Η πραγματική αποστολή του Κούλη Μητσοτάκη

Πολλοί αναρωτιούνται για την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό. Ενώ βλέπουν ότι κάποιο χέρι σπρώχνει τον γόνο σαν να είναι προκαθορισμένη η πορεία του, δυσπιστούν απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός σε αυτό. Λες και κάποιοι θα έμπαιναν στον κόπο να σπρώξουν στο προσκήνιο αυτά τα πιόνια χωρίς να υπάρχει ένας απώτερος στόχος.

Ο Μητσοτάκης έχει αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή και αυτή θα είναι ο κύριος σκοπός της πολιτικής του καριέρας. Το ποιά είναι αυτή μας το λέει ο ίδιος στις 27.06.2016:

“Κυριάκος Μητσοτάκης «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, απαντά στο ερώτημα ενός νεαρού πολίτη, σχετικά με την φετινή συμμετοχή του στο συνέδριο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Εννοείται πως με την απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκαλύπτει απαγορευμένα σημεία (αυτό δεν γίνεται ούτε με τον ορό της αλήθειας)…& εξάλλου γιατί να το κάνει… αφού είναι & αυτός άνθρωπος του συστήματος της παγκοσμιοποίησης & της νέας τάξης πραγμάτων.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντησή του, διότι μας κάνει γνωστό, πως το κυριότερο θέμα το οποίο συζητήθηκε στο συνέδριο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ήταν το πλαστικό χρήμα, οι ηλεκτρονικές ταυτότητες & γενικότερα η γρήγορη εδραιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης & στην Ελλάδα, με την οποία συμφωνεί & ο ίδιος (κακώς).
Φαίνεται ξεκάθαρα πως το καινούριο στρατιωτάκι – μαριονεττάκι της λέσχης, που πιθανόν να του έχουν τάξει & πρωθυπουργία, έχει μάθει να λέει καλά το ηλεκτρονικό του ποιηματάκι.”

Ακριβώς τρεις μήνες αργότερα από αυτή την εκπομπή, το οικονομικό επιτελείο του μαοϊκού κρυφομαρξιστικού μορφώματος της ΝΔ παρουσιάζει τα σχέδιά του για την οικονομία όταν οι Εβραίοι τραπεζίτες αποφασίσουν πως ήρθε ο καιρός να γίνουν κυβέρνηση:

“ΝΔ: Το σχέδιο για ηλεκτρονικές συναλλαγές και πλαστικό χρήμα

σχόλιο ID-ont: Μην τυχόν και πιστέψατε ότι αυτοί θα είναι καλύτεροι από αυτούς που ήδη έχουμε!!! Η φυλακή της πλήρους κατάργησης κάθε προσωπικού δεδομένου (πλαστικό χρήμα), χτίζεται πτέρυγα-πτέρυγα μια από τους “αριστερούς” και μια από τους “δεξιούς” σε αγαστή συνεργασία…

Την υποχρεωτική χρήση POS σε όλες τις επιχειρήσεις, σε προμηθευτές Δημοσίου και ΟΤΑ, την ηλεκτρονική τιμολόγηση στις επιχειρήσεις, τη μείωση του ορίου των μετρητών στα 500 και τη σύνδεση της έκπτωσης φόρου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο της ΝΔ για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Τις προτάσεις της ΝΔ παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο συντονιστής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεζυρόπουλος.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε ότι η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί τμήμα του οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση και της «Συμφωνίας Αλήθειας», που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Σημείωσε δε ότι το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι-μικρότερες δαπάνες-αποτελεσματικότερο κράτος.

