Ιωάννης Λυμπέρης: Ο απατεώνας Γαβρόγλου καλύπτει τα λαμόγια της ΝΔ

Υπάρχουν ορισμένα μασωνικά ερπετά τα οποία απολαμβάνουν πολυκομματικής προστασίας και κάλυψης παρά το γεγονός πως η διαδρομή τους είναι διάσπαρτη από πληθώρα σκανδάλων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το γνωστό γαλάζιο λαμόγιο Ιωάννης Λυμπέρης. Χωρίς ποτέ του να έχει κάνει μάθημα σε τάξη, έχει πρωταγωνιστήσει σε μία σειρά οικονομικών και ηθικών σκανδάλων που καλύπτουν από τον ΟΕΕΚ και τη Σιβιτανίδειο μέχρι το ΤΕΙ Λάρισας και το Νοσοκομείο Αιγίου.

Μπορεί το υπουργείο παιδείας να ανακοινώνει κάθε τόσο διώξεις κατόχων πλαστών πτυχίων, όμως κανένας υπουργός δεν τολμά να μιλήσει για τον Ιωάννη Λυμπέρη που όχι απλώς καλύπτουν, αλλά διατηρούν σε διευθυντικές θέσεις παρά το γεγονός πως προσπάθησε να καταλάβει τη θέση του Προέδρου του ΤΕΙ Λάρισας με πλαστό πτυχίο που αγόρασε από Πακιστανούς:

Ιωάννης Λυμπέρης: Το γαλάζιο λαμόγιο με το πλαστό Πακιστανικό πτυχίο που θα έσωζε το ΤΕΙ Λάρισας

Αντί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόλυσή του, ο Γιάννης Λυμπέρης αναβαθμίστηκε σε διευθυντή του ΙΕΚ Ηλιούπολης, όπου συνέχισε την ανεξέλεγκτη δράση του προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα:

Ιωάννης Λυμπέρης: Το λαμόγιο συνεχίζει να προκαλεί στο ΙΕΚ Ηλιούπολης

Μετά από τον θόρυβο που προκάλεσε η συμπεριφορά του στο ΙΕΚ Ηλιούπολης, και με βεβαρυμένο παρελθόν, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί διευθυντής του ΙΕΚ Βάρης μέχρι να ξεχαστούν οι πομπές του. Άλλωστε, ο Γιάννης Λυμπέρης δεν έχει κρύψει ποτέ του τις πολιτικές φιλοδοξίες του, που περιλαμβάνουν το δήμο Δωρίδας αλλά και τη θέση βουλευτή Φωκίδας.

Σε αντίθεση με το ΙΕΚ Ηλιούπολης, το ΙΕΚ Βάρης μπορεί να ήταν αποκεντρωμένο αλλά είχε και λιγότερο προσωπικό. Επιπλέον, ο υποδιευθυντής με τη σειρά του ήταν επίσης γνωστός για τη φιλοδοξία του και το κυνήγι του ποδόγυρου, αλλά όχι για τα οργανωτικά του προσόντα. Χωρίς προσωπικό να δουλεύει για αυτόν, ο ανίκανος Λυμπέρης κατάφερε να αποδιοργανωθεί λειτουργικά το ΙΕΚ Βάρης ακόμα και για τα μέτρα των δημοσίων ΙΕΚ.

Καθώς βρισκόμαστε σε εποχή δημοσιοοικονομικής λιτότητας, ο μικρός αριθμός των σπουδαστών ώθησε το υπουργείο παιδείας να πάρει την απόφαση να κλείσει το ΙΕΚ Βάρης.

Κάτι τέτοιο όμως θα είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει ο καρεκλοκένταυρος Λυμπέρης χωρίς διευθυντική καρέκλα. Ελάχιστες ημέρες μετά το κλείσιμο του ΙΕΚ Βάρης, αρχίζει το ενδιαφέρον για την τύχη του Λυμπέρη, συμπτωματικά από τον στενό φίλο του και βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Μπούρα.

Ο Αθανάσιος Μπούρας αποτελεί κλασσική μορφή κομματικού απολιθώματος. Ο επηρμένος και συμπλεγματικός με την αρβανίτικη κατατομή υπήρξε πανεπιστημιακός της πλάκας που μεταπήδησε από το ΕΚΠΑ στο ΤΕΙ Αθηνών προτού καταλάβει βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αττικής. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε κομματόσκυλο με εμπλοκή στη ΔΑΚΕ και την ΕΚΟ Φυσικών, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και διάφορα συνδικαλιστικά όργανα. Η πολιτική του δύναμη ανέβηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της διεφθαρμένης διακυβέρνησης του Καραμανλή Β’. Με τον Ιωάννη Λυμπέρη διατηρεί στενή και πολυετή φιλική σχέση καθώς ανήκουν στην ομάδα Παρρά και μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για τις έντονες διασκεδάσεις.

