Συντροφικά μαχαιρώματα στο νεοδημοκρατικό μόρφωμα

Το αντισυνταγματικό κόμμα της ΝΔ είναι γνωστό για τις ομηρικές μάχες για την καρέκλα μεταξύ των υποτιθέμενων “πολιτισμένων” στελεχών της. Όμως το πριόνισμα της καρέκλας της Κεραμέως φαίνεται να έχει περάσει απαρατήρητο μέχρι τώρα.

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε διάφορες ανακοινώσεις για τον Τομέα Παιδείας της ΝΔ, ο οποίος αποτελείται από τυπικά νεοδημοκρατικά μπουμπούκια όπως ο Γιάννης Ανδριανός:

Γιάννης Ανδριανός: Το παιδί για τις φωτοτυπίες που έγινε διδάχτορας

Χαρακτηριστική των ανακοινώσεων αυτών είναι η παρακάτω:

1η Συνεδρίαση Ολομέλειας Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΝΔ

Δημοσίευση: 15/12/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με αθρόα προσέλευση μελών και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό το νέο σχήμα τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών.

Η Τομεάρχης, Βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως, καθώς και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, Βουλευτές Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, Αργολίδος, Γιάννης Ανδριανός και Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αφού καλωσόρισαν τα μέλη, υπογράμμισαν ότι για τη Νέα Δημοκρατία, η Παιδεία ως πεδίο πολιτικής συνιστά την κορωνίδα του αυριανού κυβερνητικού προγράμματος.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους επικεφαλής των ομάδων εργασίας, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμούς και προτάσεις επί των πεδίων αρμοδιότητάς τους. Κοινός τόπος στις παρεμβάσεις των μελών του τομέα, ήταν “η τροχιά οπισθοδρόμησης, στην οποία έχει τεθεί η Παιδεία τα τελευταία 2 χρόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ”.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση ότι “η επόμενη μέρα στην Παιδεία θα στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια”.

Προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει αποτελεσματικά τα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία, τονίστηκε από τους Τομέαρχες, χρειάζονται σημαντικές τομές από πολιτικές δυνάμεις με μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό, από πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν την Παιδεία όχημα για την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται η χώρα.

Περιέργως αυτές οι βαρύγδουπες εξαγγελίες θυμίζουν φανφάρες του νεοδημοκρατικού παρελθόντος όπως αυτές του ανεκδιήγητου Στυλιανίδη, οι οποίες είδαμε που οδήγησαν την παιδεία. Θα μπορούσαμε να πάμε και πιο παλιά, στη Γιαννάκου, ή ακόμα πιο παλιά, στο Σουφλιά, ή και ακόμα πιο παλιά, στα χρόνια της ΕΡΕ, που οι ανίκανοι νεοδημοκράτες προέβαιναν στις ίδιες εξαγγελίες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όταν η ΝΔ έχει αφήσει πίσω της ένα ιδιαίτερα καταστροφικό έργο στην παιδεία, όπου μάλιστα εφήρμοσε τα νεομαρξιστικά και νεοταξικά οράματα των αριστερών που διαχρονικά είχε υπό την προστασία της, είναι ιδιαίτερα αστείο να εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ για οπισθοδρόμηση, ιδιαίτερα όταν η κατηγορία αφορά και το μόρφωμα των ΑΝΘΕΛ που δεν είναι παρά το έκτρωμα της νεοδημοκρατικής παράταξης.

Την ίδια ώρα που η Κεραμέως με τους υπόλοιπους οργανώνουν φιέστες για τα στελέχη του κόμματος, φαίνεται πως ένας άλλος πόλος εξουσίας έχει δημιουργηθεί γύρω από το αντικείμενο της παιδείας μέσα στο κόμμα. Λίγες ημέρες πριν από την “επιτυχή συνεδρίαση της ολομέλειας”, η ΟΙΕΛΕ μας πληροφορεί για τις επαφές της με τη ΝΔ. Αυτές όμως δεν έγιναν με τα μέλη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, αλλά με τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ Νίκο Κωστόπουλο.

