ΙΕΚ και λίστες

Όταν το Education in Greece έκανε για πρώτη φορά στα χρονικά αποκαλυπτική έρευνα σε βάθος και αποκάλυψε με στοιχεία αυτά που μέχρι τότε οι επιτήδειοι χαρακτήριζαν ως “αστικούς μύθους”, ταράξαμε γερά τα θολά νερά της εκπαίδευσης.

Μέχρι τότε, κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει ανοικτά τις διαδικασίες που διάφοροι μεγαλόσχημοι παρουσίαζαν με στόμφο ως “διαφανείς” και “αξιοκρατικές”. Αλλά και αργότερα, το βρώμικο σύστημα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με κάποιους να προβάλλουν το επιχείρημα ότι η ανακοίνωση των ονομάτων δεν είναι σωστή και η αναφορά στη διαφθορά και την διαπλοκή πρέπει να είναι γενικόλογη και ανώδυνη!

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις αποκαλύψεις μας:

Ποιοί είναι οι “διοριστέοι”: Αποκαλυπτική έρευνα

Μεγάλο σκάνδαλο με τις προσλήψεις αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο

Με έγκριση Αρβανιτόπουλου και Παπαθεοδώρου το νέο σκάνδαλο με τους αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο

ΣΕΚ Σιβιτανιδείου Σχολής Λαμογιάς και Απάτης: Ξετσιπωσιά δίχως όρια

ΙΕΚ Σιβιτανιδείου: Νέα λίστα αισχρής συνδιαλλαγής και οικογενειοκρατίας

Όργιο οικογενειοκρατίας στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής

Βολεύουν ακόμα διπλοθεσίτες αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο

Κάθε φορά που προχωρούσαμε σε μια νέα αποκάλυψη, κάποιοι επαναλάμβαναν το ίδιο επιχείρημα: Ότι δηλαδή η αναφορά των ονομάτων δεν πρέπει να γίνεται γιατί δήθεν είναι σκληρό για τους ονοματιζόμενους, οι οποίοι πάντως δεν έβρισκαν σκληρό να εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους κάποιες θέσεις εις βάρος άλλων.

Τώρα όλες αυτές οι αντιρρήσεις πήγαν περίπατο, καθώς τα ψευδοσωματεία των ΙΕΚ αποφάσισαν να βγάλουν λίστα μη πιστοποιημένων υποψήφιων εκπαιδευτών που με κάποιον τρόπο δήλωσαν/δηλώθηκαν ως πιστοποιημένοι.

Επιπλέον, το ΣΕΔΙΕΚ ανακοίνωσε και επιτροπή(!) που θα παραλαμβάνει και θα προωθεί καταγγελίες.

Και το ερώτημα είναι γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια, τα ψευδοσωματεία ξέχασαν τις αναστολές τους και άρχισαν να δημοσιοποιούν λίστες με ονόματα; Τώρα γιατί δεν τους εμποδίζει η ψευδοηθική τους;

Άραγε τα ψευδοσωματεία των ΙΕΚ, εκτός από τις λίστες των μη πιστοποιημένων, θα ασχοληθούν και με τα μέλη τους που βρίσκονται στις λίστες που κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει;

Έμεις πάντως τους προκαλούμε να βγάλουν και τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν προσφυγή προκειμένου να αρπάξουν κυριολεκτικά το ψωμί από το στόμα των ανέργων, και μάλιστα με την αμέριστη στήριξη αυτών των ψευδοσωματείων.

Αν η λίστα αυτή αποσταλλεί σε εμάς, θα δημοσιευτεί άμεσα και έχουμε τη βεβαιότητα ότι το ΣΕΔΙΕΚ δε θα έχει αντίρρηση!

Advertisements