Αμέσως μόλις εμφανίζεται το ενδεχόμενο να μείνει ο Λυμπέρης χωρίς καρέκλα, αναλαμβάνει δράση ο Θανάσης Μπούρας. Άμεσα κάνει ερώτηση στη βουλή στις 6 Ιουλίου 2017 απευθυνόμενος στον Γαβρόγλου για το κλείσιμο του ΙΕΚ Βάρης και ισχυρίζεται πως υπάρχει “αυξημένο ενδιαφέρον υποψηφίων σπουδαστών”, μεταφέροντας τον πόνο της διεύθυνσης του ΙΕΚ. Στις 25-7-2017 του απαντά ο Μπαξεβανάκης λέγοντας πως υπήρχαν μόνο 3 τμήματα με 6 έως 20 σπουδαστές και “ο αριθμός των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Βάρης, ο οποίος δυστυχώς μειώνεται συνεχώς, δεν δικαιολογεί τη λειτουργία του εν λόγω ΔΙΕΚ”.

Τις ίδιες ημέρες, ζωηρό ενδιαφέρον δείχνει και άλλη μια προστάτιδα του Λυμπέρη από τα παλιά.

“Αναστέλλει το Υπουργείο Παιδείας τη λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ Βάρης;

6 Ιουλίου 2017

Το θέμα ανέδειξε με κοινοβουλευτική της ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναλυτικά η βουλευτής Αττικής επισημαίνει:

[…]Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η επιχειρούμενη απαξίωση του ΙΕΚ Βάρης είχε ήδη γίνει αντιληπτή, καθώς το τρέχον διδακτικό έτος 2016-2017, ενώ είχαν καταχωρηθεί στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δια βίου μάθησης 5 ειδικότητες με 35 άτομα ανά ειδικότητα η Γενική Γραμματεία αποφάσισε να μην τα λειτουργήσει.

Όσο για το επόμενο έτος, κατόπιν ενημέρωσης από το Διευθυντή του ΙΕΚ Βάρης, υπάρχει σχεδιασμός ώστε να λειτουργήσουν οι κάτωθι ειδικότητες:[…]”

Με άλλα λόγια, η Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου έσπευσε να έχει προσωπική επικοινωνία με τον Λυμπέρη, δείχνοντας, θα έλεγε κανείς, μια ιδιαίτερη οικειότητα με το στέλεχος της ΝΔ. Ενώ δε ο Μπαξεβανάκης μιλά για συνολικά 36 σπουδαστές, η Κάλερ βρίσκει πως δυνητικά θα υπήρχαν 175 σπουδαστές, αλλά υπάρχει “επιχειρούμενη απαξίωση”.

Μετά από λίγο, μπαίνει στο παιχνίδι και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (γνωστού και με το καλλιτεχνικό ΔΗΣΥ) Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, και μαζί με την Κάλερ ισχυρίζονται πως το ετοιμοθάνατο ΙΕΚ μπορεί να είχε μόνο 36 σπουδαστές, αλλά το κλείσιμό του “έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής”:

“Η κυβέρνηση κλείνει το ΙΕΚ Βάρης
31 Ιουλίου 2017

[…]Το θέμα ανέδειξαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με ερώτησή τους στον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στην οποία επισημαίνουν ότι η είδηση του λουκέτου “έχει προκαλέσει την αναστάτωση των αυτοδιοικητικών φορέων, των υποψήφιων σπουδαστών, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής” και ρωτούν μεταξύ άλλων “ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με τη λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Βάρης;” και “πώς σκοπεύει το Υπουργείο να στηρίξει την επαγγελματική εκπαίδευση στην περιοχή των Μεσογείων και συγκεκριμένα στους Δήμους Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού κλπ;”.”