(Φαίνεται πως στη ΝΔ λατρεύουν τους ευφάνταστους τίτλους, χάρη στους οποίους όλοι παίρνουν μια θέση με βαρύγδουπο τίτλο)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

“ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

5 Δεκεμβριου 2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και του Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ κ. Νίκου Κωστόπουλου. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Β’ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος και το μέλος του ΔΣ Χρ. Σαρρής.

Ο κ. Κωστόπουλος περιέγραψε το ρόλο της νεοσύστατης Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ, τονίζοντας πως κύριος στόχος της είναι η διασύνδεση του κόμματος με την επιστημονική κοινότητα και η έναρξη ενός αμφίδρομου διαλόγου με αυτήν. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στη διαχρονική δημιουργική σχέση με τη ΝΔ, ιδιαίτερα την περίοδο Υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, μιας σχέσης όμως που έχει τα τελευταία 5 χρόνια διαρραγεί, λόγω της ταύτισης του κόμματος αποκλειστικά και μόνο με εργοδοτικές θέσεις. Ζήτησαν την έναρξη ενός καλόπιστου και ανοιχτού διαλόγου για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση, τη Δια Βίου Μάθηση και την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων. Ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ πρότεινε στον κ. Κωστόπουλο τη διενέργεια συνάντησης με τη νέα Υπεύθυνη Παιδείας της ΝΔ, κ. Νίκη Κεραμέως στην οποία θα ήταν καλό να συμμετέχει και ο ίδιος ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του κόμματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, φώναξαν κάποιον από την “νεοσύστατη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ” η οποία δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση (και πιθανότητα ούτε και με τις επιστήμες) για να του πουν για τη δημιουργική σχέση που είχαν κάποτε με τη ΝΔ, παραλείποντας να αναφερθούν στη δημιουργική σχέση που έχουν τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ:

Λίγα λόγια για την ΟΙΕΛΕ

Επίσης, εκτός από τα θέματα που αφορούν το αντικείμενο της ΟΙΕΛΕ, δηλαδή τα ιδιωτικά σχολεία, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την πιστοποίηση και τη δια βίου μάθηση, και ζήτησαν συνάντηση με την Κεραμέως με την προυπόθεση ότι θα συμμετέχει κι ο Κωστόπουλος.

Το μόνο που δεν ζήτησαν επισήμως (γιατί ανεπισήμως μπορεί να το ζήτησαν) ήταν την αντικατάσταση της Κεραμέως από τον Κωστόπουλο. Ίσως γιατί λίγους μήνες νωρίτερα η Κεραμέως είχε συστήσει στον Κατρούγκαλο να μην ενημερώνεται από την ΟΙΕΛΕ.

Αυτό που κάνει πιο φανερές αυτές τις υπόγειες διεργασίες είναι η ανακοίνωση του ίδιου του Κωστόπουλου, που δεν κάνει λόγο για τίποτα από αυτά και αναφέρεται ασαφώς “στα προβλήματα του κλάδου”.

Στην Νίκη Κεραμέως και στην ενδιαφέρουσα πορεία της θα αναφερθούμε αναλυτικά στο μέλλον, όμως προς το παρόν θα αναφερθούμε στην εξίσου ενδιαφέρουσα πορεία του Νίκου Κωστόπουλο, ο οποίος θεωρείται μέλος της «dream team» του Κούλη Μητσοτάκη, που αποτελείται από στελέχη επιπέδου Χατζηδάκη και Αυγενάκη.

Ο Νικόλαος Κωστόπουλος είναι γιός του παλαιού βουλευτή της ΝΔ Δημήτριου Κωστόπουλου, που υπήρξε παράγοντας του Έβερτ. Με τον τρόπο αυτό, ως φοιτητής ανελίχθηκε σε μέλος της πρυτανείας με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αρκετά χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε σύμβουλος στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης η οποία είναι γνωστό πως διαχρονικά σιτίζει στελέχη κομμάτων. Παρά την τοποθέτηση της Κεραμέως στη θέση του τομεάρχη παιδείας, εμφανίζεται να αναλαμβάνει τις αρμοδιότητές της και να επισκέπτεται διάφορα ιδρύματα που δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί πως σχετίζονται με επιστημονικούς φορείς, όπως η Σχολή της Αστυνομίας και η Σχολή Ευελπίδων, όπου του αποδόθηκε μετάλλιο(!).