«Σήμερα εξειδικεύουμε ένα τμήμα του προγράμματος που είναι και ένα κλειδί στη μάχη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Η αρνητική εξέλιξη των capital controls είχε ως θετικό ότι διεύρυναν αναγκαστικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αλλά, παρά τον διπλασιασμό, είμαστε τρίτοι από το τέλος στην ΕΕ» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Στόχος είναι να φθάσουμε, με ένα πλαίσιο παρεμβάσεων, στον μέσο όρο της ΕΕ. Για το κράτος και την οικονομία, το όφελος θα είναι η πατάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Για τις επιχειρήσεις, το όφελος θα είναι ότι θα εκσυγχρονιστούν και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Για τους πολίτες, θα διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους και θα μειωθεί το βάρος των έντιμων φορολογουμένων. Έχει υπολογιστεί ότι με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορούν να αυξήσουν τα φορολογικά κατά 1,5 δισ. ευρώ σε ενάμισι χρόνο» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να είναι δυσάρεστο για τους φοροφυγάδες, όμως θα είναι χρήσιμο για τους έντιμους φορολογούμενους και για το κράτος.”

Αυτοί οι αποτυχημένοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έγιναν υπουργοί με μοναδικά προσόντα τους τη θητεία τους στην ΟΝΝΕΔ, το νεποτισμό και τα οπίσθιά τους, τώρα ισχυρίζονται πως έχουν τη μαγική συνταγή για να σώσουν την οικονομία όπως τους την παρέδωσε ο Κούλης Μητσοτάκης μετά από τις συναντήσεις του με τους εντολοδότες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Όταν κάποιοι προφήτευαν πολύ καιρό πριν ότι με το πρόσχημα της ύπαρξης φοροφυγάδων το Εβραϊκό κεφάλαιο θα θελήσει να επιβάλλει το ηλεκτρονικό χρήμα ώστε να επιτύχει τον πλήρη έλεγχο της ιδιωτικής ζωής, κάποιοι άλλοι ισχυρίζονταν ότι αυτά είναι δεισιδαιμονίες. Τελείως συμπτωματικά, τα τεκτονικά σκουπίδια της ΝΔ αυτό ακριβώς ισχυρίζονται, ότι δηλαδή με τον τρόπο αυτό θα μας σώσουν από τη φοροδιαφυγή.

Εκείνο που ξεχνούν να πουν είναι ότι τα χρόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ, στις οποίες συμμετείχαν και οι ίδιοι με τα γνωστά αποτελέσματα, σημαδεύτηκαν από αμέτρητο πλήθος σκανδάλων, τα οποία έγιναν με νομιμοφανή τρόπο με αποκορύφωμα τη ρήση του Βουλγαράκη πως “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της νεοδημοκρατικής αρρενωπότητας Χατζηδάκη, οι επιχειρήσεις θα γίνουν ανταγωνιστικές από το ηλεκτρονικό χρήμα και όχι από τη μείωση της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και του καθεστώτος ανομίας που απολαμβάνει όποιος επιχειρηματίας έχει τα μέσα στο κομματικό παρακράτος. Και αφήνει και για τους πολίτες μια ακαθόριστη υπόσχεση για μείωση των φόρων, χωρίς να προσδιορίσει αν προτίθεται να καταργήσει τους φόρους. Αντίθετα, βλέπει ότι θα εισπράξει περισσότερους φόρους σε μια χώρα που για αμέτρητους μικρομεσαίους η υπερφορολόγηση τους έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής.

Στη συνέχεια και ο Σταϊκούρας εξέφρασε την αγωνία του:

“Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «η κυβέρνηση κωλυσιεργεί. Από πέρυσι έχει τη δέσμευση για σχέδιο σχετικά με την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά ακόμη τίποτε. Θα έπρεπε να το έχει κάνει μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Αν και τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά, η κυβέρνηση αδρανεί. Η ΝΔ έρχεται να καλύψει το κενό με την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με διοικητικά μέτρα και οικονομικά κίνητρα. Σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, απαιτεί όμως τη συμβολή της ΤτΕ, του επιχειρηματικού κόσμου και των καταναλωτών».