Μετά από το ενδιαφέρον τόσων βουλευτών, επιστρατεύονται και τα μεγάλα μέσα. Στις 3 Αυγούστου 2017, η εφημερίδα “Δημοκρατία” διαμαρτύρεται για το “αριστερό λουκέτο στο ΙΕΚ Βάρης” με βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς:

Ξαφνικά, όλες αυτές οι διαμαρτυρίες σταματούν, ώσπου να φτάσουμε στις 13 Νοεμβρίου 2017. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, και “για την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης η οποία εξυπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον”, η διευθύντρια του ΙΕΚ Νέας Σμύρνης Βασιλική Μπρίνια του Σπυρίδωνα φεύγει από τη θέση της για να την καταλάβει ο Ιωάννης Λυμπέρης του Νικολάου, του οποίου η καρέκλα εξασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018. Συμπτωματικά, ο Λυμπέρης είχε διατελέσει διευθυντής του ΙΕΚ Νέας Σμύρνης το 2013.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή περίπου έναν χρόνο πριν, με υπογραφή Νικόλαου Φίλη και πάλι με επίκληση “της ανάγκης διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης η οποία εξυπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον”, η Μπρίνια είχε τοποθετηθεί στη θέση της στο ΙΕΚ Νέας Σμύρνης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018. Φαίνεται όμως πως το “δημόσιο συμφέρον” άλλαξε στο μεταξύ, οπότε και οι ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ μεταβλήθηκαν ανάλογα. Για την ακρίβεια μεταβάλλονται ανάλογα με το πως θα εξασφαλίσει καρέκλα ο Λυμπέρης.

Υπενθυμίζουμε πως διεκδικώντας την προεδρία του ΤΕΙ Λάριας με το πλαστό Πακιστανικό πτυχίο, ο Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε με βεβαιότητα πως αν του δώσουν τη θέση θα διώξει τον διευθυντή κάποιου τοπικού ΙΕΚ και θα μπει στη θέση του. Δηλαδή οι θέσεις των διευθυντών των δημοσίων ΙΕΚ μοιράζονται ανάλογα με το τι βολεύει τον Λυμπέρη, που φαίνεται πως κρίνεται σαν αναντικατάστατος.

Αμφότεροι Μπρίνια και Λυμπέρης φέρονται επισήμως να ανήκουν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας. Εμείς ρωτάμε ευθέως τον Γαβρόγλου να μας πει αν έχουν ποτέ διδάξει σε σχολείο της Δ’ Αθήνας (ή σε άλλο σχολείο).

Η ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ. (Πανελλήνια Ένωση ∆ιευθυντών ∆ημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης), της οποίας μέλη είναι η Μπρίνια και ο Λυμπέρης, μπορεί να είναι λαλίστατη για άλλα θέματα αλλά εδώ τήρησε μια περίεργη σιγή για την αλλόκοτη αλλαξοκωλιά.

Βέβαια δεν νομίζουμε πως και η Μπρίνια θα μείνει χωρίς καρέκλα. Η πολυθεσίτισα νεοδημοκράτισσα είναι χρόνια ευνοούμενη του καθεστώτος, εξασφαλίζοντας διαχρονικά ευνοϊκές αποσπάσεις στο ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και προσλήψεις. Με την άνοδο του Καραμανλή Β’ στην εξουσία το 2004 άνοιξε ο δρόμος για τοποθετήσεις σε πολλαπλές θέσεις. Τον Μάρτιο του 2016 ανακοινώθηκε από την ΝΔ η συμμετοχή της στην επιτροπή που θα καταρτίσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατία για την παιδεία με την ειδικότητα της διευθύντριας δημοσίου ΙΕΚ.

Φαίνεται πως το σύστημα έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο να εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες στα εκλεκτά λαμόγια και στους διαπλεκόμενους απατεώνες. Πολυκομματικές συνεννοήσεις λαμβάνουν χώρα προκειμένου να βρεθούν διευθυντικές καρέκλες για άτομα που δεν έχουν μπει ποτέ τους σε τάξη και εξώφθαλμες καραμπόλες εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πορεία μασωνικών ερπετών.

Το ίδιο ακριβώς έργο προκειμένου να εξασφαλιστεί καρέκλα διευθυντή ΙΕΚ για το λαμόγιο Ιωάννη Λυμπέρη έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν με άλλους κομπάρσους. Το διεφθαρμένο σύστημα καλύπτει τις αμέτρητες παρανομίες του αισχρού λαμόγιου αντί να τον στείλει στο σκαμνί για τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από όπου πέρασε, τα σκάνδαλα με παράνομους διορισμούς και τη χρήση πλαστού πακιστανικού πτυχίου.

Όσο για τον δήθεν αντισυστημικό Γαβρόγλου που για χρόνια παρίστανε τον “αριστερό διανοούμενο”, η ανάληψη της υπουργικής καρέκλας έδειξε το είδος της κοινωνίας που οραματιζόταν: Μια κοινωνία όπου κάποιοι εξασφαλίζουν όχι απλώς την ατιμωρισία αλλά και την διατήρηση σκανδαλωδών προνομίων με την κάλυψη υπουργών και βουλευτών.

Advertisements