Και για όσους αμφιβάλλουν για το πριόνισμα της καρέκλας της Κεραμέως, εμφανίζεται μαζί με τον τέως πρύτανη Φορτσάκη να διοργανώνουν δημόσια συζήτηση για τις προοπτικές της παιδείας. Θα έλεγε κανείς πως ο Κούλης Μητσοτάκης σκοπεύει να παρακάμψει την Κεραμέως και να αναθέσει το Υπουργείο Παιδείας στον Κωστόπουλο.

Αυτή η σύντομη αναφορά μας στο εκκολαπτόμενο στέλεχος του Κούλη και στις χαριτωμένες ενδοτεκτονικές διαμάχες για την καρέκλα του Υπουργείου Παιδείας δε θα μπορούσε να παραλείψει τη συμβία του Κωστόπουλου, Βασιλική Κατραβά.

Στο σημείο αυτό θα πάμε λίγο πιο πίσω, στις εκλογές του 2009 και στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Στη Φωκίδα, κύριο όνομα είναι η Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην βουλευτή Φωκίδας της ΝΔ, με δεύτερο όνομα την Παρασκευή Κατραβά-Ευαγγελάτου. Στη Β’ Αθήνας, υποψήφια με το ΛΑΟΣ είναι η Ιωάννα Γκελεστάθη, ανιψιά του Γκελεστάθη και εξαδέλφη της προηγούμενης, και συνυποψήφιά της η Βασιλική Κατραβά, αδελφή της Παρασκευής Κατραβά.

Την ίδια ώρα που ο Νίκος Κωστόπουλος τοποθετείται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ένα μικρό σκάνδαλο ξεσπά γύρω από τον Άδωνη Γεωργιάδη και την ιδιαιτέρα του Βασιλική Κατραβά:

“23 Απριλίου 2014
Παραμάγαζο του Άδωνη Γεωργιάδη το Δημόσιο… Πάντα με την προστασία και κάλυψη της “δικαιοσύνης” του Άρειου Πάγκου (πάντα σύμφωνα με τον ΓΓ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου)…
Του Μάριου Αραβαντινού

Η φράση «απίστευτο αλλά αληθινό» έχει αρχίσει να χάνει το νόημά της στην Ελλάδα του 2014, ιδίως όταν μιλάμε για τα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία δεν διστάζουν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει αντιμετωπίζοντας τους απλούς πολίτες, ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Τα παραπάνω φιλοσοφικά, βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη και της κυρίας Βασιλικής Κατραβά, η οποία εργάζεται στο γραφείο του, στο υπουργείο Υγείας, είναι παράλληλα διορισμένη εδώ και περίπου έναν μήνα, στην… Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, είναι συνεργάτης του υπουργού εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία και παράλληλα εμφανίζεται να καταθέτει σε δικαστικές Αρχές για λογαριασμό του, ως συνεργάτης του.

