Οι προτεραιότητες των μπλε καπέλων

Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί αναζητούν μετά μανίας ρατσιστικά εγκλήματα και ακραίες απόψεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τα εύσημα του προδοτικού κατεστημένου, μπορεί κάποιος να πετάξει μια μολότωφ στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χωρίς καμιά συνέπεια και χωρίς η αστυνομία να θορυβηθεί ιδιαίτερα:

“Ξεσάλωσαν οι παρακρατικοί: Έριξαν βόμβα μολότωφ στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – «Μη σοβαρό» το κρίνει η Αστυνομία…

Οι επιπτώσεις του εθνομηδενισμού και της πλήρους αποδόμησης της Ελληνικότητας σε κάθε πτυχή της ζωής στην κυριαρχία του «συνταγματικού τόξου» φαίνεται με τον πλέον απεχθή τρόπο.

Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να μας παραξενεύει, όσο κι αν μας εξοργίζει, το γεγονός της ρίψης βόμβας μολότοφ (!) τα ξημερώματα της Δευτέρας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας το περιστατικό συνέβη στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ένας κουκουλοφόρος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, πλησίασε τους Ευζώνους από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και πέταξε προς το μέρος τους μια βόμβα μολότωφ, η οποία ευτυχώς δεν έφτασε κοντά τους, αλλά έσκασε στο πεζοδρόμιο χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς. Το χειρότερο, όμως, είναι αυτό που διαβάζουμε σε σχέση με την στάση της Αστυνομίας: «Αστυνομικές πηγές πάντως δεν αξιολογούν ως σοβαρό το συμβάν και μιλούν για μεμονωμένο περιστατικό»!

Η βεβήλωση, δηλαδή, ενός από τα πιο Ιερά Μνήματα του Ελληνισμού θεωρείται από την Αστυνομία ως «μη σοβαρό», ενώ η ρίψη μολότωφ ως «μεμονωμένο περιστατικό», όταν σχεδόν σε καθημερινή βάση έχουμε τέτοια παρόμοια φαινόμενα. Αφήστε δε που αν βρεθεί (λέμε τώρα…) ο δράστης, από την στιγμή που το αδίκημα θεωρείται ως «μη σοβαρό» θα αντιμετωπισθεί περίπου με χάδια.

Ποιοι, άραγε, είναι χειρότεροι; Οι ανθέλληνες αλήτες που δεν σέβονται ούτε τα Μνημεία του Τόπου μας ή οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν εντελώς ανάλαφρα και με γραφειοκρατική νοοτροπία τέτοια ζητήματα;

Πόσο επίκαιρη ακούγεται ξανά η ρήση του Ίωνος Δραγούμη «Ζήτω το Έθνος – Κάτω το Κράτος»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ”

Λίγες ημέρες μετά από αυτό το συμβάν, είχαμε μια πολύ διαφορετική κινητοποίηση. Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι και το γραφείο του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου και αποδόθηκαν σε μια φρενήρη αναζήτηση του καταζητούμενου επειδή δημοσίευσε ένα άρθρο που ενόχλησε τον υπουργό.

Το ενδιαφέρον είναι πως στα video της εισβολής αυτής οι αστυνομικοί έχουν εμφάνιση που παραπέμπει στους δράστες της επίθεσης στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ευτυχώς που ο δράστης της επίθεσης παρουσιάστηκε μόνος του προφασιζόμενος ψυχολογικά προβλήματα (και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος), γιατί διαφορετικά θα νομίζαμε πως ήταν κάποιος αστυνομικός που έκανε εξάσκηση για τα καθήκοντά του.

Advertisements