Λεφτά για μαυσωλεία υπάρχουν

Μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση, ο πληθυσμός φτωχοποιείται και οι επιστήμονες οδηγούνται είτε στην αυτοκτονία είτε στο δρόμο της ξενιτιάς. Το δημόσιο χρέος συνεχώς προβάλλεται ως δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Το υπουργείο παιδείας αρνείται τον εξορθολογισμό του συστήματος διορισμών και την καθιέρωση του κριτηρίου της εντοπιότητας, ενώ συνεχίζει να υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να σέρνονται στα κομματικά και συνδικαλιστικά γραφεία προκειμένου να ελπίζουν στην ικανοποίηση κάποιου αιτήματός τους.

Όπως συμβαίνει σε κάθε στυγνό απολυταρχικό καθεστώς, μπορεί να υποδεικνύεται στον πολύ κόσμο πως πρέπει να ζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, όμως την ίδια στιγμή ανεγείρονται μαυσωλεία για τις ερπετοειδείς προσωπικότητες που στήριξαν το δυστοπικό όραμα για το οποίο εργάζονται οι τεκτονικές στοές εδώ και αιώνες.

Πολυτελή μαυσωλεία στήνονται για τρία σιχαμερά γερόντια που για δεκαετίες πρωτοστάτησαν στη διαπλοκή και τη διαφθορά στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Σωτήριος Γκλαβάς υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από το τεκτονικό παράρτημα που ονομάστηκε Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Κάτω από ένα μανδύα επιστημονικοφάνειας, προωθήθηκε η ατζέντα της αποβλάκωσης και της ανηθικοποίησης της νεολαίας μέσα από σχολικά βιβλία και προγράμματα που προετοίμασαν το έδαφος για την πολυφυλετική και πολυθρησκευτική λαίλαπα των τελευταίων χρόνων.

Κάτω από την καθοδήγηση του Γκλαβά, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μάζευε τα μασωνικά σκουπίδια της εκπαίδευσης αλλά εξασφάλιζε και αποσπάσεις σε διάφορες γκόμενες. Άλλωστε τα “στελέχη” του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δεν μπορούσαν να αντέξουν να μην τους παρέχονται τέτοιες διευκολύνσεις, όπως συμβαίνει και σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς τύπου ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Οι σφοδρές καταγγελίες εναντίον της αντιπροέδρου Ευανθίας Μπότσαρη και η συσσώρευση αρνητικής δημοσιότητας για τα αίσχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου οδήγησαν στην πολιτικάντικη απόφαση της μετονομασίας του σε Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προκειμένου να ξεπλυθεί με φτηνά κόλπα η κακή εικόνα του διεφθαρμένου οργανισμού, που όμως συνέχισε το πραγματικό του υποχθόνιο έργο με αμείωτη ένταση.

Σταθερός παράγοντας σε όλα αυτά, ο Σωτήριος Γκλαβάς παρίστανε ταυτόχρονα και τον ωρομίσθιο σε διάφορες δομές προκειμένου να του δίδεται με το αζημίωτο η ευκαιρία να αισθανθεί σπουδαίος παριστάνοντας τον ειδικό της παιδαγωγικής.

Παρά τη συνταξιοδότησή του, θεωρείται αναντικατάστατος προκειμένου να επηρεάζει τις θέσεις των κομμάτων για την παιδεία. Γνωστός διαδρομιστής, πασάρεται από τον έναν πρώην υπουργό στον άλλο προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαιώνιση του παρασκηνιακού του ρόλου και το σύστημα τον κρατάει στις εφεδρείες του προκειμένου να του ανατεθεί νεότερος ρόλος στα πλαίσια της εφαρμογής του υπερμνημονίου. Προκειμένου να προετοιμαστεί ο καινούριος του ρόλος, κάθε τόσο καλείται στο κυνοβούλιο για να εκφέρει την άποψή του.

Ο Γεώργιος Κοτονιάς υπήρξε κύριος άξονας της σιβιτανιδικής διαφθοράς. Ο Γεράσιμος Αρσένης και η Λούκα Κατσέλη διαδραμάτισαν κύριο ρόλο στην επέκταση της μασωνικής γάγγραινας στην Ελληνική κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά επέβαλαν τον αγράμματο απόφοιτο της Σιβιτανιδείου Γεώργιο Κοτονιά σε ρόλο τοποτηρητή στη Σιβιτανίδειο, αναθέτοντάς του ταυτόχρονα τους ρόλους του διευθυντή του ΙΕΚ, του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του ιδρύματος και του προέδρου του υπηρεσιακού συμβουλίου, ενώ την ίδια στιγμή παρίστανε και τον ωρομίσθιο σε διάφορα προγράμματα.

Με τη σειρά του ο Γεώργιος Κοτονιάς εξασφάλισε το διορισμό αμέτρητων συγγενών του και συγχωριανών του μέσα στη Σιβιτανίδειο, όπου παριστάνουν άλλοι τους εκπαιδευτικούς και άλλοι τους διοικητικούς παράγοντες. Πρώτη στη λίστα η θυγατέρα του Χρυσούλα Κοτονιά, η οποία εξασφαλίζει σε μόνιμη βάση διάφορα bonus και ωρομισθίες εκτός της σταθερής θέσης της.

Αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του, ο Γεώργιος Κοτονιάς απαίτησε την τοποθέτησή του σε ισόβια βάση στη θέση του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της Σιβιτανιδείου. Με το επιχείρημα πως δεν μπορεί να ζήσει μόνο με μια σύνταξη, το τεκτονικό αδελφάτο γύρω από τη Λούκα Κατσέλη φρόντισε για την τοποθέτησή του στη θέση αυτή και την ανάδειξή του σε κοτζαμπάση της Σιβιτανιδείου.

