Όταν η Εκκλησία αποδέχεται την ξεφτίλα

Μία είδηση που πέρασε από τις κοινωνικές στήλες των εφημερίδων με χαρούμενη διάθεση ήταν αρκετή για να δείξει την κατάντια των θεσμών στην εποχή μας:

filis_nonos

“Oταν μπερδεύονται οι ρόλοι….

Οι παπάδες γίνονται πολιτικοί, και οι πολιτικοί …παπάδες.
Νονός έγινε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και μάλιστα οι ιερείς που τέλεσαν το Μυστήριο ήταν δύο μητροπολίτες που του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική.

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου, απαθανατίστηκε ο Νίκος Φίλης να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό Ιωνα, γιο ενός φιλικού του ζευγαριού.

Το Μυστήριο τέλεσαν δύο μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις εναντίον του κ. Φίλη. Πρόκειται για τον μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο (είναι συγγενής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς, Γεννιά Γεωργίας), ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Νίκο Φίλη, και τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλο.

Την ώρα, μάλιστα, που ο Νίκος Φίλης κρατούσε στην αγκαλιά του τον νεοφώτιστο Ιωνα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με ένα μειδίαμα -αναφέρει, μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, παρακολουθούσε τον υπουργό Παιδείας να βεβαιώνει την πίστη του, λέγοντας από στήθους το «Πιστεύω»…”

Με ποιά λογική ο κατά δήλωσή του άθεος και έμπρακτα αντίχριστος Φίλος αναλαμβάνει το ρόλο του νονού; Τί Χριστιανικό χαρακτήρα μπορεί να έχει μια τέτοια τελετή;

Μήπως στο πλαίσιο του εκμοντερνισμού θα έπρεπε να αποδεχτούμε στο ρόλο αυτό και κάποιον ραββίνο ή μουλά;

Και ας υποθέσουμε ότι οι γονείς του μωρού επέλεξαν τον δεδηλωμένο αντίχριστο, όργανο του υπερμνημονίου και εβραιοπροσκυνημένο Φίλη για χάρη σκοπιμότητας προκειμένου το μέλλον του παιδιού τους να έχει μια σιγουριά. Το ότι κάλεσαν και δύο δεσποτάδες δείχνει πως έχουν γερή πρόσβαση στην υψηλή κοινωνία και επόμενο είναι να τους ενδιαφέρουν κάποια πράγματα περισσότερο.

Οι δύο(!) μητροπολίτες που τέλεσαν το μυστήριο, και οι οποίοι υποτίθεται πως έχουν αντιδράσει εναντίον του Φίλη και της αντίχριστης πολιτικής του, πως το δέχτηκαν αυτό; Πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό και την σιωπή τους εκτέλεσαν το ιεραρχικό τους καθήκον;

Όσο για τον Φίλη, που αν και άθεος πήγε να παραστήσει τον νονό, αυτό είναι σύμφωνο με τον τρόπο δράσης του που προωθεί την πανθρησκεία και τον οικουμενισμό. Με την ίδια ευκολία που πήγε στο ραμαζάνι πήγε και εκεί, και με την ίδια ευκολία θα πήγαινε σε τελετές οποιασδήποτε θρησκείας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι εν ΜΑΤΣ αδελφοί δεν έχουν τέτοιες αναστολές.

Advertisements