Η γραμματέας του υπουργού και τα πληρωμένα ταξίδια
Όπως προκύπτει από αποφάσεις του υπουργείου Υγείας όλα τα έξοδα της συγκεκριμένης υπαλλήλου καλύπτονται από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εγκρίνουν όλες τις δαπάνες της κας Κατραβά για τη συμμετοχή της σε επίσημες αντιπροσωπείες του υπουργείου Υγείας με την ιδιότητα της «γραμματέως υποστήριξης» του κ. Γεωργιάδη σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την συμμετοχή του υπουργού Υγείας στις εργασίες τους στις Βρυξέλλες.
Ενδεικτικά στις 15 Ιανουαρίου 2014 εγκρίθηκε για λογαριασμό της Βασιλικής Κατραβά ποσό 1.035 ευρώ για συμμετοχή της σε ομιλίες του Άδωνη Γεωργιάδη στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα αφορούσε, όπως προκύπτει από την απόφαση «εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Υπουργό για τις προτεραιότητες της Προεδρίας στις 22/01/14, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων, καθώς και για τη συμμετοχή του κ. Υπουργού ως βασικού ομιλητή στις εργασίες του Συνεδρίου Equity Action, στις 23/01/14, που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες».
Το συγκεκριμένο ταξίδι διήρκησε, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση τρεις ημέρες (21-23 Ιανουαρίου) και στο συνολικό ποσό των 1.035 ευρώ περιλαμβάνονταν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση ύψους 140 ευρώ, ενώ το ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΟΦ πλήρωσαν για συνολικά οκτώ υπαλλήλους, πλην του υπουργού.
Σε άλλη απόφαση, το υπουργείο Υγείας, εμφανίζεται να πληρώνει για λογαριασμό της κας Κατραβά συνολικό ποσό 744,38 ευρώ για τη μετάβαση της, μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη και πάλι στις Βρυξέλλες για το διήμερο 17-18 Μαρτίου όπου ο υπουργός θα συμμετείχε ως ομιλητής στις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο “Health in Europe – Making it fairer”. Σε αυτό το ταξίδι μάλιστα, η γραμματέας του κ. Γεωργιάδη διέμεινε για μια νύχτα, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, μαζί με τον υπουργό, ενώ όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο του υπουργείου Υγείας βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες μαζί του και στο Λονδίνο.
Πληρώνουμε ιδιωτική υπάλληλο
Η συγκεκριμένη υπάλληλος, για την οποία λογικά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ότι πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, είναι σύμφωνα με παραδοχή του υπουργού Υγείας, ιδιωτική υπάλληλος και όχι δημόσια. Αυτή μάλιστα είναι η ιδιότητα, με την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης τη διόρισε μόλις τον περασμένο Μάρτιο ως μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, χωρίς όμως το σχετικό ΦΕΚ να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτήν. Η κα Κατραβά είναι εν ολίγοις γραμματέας του υπουργού και μέλος της Αρχής παράλληλα, πράγμα το οποίο δημιουργεί σοβαρό ηθικό, αν όχι και οικονομικό, θέμα για τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με το επώνυμο Κατραβά (πιθανόν Ανέτ), εμφανίζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, ιδιωτική υπάλληλος της θυγατρικής της γερμανικής εταιρίας GIZ, η οποία έχει αναλάβει έργα «μεταρρύθμισης του τομέα δημόσιας υγείας» στη χώρα μας. Η βουλευτής εύλογα διερωτάται, στην ερώτησή της την οποία κατέθεσε χθες Τρίτη και μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ, αν η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει κάποια συγγενική σχέση με τη Βασιλική Κατραβά.

Οι σχέσεις Κατραβά – Γεωργιάδη

Η αγαστή συνεργασία της Βασιλικής Κατραβά με τον Άδωνη Γεωργιάφη και οι φιλικές σχέσεις που φαίνεται να έχουν οι δυο τους, διαρκούν εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, τουλάχιστον από το 1999. Την περίοδο εκείνη, η κα Κατραβά εμφανίζεται να καταθέτει στο ταμείο της εταιρίας «Ελληνική Αγωγή» που ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ιδρύσει το 1997, ποσό 600 χιλιάδων δραχμών και να λαμβάνει 60 εταιρικά μερίδια.

Όταν το 2007 ο κ. Γεωργιάδης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη, η Βασιλική Κατραβά, η οποία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τον ΛΑ.Ο.Σ., ενώ το 2009 υπήρξε υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας με το ίδιο κόμμα, ανέλαβε τη διαχείριση της εταιρίας «Ελληνική Αγωγή» και μάλιστα ως διαχειρίστρια υπογράφει και τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρίας για το οικονομικό έτος 2011, ενώ ο νέος ισολογισμός βρίσκεται κατά τη συγγραφή του παρόντος σε στάδιο επεξεργασίας. Να σημειωθεί ότι υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Φωκίδα ήταν την ίδια χρονιά και η αδελφή της σημερινής γραμματέως του υπουργού, Παρασκευή Κατραβά-Ευαγγελάτου.

Η κα Κατραβά υπήρξε επίσης μέλος του εκδοτικού οίκου «Ήλεκτρον» ο οποίος εκδίδει μεταξύ άλλων τα φασιστικά βιβλία του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ενώ τελευταία εξέδωσε το βιβλίο «Χρυσή Αυγή-Πολιτικός Οδοδείκτης», του Ίωνα Φιλίππου, ο οποίος ανήκει μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλους έξι, στα ιδρυτικά στελέχη της νεοναζιστικής παράταξης, ενώ είναι εκείνος που έχει συντάξει τη Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών της οργάνωσης, πριν από 28 χρόνια κι εκείνος που τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2012, συνέτασσε τα πολιτικά κείμενα και τις αναλύσεις στη σελίδα του κόμματος.

