Γεώργιος Κοτονιάς: Το διαχρονικό λαμόγιο της Σιβιτανιδείου

Φαίνεται πως τα σκάνδαλα που λαμβάνουν χώρα στη Σιβιτανίδειο Σχολή τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ένα κοινό πρόσωπο, που σε κάθε εποχή παίζει ρόλο στα όσα λαμβάνουν χώρα πίσω από τους τοίχους του κτιρίου του κληροδοτήματος Σιβιτανίδη.

Εποχή Σημίτη. Γενικός Διευθυντής ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, στη συνέχεια προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δεξί χέρι του επόμενου Γενικού Διευθυντή που διορίζει η ΝΔ. Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Γεώργιος Κοτονιάς, επίσης Διευθυντής του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου και Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Κατά την περίοδο αυτή, η ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου (ΕΛΜΕΣΙ) αποκτά διαφορές με τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο για οικονομικά θέματα, διαφορές στις οποίες γίνονται αιχμηρές αναφορές στις δημόσιες ανακοινώσεις της ακόμα και αρκετά χρόνια μετά.

Παραδόξως, η ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου αφήνει έξω από τις διαφορές αυτές τον τότε Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Συμπτωματικά, οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου λαμβάνουν προτεραιότητα στις προσλήψεις στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου.

Άνοδος Καραμανλή. Ο Γεώργιος Κοτονιάς παραδίδει τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής στον Ευάγγελο Μπαρμπάκο, γαλάζιο δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας. Η καινούρια γαλάζια διοίκηση δε δείχνει να έχει αντίρρηση να παραμείνει Διευθυντής του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου και Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η Αθηνά Μπαρμπάκου, κόρη του Ευάγγελου Μπαρμπάκου τελειώνει το Λύκειο και εξασφαλίζει μια αργομισθία στο πολυδιαφημισμένο στην Καλλιθέα Συμβουλευτικό Κέντρο του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου.

Κατά τη διάρκεια της γαλάζιας διακυβέρνησης βλέπουμε τον Γεώργιο Κοτονιά να φιγουράρει δίπλα σε στελέχη της ΝΔ, όπως τον κουμπάρο του Στυλιανίδη. Έχει προ πολλού διορίσει την κόρη του Χρυσούλα Κοτονιά στη Σιβιτανίδειο, και μαζί μονοπωλούν για χρόνια τα bonus του θερινού σχολείου στο Κοργιαλένειο.

Οι καταγγελίες της ΕΛΜΕΣΙ εναντίον του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου και άλλων παραγόντων της Σιβιτανιδείου συνεχίζονται. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές έχει το στέλεχος της ΕΛΜΕΣΙ Κωνσταντίνος Σφενδουράκης. Οι καταγγελίες αυτές συνεχίζουν να αφήνουν στο απυρόβλητο το Γεώργιο Κοτονιά.

Έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ). Ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος παραδίδει τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Γεώργιο Κοτονιά, ο οποίος τώρα φιγουράρει δίπλα στη Διαμαντοπούλου. Άλλωστε έπεσε στα πόδια της για να πάρει τη θέση αυτή, με το επιχείρημα πως η σύνταξη δεν του φτάνει για να ζήσει(!). Αλλά και οι συνδικαλιστές της Σιβιτανιδείου, επικουρούμενοι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλουν ένα άτομο που θα αποτελέσει το θεματοφύλακα του κληρονομικού δικαίου της Σιβιτανιδείου. Η Αθηνά Μπαρμπάκου συνεχίζει να μισθοδοτείται από τη Σιβιτανίδειο ως ΔΕ Ψυχολογίας. Αργότερα ο πατέρας της, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, θα καταλάβει τη θέση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών στον δήμο της Καλλιθέας με δήμαρχο τον Δημήτρη Κάρναβο.

Την ίδια στιγμή η Διαμαντοπούλου αλλάζει το καθεστώς προσλήψεων αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο, οι οποίες υποτίθεται πως θα γίνονται πλέον από τον ενιαίο πίνακα. Κάτι περίεργο όμως συμβαίνει: Η Σιβιτανίδειος καλεί ως αναπληρωτές άτομα με διάφορες θέσεις στον πίνακα, κάποιους τυχαίους και κάποιους όχι. Ανάμεσα στους τελευταίους βρίσκονται και δύο ΤΕ01.13: Ο Γεώργιος Αβαρικιώτης, σύμβουλος δημοτικής κοινότητας στο 3ο Διαμέρισμα Καλλιθέας στο οποίο εκλέχτηκε ως δημοτικός σύμβουλος ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος, καθώς και η Αγγελική Ντινιεράκη, κόρη του Σταμάτιου Ντινιεράκη, προέδρου της ΕΛΤΕΕ Σιβιτανιδείου. Η σφοδρή διαμάχη ΟΛΜΕ και ΟΛΤΕΕ μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν, πάντως φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έμειναν και οι δυο πλευρές ευχαριστημένες.

Αριστερή παρένθεση Τσίπρα. Με τις ευλογίες του Φίλη, ο Γεώργιος Κοτονιάς εδραιώνεται στη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και του γενικού συντονιστή του διεφθαρμένου σιβιτανιδικού κυκλώματος, όπου τον διατήρησε και ο Σαμαράς. Ο Κωνσταντίνος Σφενδουράκης λαμβάνει την καρέκλα του υποδιευθυντή του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου.

Πολλές συμπτώσεις πίσω από αυτή την περίεργη εναλλαγή των ίδιων προσώπων, και οι συμπτώσεις αυτές σχετίζονται άρρηκτα με την εξασφάλιση των γόνων και την διαιώνιση του καθεστώτος διαφθοράς, συναλλαγής και οικογενειοκρατίας στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε.

Advertisements