ΣΥΣΔΙΕΚ: Το ψευδοσωματείο του ΚΚ για τους σπουδαστές των ΙΕΚ

Εκτός από τους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ, διαθέτουν και οι σπουδαστές τους το ψευδοσωματείο τους.

Πρόκειται για το παράρτημα του ΠΑΜΕ που ονομάζεται ΣΥΣΔΙΕΚ και κατά καιρούς απασχολεί την επικαιρότητα μέσω ανακοινώσεών του στο Ριζοσπάστη.

Στην πραγματικότητα, το ψευδοσωματείο αυτό δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο τους σπουδαστές των ΙΕΚ που ανήκουν στην ΚΝΕ ενώ συμμετέχουν και ελάχιστοι φιλόδοξοι νέοι που βρίσκονται σε αναζήτηση κομματικής στέγης και προβολής. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ισχνή μειοψηφία που όμως ισχυρίζεται ψευδώς πως αντιπροσωπεύει το σύνολο των σπουδαστών, ενώ αντιπροσωπεύει μόνο τους εκπαιδευόμενους νεροκουβαλητές του ΠΑΜΕ.

Το ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός του ψευδοσωματείου φαίνεται από τις διάφορες αποφάσεις του, που αφορούν την αλληλεγγύη στον σταλινικό δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη προκειμένου να φιμώνει ανενόχλητος όσα κόμματα δεν του αρέσουν. Και μπορεί αυτά να είναι άσχετα με τη σπουδαστική ζωή που υποτίθεται πως εκφράζει ο ΣΥΣΔΙΕΚ, αλλά είναι πολύ σχετικά με την κομματική γραμμή του ΚΚ που εξυπηρετεί το εν λόγω φευδοσωματείο.

Το πόσο μικρή απήχηση έχει το ψευδοσωματείο του ΣΥΣΔΙΕΚ φαίνεται από τις πρόσφατες εκλογές που έκανε, και οι οποίες αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από τις 6 μέχρι τις 15 Μαρτίου (Μάρτη στην κομμουνιστική διάλεκτο), αλλά λόγω μηδαμινής προσέλευσης οι εκλογές παρατάθηκαν μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Με άλλα λόγια, οι εκλογές του ΣΥΣΔΙΕΚ κράτησαν πάνω από δύο εβδομάδες αντί να γίνουν σε μία ημέρα όπως γίνεται παντού στον πολιτισμένο κόσμο. Φυσικά το σοβιετικό σύστημα εκλογών χαρακτηρίζεται από δικούς του κανόνες προκειμένου το αποτέλεσμα των εκλογών να αντιπροσωπεύει το κόμμα του λαού με τα γνωστά σταλινικά ποσοστά.

Κι όμως, αυτό το ανύπαρκτο και αστείο σωματείο που ουσιαστικά αποτελεί την κομματική οργάνωση του ΚΚ μέσα στα ΙΕΚ ισχυρίζεται πως μπορεί να μιλάει για το σύνολο των σπουδαστών των ΙΕΚ. Η απάτη των κάθε λογής ψευδοσωματείων έχει διαδοθεί σε όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης, όμως στα ΙΕΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Advertisements