Η Κόκκινη Προβιά σε δράση: Η “εισβολή” του Ρουβίκωνα στα δικαστήρια

Οι παρακρατικοί του Ρουβίκωνα (αλλιώς γνωστού και σαν πρεζοφωλιά “Δίστομο”) απασχολούν συνεχώς τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες με κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού. Σε μία από αυτές ισχυρίζονται πως εισέβαλαν στα δικαστήρια:

“«Επίθεση της ομάδας “Ρουβίκωνα” λίγο μετά τις 14:00 στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ευελπίδων.

Τα μέλη του Ρουβίκων πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της Δικαιοσύνης και έφυγαν «σαν κύριοι» χωρίς να τους σταματήσει κανένας από τους δεκάδες αστυνομικούς που ήταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στα φέιγ βολάν έγραφε: “Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους”

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του ακροαριστερού χώρου, ο Ρουβίκωνας δημοσίευσε κείμενο μέσω του οποίου, εξαπολύει επίθεση κατά της Δικαιοσύνης.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι «γνωρίζουμε από τώρα ότι όταν η “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη λάβει εντολή, θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει όσο μπορεί περισσότερο» και έτσι, όπως συμπληρώνουν: «Ας γνωρίζουν λοιπόν, εντολείς κι εντολοδόχοι, ότι αυτό που κάνουμε εδώ και καιρό, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον».”

Όποιοι έχουν βρεθεί στα δικαστήρια γνωρίζουν πως υπάρχουν μπάρες εισόδου και εξόδου με ισχυρή αστυνομική δύναμη σε σταθερή βάση. Οι παρακρατικοί του Ρουβίκωνα ισχυρίζονται πως αν και διωκώμενοι από το κράτος μπήκαν μέσα στα δικαστήρια διερχόμενοι από τα σημεία ελέγχου χωρίς να τους γίνει κάποιος έλεγχος (σε αντίθεση με ότι ισχύει για τους απλούς πολίτες και δικηγόρους), έδωσαν ανενόχλητοι την παράστασή τους, και στη συνέχεια βγήκαν πάλι από τα σημεία ελέγχου χωρίς ούτε να τους ζητηθούν τα στοιχεία τους, ούτε να τους εμποδίσει κανένας, ούτε να τους γίνει ένας έστω τυπικός έλεγχος. Και φυσικά η εισαγγελία δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει ευθύνες για την -υποτίθεται- πλημμελή φύλαξη των δικαστηρίων, κάτι που έχει σπεύσει να πράξει σε άλλες περιπτώσεις.

Επίσης δεν εμφανίστηκαν ούτε και ασφαλίτες να επέμβουν άμεσα, όπως γίνεται στην περίπτωση διαμαρτυρόμενων πολιτών, και γενικά η κρατική μηχανή έδειξε μεγάλη κατανόηση στους συναδέλφους τους που βρίσκονταν σε αποστολή.

Παρά τις προφανείς αυτές μεθοδεύσεις, οι παρακρατικοί του Ρουβίκωνα εξακολουθούν και ψάχνουν για θύματα που θα πιστέψουν πως πρόκειται για “διωκώμενους” και όχι για πράκτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η Κόκκινη Προβιά εξακολουθεί να δρα μέσα από ψυχολογικές επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού. Η παρακρατική ομάδα του Ρουβίκωνα εχει όχι μόνο την προστασία των κρατικών μηχανισμών, αλλά και κυβερνητικών και πολιτειακών παραγόντων και του ίδιου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Παρά την γνωστή εγκληματική δράση τους και τις δολοφονικές επιθέσεις τους στους εναπομείναντες Έλληνες του Αγίου Παντελεήμονα, οι διωκτικές αρχές που υποτίθεται πως τους καταπιέζουν αρνούνται να τους συλλάβουν. Και πως άλλωστε θα τους συνελάμβαναν, αφού έχουν κοινή μισθοδοσία;

Θα διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη: Όταν Έλληνες πατριώτες στα πλαίσια της νόμιμης αυτοάμυνας δώσουν στους παρακρατικούς του Ρουβίκωνα την απάντηση που πρέπει, τότε θα δούμε την αστυνομία να επεμβαίνει προκειμένου να επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών εναντίον των πατριωτών.

Advertisements