Ο Γαβρόγλου και οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Αναζητώντας τρόπους να εφαρμόσει τα νεομαρξιστικά του οράματα, ο κλόουν υπουργός Κώστας Γαβρόγλου αποφάσισε να πειραματιστεί με την αθρόα εισαγωγή μαθητών στα πανεπιστήμια. Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου καινούρια ιδέα, καθώς εδώ και δεκαετίες οι αριστεριστές βαυκαλίζονται με την ιδέα των “πτυχίων για όλα τα παιδιά” που μέχρι τώρα είδαμε που οδήγησε την επιστήμη και την κοινωνία στην Ελλάδα.

Προκειμένου να υπερασπιστεί τις ανόητες ιδεοληψίες του, ο Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στις αδιάβλητες ενδοσχολικές εξετάσεις που θα οργανώσει:

“Για «ένα μεικτό σύστημα, που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων», μίλησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφερόμενος στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια.

Βάζοντας μια ακόμη πρόταση στο τραπέζι των συζητήσεων για την επόμενη μέρα των πανελλαδικών, μίλησε (στο CNN Greece) για «εργασίες που θα γίνονται στα σχολεία» και «για κάποιες ενδοσχολικές εξετάσεις οι οποίες θα βαθμολογούνται από καθηγητές άλλων σχολείων, άρα θα είναι λίγο πιο αντικειμενικές». Εκτός από αυτά, προσέθεσε ότι θα παίζει ρόλο και το απολυτήριο στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια.”

Αν ο Γαβρόγλου δεν ήταν απασχολημένος εδώ και δεκαετίες με το να αυνανίζεται διαβάζοντας τα Άπαντα του Μαρξ, τότε θα ήξερε ότι το σύστημα ενδοσχολικών εξετάσεων που βαθμολογούνται από καθηγητές άλλων σχολείων εφαρμόζεται πολύ καιρό πριν για τα ιδιωτικά σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι να οργανώνονται φαγοπότια για τους “επισκέπτες” βαθμολογητές και να μαγειρεύονται από κοινού τα αποτελέσματα σε πνεύμα “συναδελφικής αλληλεγγύης”. Αφού λοιπόν το σύστημα έχει δοκιμαστεί στην πράξη ως προς την αντικειμενικότητά του, έρχεται ο Γαβρόγλου να το θεωρεί καλή ιδέα για να συμπληρώσει το σαθρό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια που θέλει να στήσει.

Advertisements