Η «Ήλεκτρον Εκδοτική» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2002 με εταίρους τους Νίκο Φιδέλη, υποψήφιο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. το 2004 και το 2007, Χρήστο Κοσιώρη, στέλεχος του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και Κατερίνα-Φαιναρέτη Πλεύρη, κόρη του Κωνσταντίνου Πλεύρη και υπάλληλο σήμερα της ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιας στις επικείμενες ευρωεκλογές με τη Ν.Δ. Νίκης Τζαβέλα, στο ευρωκοινοβούλιο.

Η Βασιλική Κατραβά συμμετέχει στην «Ήλεκτρον» από τον Μάρτιο του 2003, όταν ο Νίκος Φιδέλης, ο οποίος ήταν μέλος του Συνδέσμου Φίλων των Χιτών και απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, της μεταβιβάζει το 50%, δηλαδή τα 300 εταιρικά του μερίδια και αποχωρεί από αυτήν μαζί με την κόρη του Κωνσταντίνου Πλεύρη, τον Μάιο του 2009 όταν πωλούν τα μερίδιά τους σε κάποιον Ευάγγελο-Κλεομένη Καραμανώλη, ο οποίος έναν χρόνο μετά επίσης αποχώρησε από την εταιρία.

Η κα Κατραβά, την οποία εντοπίσαμε στο υπουργείο Υγείας, δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε αναφορικά με το ρεπορτάζ. Νωρίτερα την είχαμε αναζητήσει τηλεφωνικά στον εκδοτικό οίκο Γεωργιάδη, απ’ όπου μας είχαν παραπέμψει στο τηλέφωνο 2105221314, το οποίο ανήκει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΟΤΕ στην «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ».

Δείτε το ΦΕΚ διορισμού της κας Κατραβά στην Εθνική Αρχή ΙΥΑ

Δείτε τις αποφάσεις για τα ταξίδια της κας Κατραβά με τον Άδωνη Γεωργιάδη

Δείτε τα ΦΕΚ που αποδεικνύουν ότι η κα Κατραβά συμμετείχε στην εταιρία του Άδωνη Γεωργιάδη “Ελληνική Αγωγή”

Δείτε το ΦΕΚ που αποδεικνύει τη συμμετοχή της γραμματέως του υπουργού Υγείας στην “Ήλεκτρον Εκδοτική””

Οι καταγγελίες της Μαρίνας Χρυσοβελώνη (προτού αρχίσουν οι καταγγελίες για τη Χρυσοβελώνη και το διορισμό της κόρης της) για την Βασιλική (Βασιλεία) Κατραβά όχι μόνο έφτασαν στη Βουλή, αλλά προκάλεσαν και σωρεία ερωτημάτων:

“Καταγγελία-βόμβα για την… ιδιαιτέρα του Άδωνι

Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για το σάπιο πολιτικό σύστημα που έχει αυτή η χώρα, με… περήφανους εκπροσώπους αυτούς που κατέχουν καίριες θέσεις.

Όπως διαβάζουμε στο hellasforce και σύμφωνα με αυτό, για μια ακόμη φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκθέτει εαυτόν και αλλήλους, αφού στη λεγόμενη «γραμματειακή υποστήριξή» του, υπηρετεί η κυρία Βασιλική Κατραβά, η οποία είναι και η νέα… πέτρα του σκανδάλου.

Τι έχει συμβεί με τη συγκεκριμένη κυρία; Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, μέσω σχετικής ερώτησης της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, έγινε γνωστό ότι τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στο εξωτερικό της κ. Κατραβά καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς η αρμόδια ΥΔΕ εγκρίνει όλες τις δαπάνες της εν λόγω υπαλλήλου για την συμμετοχή της σε επίσημες αντιπροσωπείες του υπ. Υγείας με την ιδιότητα της «γραμματέως υποστήριξης» του κ. Γεωργιάδη σε θεσμικά όργανα της Ε.Ε κατά την συμμετοχή του υπουργού Υγείας στις εργασίες τους στις Βρυξέλλες.

