνσης και του σχολικού συμβούλου την Τετάρτη 15/10/2014). «Άλλες πλευρές» (όπως ο διευθυντής του ειδικού ) τα αρνούνται αυτά (16/10/14).
Η ποικιλία αυτή απόψεων και η δυσκολία «ερμηνείας» δημιουργεί υποψίες ότι πάει κάτι να συγκαλυφθεί.

Σήμερα διατίθεται για να στεγάσει μόνο το Ειδικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας πήρε το υπόλοιπο κτήριο για τα γραφεία της. Αυτοί που συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία. Αυτοί που συμπτύσσουν τμήματα και «παστώνουν» μαθητές μέσα σε ακατάλληλες και κρύες τάξεις. Αυτοί που αφήνουν τις τάξεις με ειδικά παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη. Είναι οι ίδιοι που για τον εαυτό τους ετοιμάζουν πολυτελή «φαραωνικά» κτίρια.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» έχει καταγγείλει ξανά την συγκεκριμένη μεθόδευση. Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες του έργου, όλες τις αλλαγές χρήσης και το πώς αυτές επιβλήθηκαν ή μεθοδεύτηκαν. Ούτε τον τρόπο της «μοιρασιάς» και το διακύβευμά της. Γιατί δεν είμαστε ούτε πολεοδομία, ούτε ΟΣΚ, ούτε άλλη δημόσια υπηρεσία για να ελέγχει τη σκοπιμότητα ή και τη νομιμότητα. Ας απαντήσουν όλοι αυτοί κι ο Δήμος. Το κύριο είναι – κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε – ότι :

Το κτήριο αυτό αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε για να γίνει σχολείο. Να μείνει λοιπόν αμιγώς σχολικό κρήριο και να στεγάσει μόνο Σχολεία.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στη ΔΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα ψηφίσει αυτή την πρόταση, που την καταθέτουμε επίσημα προς το Δήμο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προτείναμε προς τους Δήμους της περιοχής την ίδρυση και λειτουργία νέων δημοτικών σχολείων και ίδιαίτερα νηπιαγωγείων, για να καλυφτούν οι ανάγκες, αλλά και για να εκσυγχρονιστούν τα ήδη παλιά σχολικά κτήρια.
Οι πολίτες του Ηρακλείου και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη από νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια. Κι όχι από πολυτελή γραφεία στα οποία στεγάζονται και ζεσταίνονται μια φούχτα γραφειοκράτες σε βάρος των μαθητών και των σχολείων.”

Για του λόγου το αληθές, η παρακάτω εικόνα από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας αναφέρει ως διεύθυνση της υπηρεσίας τη διεύθυνση του ειδικού σχολείου:

filis_ilion_dipe

Την ώρα που ο Φίλης πήγε στο Ίλιον για να πει ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ειδικά σχολεία κόστους 63.000.000 ευρώ, δίπλα από το υπουργείο του μετέτρεψε αντίστοιχο ειδικό σχολείο σε γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από σύγχρονα κτίρια και αυτά μετατρέπονται σε πολυτελή γραφεία για γραφειοκράτες και την ίδια ώρα ο ανεκδιήγητος Φίλης στον Ίλιον εφευρίσκει κάποια καινούρια ταξικότητα που συσχετίζει τα σχολικά κτίρια με το μεροκάματο και τη βιοπάλη.

Πώς γίνεται ο Φίλης να δηλώνει ότι χρειάζονται ειδικά σχολεία όταν μετατρέπει τα ήδη υπάρχοντα σε άνετα γραφεία για τους μανδαρίνους του; Και πώς γίνεται οι φυλλάδες του που κόπτονται δήθεν για την ενημέρωση να μιλούν για εκατοντάδες κόσμου που πήγε να θαυμάσει το έργο του υπουργού όταν οι φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν δείχνουν μόνο μερικά κομματόσκυλα;

Αυτό είναι το είδος της ενημέρωσης που πρεσβεύουν Αυγή και alfavita. Προπαγανδίζουν ασύστολα χωρίς ίχνος ντροπής και την ίδια ώρα ακίζονται για τη δημοκρατία και το φασισμό!

Advertisements