Η απαξίωση των ΙΕΚ από τους αριστερούς

Όταν κάποιοι εκθέτουν την αλήθεια για τη μίζερη και τριτοκοσμική πραγματικότητα που αντιπροσωπεύουν τα ΙΕΚ, η απάντηση των αριστερών είναι πως αυτή η αλήθεια συνιστά κάποιου είδους επίθεση στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων για “πτυχία” και πως δεν πρέπει να απαξιώνεται αυτού του είδους η εκπαίδευση.

Το πόσο πιστεύει η Αριστερά σε αυτά φαίνεται από άρθρο της Άντας Ψαρρά στο οποίο αναφωνεί με εμπαιγμό “IΕΚ η Νέα Δημοκρατία!”. Με άλλα λόγια, η ιερή αγελάδα της αριστερής παραδημοσιογραφίας χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό του “ΙΕΚ” για να δείξει το επίπεδο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Αν το έλεγε κάποιος άλλος, οι αριστερόφρονες “εκπαιδευτικοί” θα χαλούσαν τον κόσμο για την αναίδεια απέναντι στα επιτεύγματα των ΙΕΚ και θα ζητούσαν δημόσια συγγνώμη και απόλυση. Τώρα όμως που αυτά προέρχονται από την Άντα Ψαρρά, καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν τόλμησε να αντιδράσει.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ΙΕΚ υπάρχουν για οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να παρέχουν τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Υπάρχουν μόνο για να βολεύονται διευθυντές, πολυθεσίτες “ωρομίσθιοι” και προσωπικό αμαρτωλών οργανισμών τύπου ΟΕΕΚ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και για να μοιράζονται χαρτιά αμφίβολης αξίας στους “πτυχιούχους”.

Όμως κανένας δεν τα λέει αυτά δημόσια, γιατί το κομματικό και κρατικό κατεστημένο επιζητά τη διαιώνιση αυτού του καθεστώτος και την αποσιώπηση της αλήθειας.

Advertisements