Όπως, όμως, αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, συνεχίζει να υποστηρίζει η ιστοσελίδα, πριν από έναν μήνα, η κ. Κατραβά δεν είναι δημόσια, αλλά ιδιωτική υπάλληλος! Με αυτή την ιδιότητα την διόρισε μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για τις σπουδές της, ή την τυχόν εξειδίκευση της στο εν λόγω επιστημονικό αντικείμενο.

Με το ίδιο επώνυμο (Κατραβά) εμφανίζεται επίσης ως εξωτερική συνεργάτιδα του υπ. Υγείας ιδιωτική υπάλληλος της θυγατρικής της γερμανικής εταιρίας GIZ στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη «αναπτυξιακή» εταιρία (ιδιοκτησίας του γερμανικού κράτους) έχει αναλάβει έργα «μεταρρύθμισης του τομέα δημόσιας υγείας» στη χώρα μας.

Συνεπώς και σύμφωνα πάντα με το σάιτ hellasforce:

-Δεν υπήρχε ούτε ένας από τους πάνω από εκατό υπαλλήλους της ΜΕΑ στην Ε.Ε (εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες), που να μπορούσε να προσφέρει επιτόπια γραμματειακή υποστήριξη στον κ. Γεωργιάδη κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας και των αντίστοιχων εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Βέλγιο;

-Ποιοι είναι οι υπάλληλοι της ΜΕΑ στην Ε.Ε που ασχολούνται ειδικά με θέματα Υγείας και υπηρετούν στο Βέλγιο; Από πότε υπηρετούν εκεί;

-Γιατί ενώ υπάρχουν πολλοί επιτόπου διαθέσιμοι Έλληνες υπάλληλοι, η αρμόδια ΥΔΕ εγκρίνει δαπάνες για τα ταξίδια της εν λόγω γραμματέως από την Αθήνα στις Βρυξέλλες; Υπάρχει ελάχιστος έστω σεβασμός στο δημόσιο χρήμα ή όλοι βλέπουν το Κράτος σαν το «μαγαζί του πατέρα σας»;

-Μπορεί σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υπηρετεί σε γραφείο υπουργού ιδιωτική υπάλληλος;

-Που ακριβώς εργάζεται η κ. Κατραβά ως ιδιωτική υπάλληλος;

-Αν δεν είναι συμπτωματική η ύπαρξη ιδιωτικής υπαλλήλου με το επώνυμο Κατραβά στην γερμανική κρατική εταιρία GIZ με έδρα την Αθήνα που συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας, ποια η σχέση της με την ιδιαίτερη γραμματέα του κ. Γεωργιάδη;

-Ποια είναι η εξειδικευμένη επαγγελματική εμπειρία της κ. Κατραβά, ή τα επιστημονικά προσόντα της με βάση τα οποία ο κ. Γεωργιάδης την διόρισε πριν από ένα μήνα ως μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής;

Προφανώς τα ερωτήματα αυτά δεν πρόκειται να απαντηθούν και ο υπουργός Υγείας θα συνεχίσει το «έργο» του χωρίς να… ιδρώσει το αυτί του.”

Η αναφορά στην Γερμανική κρατική εταιρία GIZ αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε πως ο Νίκος Κωστόπουλος είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, φιλόλογος Γερμανικής Φιλολογίας, με στενές σχέσεις με την Γερμανία. Όσο για την Βασιλεία Κατραβά, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2015 ο Νίκος Κωστόπουλος μπορεί να ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Κούλη Μητσοτάκη, αλλά την ίδια ώρα η Βασιλεία Κατραβά είχε κυρίαρχο ρόλο στο επιτελείο του Άδωνη Γεωργιάδη συντονίζοντας ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία. Το ερώτημα είναι αν στις επόμενες εκλογές θα συντονίζει την προεκλογική εκστρατεία του Άδωνη Γεωργιάδη, του Νίκου Κωστόπουλου, ή του Κούλη Μητσοτάκη, καθώς όλοι θα είναι υποψήφιοι στη Β’ Αθηνών.

Τελικά το φυτώριο του Πλεύρη έχει πολλές… παραφυάδες.


%d bloggers like this: