Πως το διδασκαλείο μετατράπηκε σε μεταπτυχιακό

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν προξενεί καμία κατάπληξη η κατάντια του πολιτικού συρφετού να προχωρήσει στην αναγνώριση του Διδασκαλείου ως μεταπτυχιακού τίτλου!

Τη σχετική τροπολογία κατέθεσε το μόρφωμα των αμόρφωτων ψεκασμένων που ονομάζεται ΑΝΕΛ, προφανώς μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με προνομιακούς συνομιλητές που προωθούν τα συμφέροντά τους με ύπουλη και διαπλεκόμενη μεθοδολογία:

“Η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ κατέθεσε τροπολογιά προς ψήφιση στην Βουλή στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπει πως οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ολοκλήρωσαν το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996 και μετά κύκλο μετεκπαίδευσης σε εγκεκριμένο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, θεωρούνται κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών την επομένη της δημοσίευσης του παρόντος νόμου.”

Η μεθόδευση αυτή δεν αποτελεί καινούριο φρούτο. Διαχρονικά, οι κάθε λογής τίτλοι που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία θεωρούνται ο εύκολος τρόπος για να μαζεύουν κάποιοι επιτήδειοι μεταπτυχιακά και διδακτορικά χωρίς αντίκρυσμα. Το πόσο γελοία είναι η αναγνώριση του Διδασκαλείου ως μεταπτυχιακού φαίνεται από την αντίδραση της ΝΔ, που κατά τα άλλα διατυμπανίζει ότι θα φέρει την αξιοκρατία:

“Με την τροπολογία για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών τίτλων,που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ , αλλά την παρέπεμψε η Αν. υπουργός Σ. Αναγνωστοπούλου σε επόμενο νομοσχέδιο, συμφώνησε η ΝΔ δια του Συντονιστή Παιδείας του Κόμματος Βουλευτή Θ. Φορτσάκη, ενώ διαφώνησε ριζικά το ΠΑΣΟΚ.

“Όσο για το θέμα της ισοτιμίας του διπλώματος του Διδασκαλείου, βεβαίως κατά ακριβολογία δεν είναι ίσο το δίπλωμα αυτό με μεταπτυχιακό, αλλά ίσως για λόγους επιείκειας να πρέπει να γίνει δεκτό”,είπε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κ. Φορτσάκης.”

Δηλαδή η ΝΔ βγήκε και είπε ότι συμφωνεί με την εξίσωση του Διδασκαλείου με μεταπτυχιακό, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι γελοίο, αντιεπιστημονικό και αντιδεολογικό, όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά για “λόγους επιείκιας”!

Αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία είναι ταυτόσημη με την αριστερή νοοτροπία ότι πρέπει “όλα τα παιδιά” να έχουν πτυχία για να μην αισθάνονται μειονεκτικά.

Η περίπτωση αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το μαοϊκό μόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εναλλακτικό φορέα επιβολής του πολιτιστικού μαρξισμού που ιδεολογικά δε διαφέρει σε τίποτα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ. Και αυτό δεν είναι καινούριο δεδομένο, καθώς η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά υιοθετούσε πλήρως και ανεπιφύλακτα τα αρρωστημένα αριστερά ιδεολογήματα που μπήκαν κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο “δημοκρατικότητα της εκπαίδευσης”. Για “λόγους επιείκιας” μοιράζονται και χαρίζονται τίτλοι σπουδών σε όσους διαθέτουν την απαραίτητη επιρροή και όσμωση με την εξουσία. Τίτλοι σπουδών που δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρυσμα σε γνώσεις και επιστημονική εργασία, πλην όμως μοριοδοτούνται και επιδοτούνται άφθονα από το Ελλαδικό κράτος.

Η δήλωση του Φορτσάκη έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς κάποτε ως Πρύτανης έβγαινε λαύρος να καταγγείλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ότι θα μοιράζουν τίτλους σπουδών σε όσους μπορούν να τους αγοράσουν και εμφανιζόταν υπέρμαχος της ακαδημαϊκής εξασφάλισης της εγκυρότητας των τίτλων σπουδών που κατά την -τότε- άποψή του μόνο τα δημόσια ιδρύματα μπορούσαν να εξασφαλίσουν.

Όταν το Ελλαδικό κράτος μετατρέπει χαρτιά της πλάκας σε μεταπτυχιακά, και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του αντισυνταγματικού τόξου και του καθεστώτος κομματοκρατίας, τότε αυτό εγείρει σοβαρό ζήτημα αναγνώρισης των Ελληνικών κρατικών τίτλων σπουδών από τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Advertisements