Τελευταίο κρούσμα, η ανάδειξη του καφετζή ανιψιού του σε δημοσιογράφο και εκπαιδευτικό και στέλεχος του Ιδρύματος της Βιβλιοθήκης του Αρχιεπισκόπου Σιβιτανιδώνυμου. Στα πλαίσια αυτά ανέλαβε την προώθηση άλλων συγγενών και την αναίσχυντη παρουσίαση του άλλου ανιψιού, χασισοπότη και κλαρινιτζή της Αμυγδαλιάς Φωκίδας Θοδωρή Κοτονιά σαν πρότυπο για την κοινωνία!

Ο Μιχάλης Μπρατάκος υπήρξε απόφοιτος της Σιβιτανιδείου που προωθήθηκε στο ΤΕΙ Αθήνας σαν μοναδικός κατάλληλος για να το διευθύνει. Υπήρξε πριν γερή προπαρασκευή για χρόνια από το τεκτονικό κόμμα της ΝΔ, στην οποία η οικογένεια Μπρατάκου ανήκε με πάθος ενώ την ίδια στιγμή απευθυνόταν με αμετροέπεια στην υπόλοιπη κοινωνία.

Ο απόφοιτος της Σιβιτανιδείου εξασφάλισε με άνεση την απόκτηση διδακτορικού τίτλου και θρονιάστηκε στο ΤΕΙ Αθηνών σαν ισόβιος μονάρχης. Κύριο έργο του υπήρξε η αλλοίωση του χαρακτήρα της ανώτερης τεχνικής εκπαίδευσης και η μετατροπή της σε φυτώριο ανεργίας με το εφεύρημα της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ. Παριστάνοντας ταυτόχρονα τον ωρομίσθιο, ο Μιχαήλ Μπρατάκος ενορχήστρωνε τα ρουσφέτια στο ΤΕΙ και οργάνωνε τον ιστό της διαπλοκής.

Ο διαπλεκόμενος Μιχαήλ Μπρατάκος δεν περιόρισε τον φθοροποιό του ρόλο στο χώρο των ΤΕΙ, αλλά οι υπόγειες παρεμβάσεις του έφτασαν στο χώρο της ευρύτερης δημόσιας και ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με τη συνταξιοδότησή του θεωρήθηκε αναντικατάστατος και κολλησε στην καρέκλα του προέδρου του ΤΕΙ. Συνεχίζοντας το φθοροποιό του ρόλο στην εκπαίδευση, οδήγησε σε περαιτέρω υποβάθμιση των ΤΕΙ με αποφάσεις του όπως αυτή για τις χωρίς όρια μετεγγραφές.

Ταυτόχρονα, ο Μιχάλης Μπρατάκος φροντίζει και για τη θυγατέρα του Σπυριδούλα Μπρατάκου, για την οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει θέση στη διοίκηση του ΤΕΙ και την προβάλλει ως παράγοντα της διοίκησης.

Και στις τρεις περιπτώσεις, θλιβερά γερόντια του τεκτονικού υπονόμου έχουν εξασφαλίσει την ισόβια παραμονή τους στην εξουσία. Έχοντας διαγράψει μια πορεία διαφθοράς και έχοντας εξαντλήσει την ιεραρχία της διαπλοκής, έχοντας βολέψει τα παιδιά τους και τους λοιπούς συγγενείς τους σε βάρος άλλων, έχοντας αποτελέσει αισχρά σύμβολα ρουσφετολογίας, συνεχίζουν να μολύνουν το χώρο της εκπαίδευσης ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή τους, με το διεφθαρμένο καθεστώς να ετοιμάζει νέες καρέκλες και να μετατρέπει ολόκληρους οργανισμούς σε μαυσωλεία στα οποία θα τοποθετήσει τη μούμια τους όταν πεθάνουν.

Τα τρία τεκτονικά χούφταλα έχουν και άλλες ομοιότητες. Για αρκετά χρόνια δημιουργούσε ερωτηματικά η ευκολία με την οποία περνούσαν από την αυλή της εξουσίας της ΝΔ σε αυτή του ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα. Τα χρόνια της καραμανλικής διακυβέρνησης έφτασαν στο να κινούν τα νήματα σε κεντρικούς κύκλους της εκπαίδευσης αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Λαίδη Μπίλτερμπεργκ Άννα Διαμαντοπούλου να τους εμπιστευθεί εκ νέου. Τώρα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να ασκούν εξουσία χωρίς κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ να έχει αντιρρήσεις.

Η χώρα δυστυχεί και υποφέρει, η εξαθλίωση του πληθυσμού έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, η ανεργία των επιστημόνων αγγίζει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά. Κι όμως, αυτά τα αποτυχημένα γραΐδια που για δεκαετίες υποβάθμισαν την εκπαίδευση συνεχίζουν να ασκούν εξουσία ακόμα και χρόνια μετά από την επίσημη συνταξιοδότησή τους, και παρά την ανάμειξή τους σε μικρά και μεγάλα σκάνδαλα.

Το πουλημένο κατεστημένο δεν μπόρεσε να βρει νέους επιστήμονες με ήθος να αναλάβουν αυτές τις θέσεις και να αλλάξουν την πορεία της εκπαίδευσης αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αλλά προτίμησε να διατηρήσει στις θέσεις τους αυτά τα ημιθανή πτώματα που τόσα χρόνια πρωτοστάτησαν στον κατήφορο.

Άλλωστε το σύστημα πάντα φροντίζει να διατηρεί τα καλά λαμόγια που έρχονται με τις θερμότερες συστάσεις της στοάς.

Advertisements