Η αναξιοκρατία βουλιάζει (κυριολεκτικά) τη χώρα

Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, το βύσμα του Αποστολάκη που ο προστάτης του προωθούσε μετά μανίας προσάραξε τη φρεγάτα “Κανάρης”. Είχε προηγηθεί μια βυσματική πορεία που αν όλα πήγαιναν όπως τα σχεδίαζαν θα κατάφερνε να φτάσει να διαδεχθεί τον Αποστολάκη:

“Παύθηκε ο Κυβερνήτης και ο Διευθυντής Ναυτιλίας της Φρεγάτας F-464 “Κανάρης”

O Κυβερνήτης – κελεπούρι που προσάραξε τη Φρεγάτα “ΚΑΝΑΡΗΣ” ήταν υπασπιστής του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη που τον έστειλε στην Αμερική για τρία χρόνια και τώρα έστειλε και τον αδερφό του!

Μόλις ήρθε ο μάγκας από τας Αμέρικας ήθελε να γίνει “σφαίρα” και κυβερνήτης (μη καθυστερήσει) για να πάει για Αρχηγός αλλά άλλαι αι βουλαί του Κυρίου!

Στο πρώτο του ταξίδι στούκαρε το καράβι σε νηνεμία, ξεφτιλίστηκε και ξεφτίλισε όλο το σύμπαν! Υπάρχει τελικά Θεός!

Σε ανακοίνωσή του το ΠΝ ανακοίνωσε πριν λίγο την παύση από τα καθήκοντα του Κυβερνήτη και του Διευθυντού Ναυτιλίας της Φρεγάτας «Κανάρης» η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης είχε προσαράξει στα αβαθή κοντά στη νήσο Ψυτάλλεια.”

Το συμβάν ξεχάστηκε ήδη, οπότε μπορεί να δούμε τον φέρελπι “κυβερνήτη” να επανέρχεται στην ανοδική του πορεία, όμως η ιστορία εμφανίζει πολλά ενδιαφέροντα σημεία.

Ξεκινώντας από τον ξεφτιλισμένο λαθροπροσκυνημένο Αποστολάκη, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την αντιπάθειά του προς τον “φασισμό”, το περιστατικό δείχνει ποιό είναι το νόημα του “δημοκρατικού φρονήματος” του κάθε Αποστολάκη, που φροντίζει ώστε κάποιοι ευνοούμενοι να προωθούνται οικογενειακώς.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της βαθιάς αναξιοκρατίας που δέρνει την νεοελληνική νοοτροπία. Διεφθαρμένοι ηγετίσκοι σπρώχνουν τους γλύφτες τους και τις ορντινάτσες τους, και νομίζουν πως με το να τους δώσουν θέσεις που δεν τις αξίζουν εις βάρος των πραγματικά άξιων θα τους μετατρέψουν σε κάτι που δεν είναι.

Ένα έργο που στην εκπαίδευση το βλέπουμε αμέτρητες φορές. Κολλητοί και γόνοι εξασφαλίζουν υποτροφίες και τοποθετήσεις ώστε, σύμφωνα με την λογική των νταβατζήδων τους, να αποκτήσουν ικανότητες που δεν διαθέτουν. Το αποτέλεσμα είναι αμέτρητοι φελοί με εντυπωσιακά βιογραφικά που όχι μόνο αρπάζουν τις θέσεις των άξιων, αλλά χαντακώνουν και τις επόμενες γενεές διαιωνίζοντας το καθεστώς που τους ανέδειξε.

Και αν στην περίπτωση του προστατευόμενου του Αποστολάκη τα αποτελέσματα ήταν εμφανή, σε άλλες περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν είναι εμφανή με τον ίδιο τρόπο, αλλά είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμα.

Το δηλητήριο της αναξιοκρατίας είναι αυτό που καταστρέφει την κοινωνία και οι φορείς του πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες.

Advertisements