Η αριστεία και η Χαρά Κεφαλίδου

Από τότε που άρχισε να αναφέρεται η αριστεία ως αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των κομμάτων, είδαμε να τοποθετούνται στο θέμα αμέτρητοι πολιτικοί, που από έλλειψη αυτογνωσίας αδυνατούν να καταλάβουν πως όταν άλλοι μιλούν για αριστεία αυτοί πρέπει να σιωπούν.

Μέσα στον ορυμαγδό των σχετικών ανακοινώσεων είδαμε να ξεχωρίζει άρθρο της Χαράς Κεφαλίδου στο Defence Net, ένα site που για το κόμμα της Κεφαλίδου θεωρείται μάλλον “φασιστικό”. Ερωτηματικά προκαλεί και το αντίστροφο, πως δηλαδή ένα “πατριωτικό” site προβάλει το πρόσωπο μιας πράσινης γόνου.

Μετά από αυτά τα εισαγωγικά ερωτήματα, φτάνουμε στο ίδιο το άρθρο της Κεφαλίδου, το οποίο καταλήγει στο τι πρέπει να γίνει για την αριστεία:

“Με σταθερή πολιτική. Τεκμηριωμένη και βασισμένη σε μία ιδεολογία που δεν αλλάζει κάθε τόσο και στην ανάγκη… συνυπάρχει με τις ιδέες της Χρυσής Αυγής.”

Με άλλα λόγια, για την Κεφαλίδου η έννοια της αριστείας είναι στενά συνυφασμένη με το κόμμα της και σίγουρα διαμετρικά αντίθετη με τη Χρυσή Αυγή. Και για όσους δεν γνωρίζουν ποιά είναι η Κεφαλίδου, το Defence Net μας ενημερώνει:

“Η Χαρά Κεφαλίδου είναι Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)”

Ας δούμε τώρα πως βιώνει την αριστεία η τρόφιμος της πράσινης στάνης.

Ο πατέρας της Χαράς Κεφαλίδου, Δημήτριος Κεφαλίδης, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Δράμας κατά την περίοδο 1977-1989, καθώς και Υφυπουργός Γεωργίας. Η κόρη του, Χαρά Κεφαλίδου, μεγάλωσε σαν γνήσια πριγκήπισσα της πράσινης αντίληψης περί αριστείας, με το όνομα του βουλευτή πατέρα της να της εξασφαλίζει πάντα ανοικτές πόρτες. Όπως όλα τα σοσιαληστικά τέκνα, έκανε τις πρώτες “σπουδές” της στο γραφείο του πατέρα της, πήρε τα διαπιστευτήρια του London School of Economics, και με την επιστροφή της στην Ελλάδα άρχισε την πολιτική της καριέρα, αφού πρώτα εξασφάλισε και μια θέση στο δημόσιο το 2000, ως ειδική επιστήμων Πληροφορικής στη ΓΓΠΣ.

Το πως έγινε αυτό αποτελεί ένα μικρό θαύμα, καθώς η Χαρά Κεφαλίδου δεν διαθέτει βασικό πτυχίο Πληροφορικής, αλλά Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Για την ακρίβεια δεν διαθέτει ούτε άλλο τίτλο Πληροφορικής. Ενώ για τον απλό κόσμο κάτι τέτοιο θα ήταν απαγορευτικό στο να καταλάβει μια θέση “ειδικού επιστήμονα Πληροφορικής” στο Ελληνικό Δημόσιο, για τη νεαρή γόνο αυτά ήταν τυπικά ζητήματα άνευ σημασίας. Και φυσικά οι διάφοροι σύλλογοι πληροφορικάριων που εδώ και χρόνια παρακολουθούν για τέτοιες περιπτώσεις για να απαιτήσουν να δοθεί η θέση σε κάποιον με βασικό πτυχίο Πληροφορικής, στην περίπτωση αυτή έκαναν πως δεν πήραν είδηση.

