Κίνημα νεκροφιλίας στο νεοδημοκρατικό μόρφωμα

Έχουμε ήδη αναφερθεί πρόσφατα στους νεκροφανικούς πειραματισμούς που λαμβάνουν χώρα στο νεοδημοκρατικό μόρφωμα:

Πειράματα νεκροφάνειας στο νεοδημοκρατικό μόρφωμα

Τα στελέχη του καραμανλικού μορφώματος μπορεί να ενοχλήθηκαν από την αναφορά μας, αλλά αυτό δεν τα απέτρεψε από το να συνεχίσουν τους πειραματισμούς με επιμονή που θα ζήλευε κι ένας Φρανκενστάιν.

Στα πλαίσια αυτά, οργανώθηκε λαμπρή τελετή για να τονωθεί το προφίλ της Γιαννάκου, με αντίστοιχη κάλυψη από τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης με τη γνωστή αντικειμενικότητά τους. Ακόμα κι έτσι όμως το συμβάν πέρασε απαρατήρητο, οπότε θα το ανασύρουμε από την αφάνεια προκειμένου να καταδείξουμε την ανώμαλη πολιτική σκέψη που διαχρονικά χαρακτηρίζει το γαλάζιο κώμα, ξεκινώντας από τα πολιτικά πτώματα που λάμπρυναν την εκδήλωση:

“Θερμή υποδοχή του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση για την Μαριέτα Γιαννάκου-Μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο βουλευτής πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας

Περισσότερα από 1.500 άτομα παραβρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση για την Μαριέττα Γιαννάκου που οργανώθηκε σήμερα στη Λαμία, παρόντος και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του, όπως επίσης και την αποχώρηση του.”

Όλα αυτά τα γαλάζια στελέχη που μαζεύτηκαν στη λατρεία της πτωμαϊνης είναι εκείνα που κατέστρεψαν την Ελλάδα με την πολλαπλά αμαρτωλή διακυβέρνηση της χώρας από τον Καραμανλή Β’ τον Μπουχέσα και που επιθυμούν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Εντύπωση προκαλεί η διαρροή για το βασικό μήνυμα της συγκέντρωσης, που ήταν η “ευρύτατη συναίνεση”. Και καθώς αρκετοί από τους ομιλητές είχαν στο παρελθόν ιδιαίτερη σχέση με την εκπαίδευση, δε μπορούμε να μην κάνουμε μια αναφορά στα έργα τους.

Τόσο η Γιαννάκου όσο και ο Στυλιανίδης χαρακτηρίστηκαν από μία “ευρύτατη συναίνεση” καθώς συγκέντρωσαν διάφορα λαμόγια από το ΠΑΣΟΚ (αν και αρκετά αργότερα μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ) και σε αγαστή συνεργασία μαζί τους οργάνωσαν πλήθος σκανδάλων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΕΕΚ από την αυλή της Γιαννάκου και τη συμμετοχή ανθρώπων του άμεσου περιβάλλοντος Στυλιανίδη στην αμαρτωλή διοίκηση οργανισμών τύπου Σιβιτανιδείου.

Με τον ίδιο τρόπο, επιλεγμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα γνώρισαν τη θαλπωρή των καταστροφικών αυτών υπουργών, ενώ κατά τη διάρκεια της υπουργίας τους τέθηκαν οι βάσεις για τη μετάλλαξη του μαθήματος της ιστορίας, που σχετίζεται άμεσα με τους αθρόους διορισμούς πολλών δεδηλωμένων αριστερών με υπουργική γραμμή.

Στα πλαίσια αυτού του κλίματος, εμφανίστηκε και ο φίλος των ανώμαλων Κώστας Μπακογιάννης που προχώρησε όχι μόνο στο γλύψιμο του Καραμανλή, αλλά δήλωσε κι αυτός την ανάγκη υπερβάσεων:

“Στην πορεία της και την πολιτική της διαδρομή έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην έναρξη της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας πως «είναι ιδιαίτερα χαρούμενος», ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη συναίνεσης υπερβάσεων των πολιτικών διαφορών σε κρίσιμους τομείς.”

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και μια στρατιά φαινομενικά ετερόκλητων βολεψάκηδων, γόνων και λαμογιών, όχι μόνο από τη ΝΔ αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ(!):

“Για την Μαριέττα Γιαννάκου μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ο βουλευτής πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Θανάσης Μιχελής. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης όπως επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος και οι πρώην βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Κουτσούμπας κ.ά.

Την εκδήλωση που οργάνωσε «ομάδα πολιτών της Λαμίας» προλόγισε ο ομότιμος καθηγητής Κώστας Τσαμαδιάς σκιαγραφώντας την πολιτική διαδρομή της Μαριέττας Γιαννάκου. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά «σε δεύτερο πρόσωπο», όπως είπε, στη Μαριέττα Γιαννάκου, στην πολιτική της διαδρομή από τη νεανική της ηλικία μέχρι τώρα, τονίζοντας τις ευρύτερες συναινέσεις τις οποίες προσπαθούσε να εντοπίσει στις πολιτικές της πρωτοβουλίες.”

Η συνέχεια υπήρξε ακόμα πιο γραφική, με τον σκληρό άντρα της γαλάζιας παράταξης Νικήτα Κακλαμάνη να απευθύνει ανδροπρεπές κάλεσμα στη Γιαννάκου να έρθει πάλι στη βουλή, τον διάδοχο του στη γαλάζια ανδροπρέπεια Κωστή Χατζηδάκη να λέει πως η Γιαννάκου πρέπει να επιστρέψει για να συνεχίσει την πολιτική της(!), και τον μπούλη της ΟΝΝΕΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη να λέει πως η Γιαννάκου πρέπει να επιστρέψει για να συνεχίσει στην ίδια γραμμή. Θυμίζουμε πως ο Στυλιανίδης έσκιζε υποκριτικά τα κοστούμια του για το βιβλίο της Ρεπούση δηλώνοντας πόσο βαθιά διαφωνεί με τη γραμμή της Γιαννάκου, αλλά φαίνεται πως το ξανασκέφτηκε και βρήκε πως τελικά συμφωνεί.