Ακολούθως, παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου που προβλέπει:

Υποχρεωτική διάθεση τερματικών POS σε όλες τις επιχειρήσεις.
Υποχρεωτική καθιέρωση ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η καθολική καθιέρωση σε τρία χρόνια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και σταδιακά για τις μικρότερες και τα ατομικά επαγγέλματα.[…]”

Άραγε ο Σταϊκούρας έχει σκεφτεί να ζήσει για ένα χρόνο σαν μικροεπιχειρηματίας με τον τρόπο που περιγράφει και με το κράτος να απορροφά άμεσα και ηλεκτρονικά τις όποιες απολαβές του για μια σωρεία φόρων;

Αφού η ΝΔ δημιούργησε τη σημερινή κατάσταση πέφτοντας με τα μούτρα στο φαΐ κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή Β’του Μπουχέσα, τώρα έρχεται και λέει ότι έχει τη λύση, που συμπτωματικά είναι αυτό που εδώ και δεκαετίες ονειρεύονται οι Εβραίοι τραπεζίτες. Η μόνη τους ανησυχία είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ δεν προχωράει αρκετά γρήγορα το σατανικό σχέδιο, το οποίο εκείνοι σαν δεδηλωμένοι αντίχριστοι υπόσχονται να επιβάλλουν χωρίς δισταγμούς.

Αν το πρόβλημα της οικονομίας είναι αποκλειστικά η φοροδιαφυγή, τότε πώς εξηγείται ότι η χώρα πήγαινε οικονομικά πολύ καλύτερα σε εποχές με σημαντικά χαμηλότερη φορολόγηση; Και από πότε είναι υγιής και ουσιαστική μια μικρή αύξηση του ΑΕΠ που βασίζεται αποκλειστικά σε αμφίβολους υπολογισμούς τραπεζιτών και οικονομολόγων που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεσαν έξω;

%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-karta-politi

Το πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι ο κάθε Σταϊκούρας μπορεί να διορίζει τα ηλίθια παιδιά του σαν πανεπιστημιακούς και να τα κάνει υπουργούς και ότι ο κάθε κραγμένος ΟΝΝΕΔίτης που ονειρεύεται να μπορέσει να παντρευτεί τον επιβήτορά του κονομάει δωσιλογώντας πότε σαν ευρωβουλευτής και πότε σαν αποτυχημένος υπουργίσκος της καρπαζιάς χωρίς να έχει χρειαστεί να δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του. Αυτού του είδους τα παράσιτα βρίσκουν πάντα νόμιμους τρόπους να υφαρπάζουν πλουσιοπάροχους μισθούς όταν ο λαός πεινάει και αναγκάζεται να φοροδιαφεύγει πουλώντας τα υπάρχοντά του στις λαϊκές χωρίς να έχει πληρώσει παράβολο στην εφορία και εισφορές στον ΟΑΕΕ, όπως φρονούν πως πρέπει να γίνεται τα ΟΝΝΕΔίτικα αποβράσματα.

Αυτή είναι λοιπόν η πραγματική αποστολή του Κυριάκου-Κούλη Μητσοτάκη και της κομπανίας του, να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική φυλακή που θα στερήσει κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και αξιοπρέπειας από τον απλό πολίτη με το γνωστό επιχείρημα του “όποιος δεν έχει να κρύψει τίποτα δεν πρέπει να φοβάται”. Μόνο που οι ίδιοι φροντίζουν να κρύβονται πολύ καλά, κάνοντας τις συναντήσεις με τους εντολοδότες τους κρυφά και μακριά από τα μάτια του κόσμου, για να μην αναφέρουμε για την παραμονή τους σε γνωστά ξενοδοχεία με άντρες διαφόρων εθνοτήτων, καθώς δεν είναι μόνο οικονομικοί οραματιστές αλλά και αντιρατσιστές.

Η επιβολή του ηλεκτρονικού ελέγχου και η εκμηδένιση των ατομικών ελευθεριών είναι το μόνο πράγμα που εγγυημένα θα υλοποιήσει η αντίχριστη οργάνωση της ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που κάποιοι φρόντισαν προσεκτικά για τις σπουδές του Κούλη, την είσοδό του στην εγχώρια πολιτική σκηνή, την κάλυψη των προσωπικών του σκανδάλων και την καλλιέργεια του προφίλ του στην κοινή γνώμη.

Advertisements