Το χρήμα της Αγγελοπούλου

Μπορεί οι Αμερικανικές εκλογές να πέρασαν και για κάποιους και να ξεχάστηκαν, όμως ανάμεσα στις πολλές ειδήσεις που αφορούν τη διεφθαρμένη φίλη των Εβραίων Χίλαρι Κλίντον υπάρχει και κάποια με Ελληνικό ενδιαφέρον:

“Μέγας ευεργέτης της Χίλαρι η Γιάννα – Διαβάστε πόσα λεφτά έχει προσφέρει στην καμπάνιά της

Τα emails της Χίλαρι Κλίντον αποκαλύπτουν ότι ανάμεσα στους επιχειρηματίες δωρητές που τροφοδοτούν τον αγώνα της για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου, είναι και η οικογένεια Αγγελοπούλου, με το γενναιόδωρο ποσό των 6.000.000 δολαρίων, μέσω του Ιδρύματος Μπιλ Κλίντον.

Όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά του το Παρόν της Κυριακής, τα χρήματα δόθηκαν για την συμμετοχή σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον, όπου το εισιτήριο κυμαίνονταν από 175.000 δολάρια, έως 500.000 δολάρια.. Οι εισπράξεις σε μια δεκαπενταετία ξεπερνούν τα 15.000.000 δολάρια.

Το ίδρυμα Αγγελοπούλου και η ίδια η Γιάννα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόσφεραν συνολικά 6.000.000 δολάρια.”

Το Ελληνικό ενδιαφέρον δε βρίσκεται μόνο στην προέλευση του χρήματος, αλλά και στο που καταλήγει. Κι αυτό γιατί το Ίδρυμα Κλίντον φέρεται να χρηματοδοτεί τις σπουδές επιλεγμένων Ελλήνων σε ακριβά πανεπιστήμια της Αμερικής, αλλά και κάποιες ΜΚΟ που αυτοί δημιουργούν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την είσοδό τους στη δημόσια ζωή της Ελλάδας.

Αυτές οι περίεργες διαδρομές σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα: Ότι κάποιες υπηρεσίες εξασφαλίζουν το αναγκαίο χρήμα για να προωθηθούν κάποιοι στην επικαιρότητα και να επιτελέσουν το ρόλο που θα τους ανατεθεί όταν κριθεί ότι ήρθε ο καιρός. Και αυτά την ίδια στιγμή που κάποια πρόβατα αναζητούν σωτήρες “πατριώτες” και θαμπώνονται από φτιασιδωμένα προφίλ.

Advertisements