Το επιστέγασμα ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας της Γιαννάκου, που αμφότεροι δήλωσαν πως χρειάζεται μια κοινή πορεία των δύο αντεθνικών κομμάτων. Η δε Γιαννάκου τόνισε την ανάγκη της συναίνεσης στην παιδεία:

“Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έθεσε θέμα ευρύτερης συναίνεσης, λέγοντας με νόημα πως «αν και υπάρχουν πολιτικές διαφορές εκείνο που τώρα απαιτείται είναι συναίνεση όπου αυτή είναι δυνατή». Κοινή μας άποψη, είπε ο κ. Μιχελής, «είναι ότι οι τάσεις επικράτησης τής οικονομίας έναντι της πολιτικής δεν μας βρίσκει σύμφωνους».

«Υπάρχουν τομείς όπου η συναίνεση είναι απολύτως αναγκαία και ο τομέας της παιδείας και τις εκπαίδευσης είναι μέσα σ’ αυτούς» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας της, συμπληρώνοντας ότι «μόνο έτσι δεν θα βρίσκει έδαφος ο λαϊκισμός». Η κα Γιαννάκου τόνισε πως η αναβάθμιση της παιδείας και της εκπαίδευσης έχει απόλυτη ανάγκη τη συναίνεση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρέωση του κράτους για «καλό δημόσιο σχολείο» τονίζοντας πως «υπάρχουν τομείς τους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί».”

Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν πως υπάρχει πλήρης ταύτιση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση, στα οποία μπορεί η εμπροσθοφυλακή να είναι από το χώρο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά η ΝΔ παρέχει τη στήριξη που χρειάζεται για να καταπνιγούν οι αντιδράσεις.

Η Γιαννάκου, ως γνήσιο εβραιοκινούμενο πιόνι όπως υπήρξε πάντοτε στη ζωή της, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εθνικισμό που της προξενεί εφιάλτες, καθώς κάποτε μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ένα λαϊκό δικαστήριο για τα όσα έχει πράξει στη σκοτεινή πολιτική της καριέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει μια περίεργη δήλωση της Γιαννάκου:

“Κατά την διάρκεια της ομιλίας της διαπίστωσε πως «για πολλά χρόνια η παιδεία και η εκπαίδευση ήταν ένας μηχανισμός ανέλιξης», συμπληρώνοντας ότι «σήμερα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει». Υποστήριξε ακόμη η κ. Γιαννάκου τη θέση της «να οικοδομηθεί ένα σύστημα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και σε όλα».”

Αυτή η κρυπτική δήλωση μοιάζει περισσότερο με κωδικοποιημένο μήνυμα τεκτονικού τύπου. Η Γιαννάκου υπήρξε παντοδύναμη υπουργός παιδείας για αρκετά χρόνια, επιβάλλοντας τα θέλω της με ιδιαίτερη ευκολία. Γιατί κατά την περίοδο αυτή δεν οικοδόμησε αυτό το σύστημα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες, και γιατί δεν έβρισκε τότε την ανάγκη για ένα τέτοιο σύστημα;

Η απάντηση είναι πως στο αρρωστημένο μυαλό της Γιαννάκου και των υπολοίπων τεκτονικών αποβρασμάτων της εκδήλωσης οι “ίσες ευκαιρίες” αναφέρονται τώρα σε σχέση με τους λαθρόπαιδες που αποτελούν άμεση προτεραιότητα του προδοτικού πολιτικού κατεστημένου. Η Γιαννάκου και όλοι οι υπόλοιποι καρεκλοκένταυροι που της έπλεξαν το εγκώμιο υπήρξαν πρωταγωνιστές της αναξιοκρατίας και της ανισότητας για πολλά χρόνια. Ο Σταϊκούρας και ο αδελφός του απέκτησαν πανεπιστημιακή έδρα χάρη στους ελιγμούς του πατέρα τους, ο Χατζηδάκης υπήρξε ερμαφρόδιτο κύημα του κομματικού σωλήνα, ο Στυλιανίδης προωθήθηκε χάρη στην ενασχόλησή του με την ΟΝΝΕΔ, ο Μπακογιάννης είναι ένα τίποτα που βρέθηκε να παίζει ρόλο στην πολιτική σκηνή εξυμνώντας την ομοφυλοφιλία χάρη στην καταγωγή του, ο Ταλιαδούρος κληρονόμησε τη βουλευτική και υπουργική έδρα από τον πατέρα του, ο Τσαμαδιάς έμεινε στην ιστορία για τη διαφθορά του ΙΔΕΚΕ και το πως έγινε κι αυτός πανεπιστημιακός στο Χαροκόπειο.

Όσο για την «ομάδα πολιτών της Λαμίας» που υποτίθεται πως διοργάνωσε τη νεκροφανική τελετή, πρόκειται για τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στην περιοχή με άλλο όνομα. Αλλά με τυπικό ομοφυλοφιλικό τρόπο που ο γηραιός Νικήτας σίγουρα θα βρήκε του γούστου του, κάποιοι από τους πολλούς που η ευρύτερη οικογένεια Σταϊκούρα βόλεψε επί υπουργείας Γιαννάκου λειτούργησαν σαν μπροστάντζες για το απαραίτητο γλύψιμο.

Advertisements