Φαίνεται πως αυτά συνηθίζονται στο χώρο της αριστείας, που με το άρθρο της η Χαρά Κεφαλίδου τοποθετεί στον κομματικό της χώρο και θεωρεί πως είναι ασύμβατη με άλλους ιδεολογικούς χώρους. Ας θυμηθούμε την περίπτωση του συζύγου της Άννας Διαμαντοπούλου που από Μαθηματικός βαφτίστηκε Πολιτικός Μηχανικός:

Ιωάννης Σαβαλάνος: Και ο αυτοκρατορικός σύζυγος είναι γυμνός

(Η συγκεκριμένη αποκάλυψη υπήρξε αιτία σφοδρής αναταραχής στην αυλή της παντοδύναμης τότε υπουργού, και αποτέλεσε μια από τις πολλές φορές που το Education in Greece ενόχλησε την εξουσία)

Επιστρέφοντας στη Χαρά Κεφαλίδου, αφού εξασφάλισε μια καλή θέση στο δημόσιο, (με “εξετάσεις ΑΣΕΠ” όπως λέει η ίδια, που στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΑΣΕΠ δεν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο στον έλεγχο της συνάφειας των τίτλων σπουδών), ξεκίνησε ξέγνοιαστα και την πολιτική της καριέρα, φυσικά “αξιοκρατικά” όπως θα έλεγε η ίδια. Από απλή νομαρχιακή σύμβουλος Αθηνών, βρέθηκε Αντινομάρχης και Αναπληρωτής Νομάρχης, και με χαρακτηριστική ευκολία βρέθηκε στη συνέχεια από την Αθήνα στη Δράμα, όπου το 2009 βγήκε βουλευτής κληρονομώντας και τυπικά τη βουλευτική έδρα του πατέρα της.

Κι όμως, αυτό το παράσιτο του κομματικού θερμοκηπίου που όλη της η ζωή είναι μια σειρά από προστατευμένα βήματα και εξασφαλισμένο μισθό έχει τώρα το θράσος να τοποθετείται δημόσια για την αριστεία, η οποία σύμφωνα με την ανεγκέφαλη Κεφαλίδου δε θα μπορούσε να έχει σχέση με κάτι άλλο, παρά μόνο με το κομματικό συνοθύλεμα του αντισυνταγματικού τόξου που έχει αναγάγει την προώθηση γόνων σε ύψιστο ιδεώδες.

Το πόση σχέση έχει η Κεφαλίδου με τη αριστεία φαίνεται και από την κυνοβουλευτική της παρουσία, η οποία είναι μηδαμινή και χωρίς το παραμικρό περιεχόμενο. Μπορεί η Κεφαλίδου να διαθέτει την αριστεία ενός ροφού, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στα εκπαιδευτικά πράγματα σε μια μελλοντική κυβέρνηση, ή να παρακολουθεί με ενδιαφέρον και έκφραση μαθητριούλας τις σοβαροφανείς φιέστες της Διαμαντοπούλου.

Η “αριστεία” στην οποία αναφέρονται τέτοιου είδους “στελέχη” αντισυνταγματικών κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικής έννοιας της αριστείας. Στην πραγματικότητα αποτελεί κωδική ονομασία για την προώθηση ανάξιων γόνων τύπου Κεφαλίδου, που το σαθρό πολιτικό σύστημα εξασφαλίζει σε βάρος των πραγματικά αρίστων.

Το ότι “πατριωτικά” sites δίνουν βήμα σε τέτοια άτομα προκειμένου να διαφημίσουν την ανύπαρκτη προσωπικότητά τους δείχνει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για πλήρη διακοπή κάθε σχέσης με το νοσηρό κατεστημένο. Μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα ανάδειξης της πραγματικής αριστείας, μιας έννοιας που κακοποιείται βάναυσα από το το δημιοκρατικό καθεστώς της ενδογαμίας και του νεποτισμού.

Advertisements