Οι πονηρές δουλειές του Κεγκέρογλου

Ο αμετροεπής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλειος Κεγκέρογλου έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με διάφορες εμπρηστικές δηλώσεις και εκρηκτικές συμπεριφορές, αυτοπαρουσιαζόμενος σαν κήνσορας της δημοκρατίας.

Ο Κεγκέρογλου είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε στο ρουσφέτι στους συνδικαληστές των σχολών του ΟΑΕΔ ώστε η προϋπηρεσία τους να αναγνωριστεί αναδρομικά για τον διορισμό στο δημόσιο σχολείο. Τώρα νέα δεδομένα έρχονται να προστεθούν στο εύρος της διαπλοκής του, καθώς κατείχε εταιρία που αποτελούσε σχεδόν αποκλειστικό προμηθευτή του δημοσίου:

“9 Δεκεμβρίου 2017

Λαμόγιο Βουλευτής μέτοχος σε εταιρία που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο;

Το Σύνταγμα στο άρθρο 57 προβλέπει ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί μέσα σε 8 μέρες.

Η εταιρία Δρομεας είναι ως γνωστόν, και προμηθευτής επίπλων στο δημόσιο.

Πρώην συνεργάτης του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, οδήγησε με αγωγή στα δικαστήρια τον πρώην υφυπουργό, ζητώντας του αποζημίωση καθώς, όπως υποστηρίζει, έπαιρνε δάνεια με τη δική του εγγύηση, χωρίς ποτέ να τα πληρώσει, με συνέπεια τώρα ο ίδιος να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει στην αγωγή, η οποία εκδικάστηκε προχθες, ο βουλευτής τον διαβεβαίωνε ότι δεν θα είχε πρόβλημα ποτέ, καθώς ο ίδιος θα έκανε πολιτική παρέμβαση γι αυτό !!! Tι έχει συμβεί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρώην συνεργάτης του πρώην υφυπουργού;

Η υπόθεση εξελίχτηκε γύρω από την εταιρεία επίπλων γραφείου “Δρομέας”, που ανήκε στον κ. Κεγκέρογλου και τη σύζυγό του.

Εργαζόμενος στην εταιρεία αυτή μαζί με άλλο συνάδελφο του αγόρασαν μετοχές το 2002-2003, όταν η εταιρεία πήγαινε καλά και είχε αποχωρήσει ένας άλλος μέτοχος. Όμως στη συνέχεια οι πωλήσεις έπεσαν και άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματα.

Τότε ο Β. Κεγκέρογλου άρχισε επαφές με τράπεζες για να συνάψει δανειακές συμβάσεις. Ο πρώην εργαζόμενος και πλέον μέτοχος μπήκε ως εγγυητής, μετά τις διαβεβαιώσεις, λόγω και της θέσης του στην πολιτική σκηνή, πως δεν θα έχει καμία συνέπεια γιατί ήταν εταιρεία ΑΕ και εκείνος θα έμπαινε μπροστά σε τυχόν πρόβλημα κτλ. Ο ίδιος ο πρώην εργαζόμενος που προσέφυγε στο δικαστήριο, ανέφερε πως είχε ενημερώσει τον κ. Κεγκέρογλου ότι είχε στεγαστικό δάνειο και δεν ήθελε να βρεθεί σε δύσκολη θέση ως εγγυητής όμως εκείνος του έλεγε “μην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ”.

Με αυτές τις “διαβεβαιώσεις” πήρε την υπογραφή και για δεύτερο δάνειο. Όταν πλέον φαινόταν ότι η εταιρεία έφτανε σε οικονομικό αδιέξοδο, ο πρώην συνεργάτης του βουλευτή θέλησε να αποχωρήσει από τη “Δρομέας”. Πούλησε τις μετοχές του, αφού ήδη είχε δημιουργήσει δική του εταιρεία. Μάλιστα ακόμα κι όταν έφυγε από την εταιρεία, του ζήτησε, με τις ίδιες “πολιτικές διαβεβαιώσεις” (“μη φοβάσαι εγώ είμαι εδώ”) να υπογράψει για άλλα δύο δάνεια.

Όταν λοιπόν ο άνθρωπος προσπάθησε να εντάξει τη δική του πλέον εταιρεία στο ΕΣΠΑ και να πάρει πρόγραμμα 35.000 ευρώ, του απάντησαν από την τράπεζα πως το όνομα του είναι στον Τειρεσία λόγω του “Δρομέα” και ότι τα δάνεια δεν πληρώνονταν. Έτσι έχασε τα λεφτά του ΕΣΠΑ και 1.500 ευρώ για το φάκελο που είχε ετοιμάσει για το πρόγραμμα.

Χθες λοιπόν εκδικάστηκε η αγωγή σε βάρος του βουλευτή. Η απόφαση αναμένεται μετά από μερικούς μήνες.”

Από όλα αυτά μπορούμε να υποθέσουμε και το παρασκήνιο πίσω από την παρέμβαση του Κεγκέρογλου για το ρουσφέτι στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ…

Advertisements