Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του τυραννικού και παράνομου καθεστώτος επιδίδονται σε μία ακατάσχετη προπαγάνδα γύρω από την σύλληψη εθνικιστών στους οποίους αποδίδονται τρομερές κατηγορίες μέσω της αποδιδόμενης συμμετοχής τους στην επαναστατική αντιστασιακή οργάνωση Combat 18.

Διατηρούμε αμφιβολίες κατά πόσο οι συλληφθέντες είναι όντως μέλη της C18, καθώς είναι γνωστή η ροπή του κατασταλτικών μηχανισμών να αποδίδουν όσο περισσότερες κατηγορίες μπορούν προκειμένου να κάμψουν το φρόνημα όχι μόνο των συλληφθέντων αλλά του συνόλου των αγωνιστών που αντιστέκονται στην τυραννία.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως νέοι εθνικιστές βρίσκονται αιχμάλωτοι του καθεστώτος. Ενός καθεστώτος το οποίο δεν αναγνωρίζουμε σαν νόμιμο και η ανατροπή του οποίου αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του έθνους αλλά και για την φυσική επιβίωση των εναπομείναντων Ελλήνων.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του, το κράτος χρησιμοποίησε το παρακράτος για να στήσει σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε σχολή και σε κάθε περιοχή πρεζοστέκια. Σε αυτά δεν γίνεται μόνο κατήχηση αφελών σε ανώμαλα διεθνιστικά και μαρξιστικά δόγματα, αλλά κυρίως χρησιμοποιούνται σαν ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων προκειμένου να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η κοινωνία. Φυσικά με την πλήρη ανοχή, αν όχι και διευκόλυνση της αστυνομίας.

Απέναντι σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, κάποιοι αυτόνομοι εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές αποφάσισαν να δράσουν. Με πενιχρά μέσα στη διάθεσή τους έδωσαν το έναυσμα της αντίστασης ενάντια στο καθεστώς με πράξεις ηρωισμού και κτυπήματα χωρίς θύματα ή τραυματίες, αλλά μεγάλης συμβολικής σημασίας σε μια χώρα όπου βασιλεύει η δυαρχία κράτους-παρακράτους.

Όταν οι θαμώνες των παρακρατικών στεκιών βλέπουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα σχεδίασαν οι χειριστές τους, τότε βγάζουν την κουκούλα του “αντιεξουσιαστή” και βάζουν την κουκούλα της “αντιτρομοκρατικής”, δύο ιδιότητες που στην πραγματικότητα ταυτίζονται. Κάπως έτσι ενορχηστρώθηκε η παράσταση της σύλληψης των εθνικιστών από πάνοπλους δωσίλογους πραιτωριανούς, που ακολουθήθηκε από την ακατάσχετη προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και τις γελοίες ανακοινώσεις της προδοτικής αστυνομίας και των προδοτών υπουργών της.

Μιλώντας για την προδοτική αστυνομία, οι ανακοινώσεις της προξενούν τον γέλωτα καθώς με στόμφο διέρρεαν “πληροφορίες” για οπλισμό και τελικά εμφάνισαν σημαίες, βιβλία, κροτίδες και κάποια μαχαίρια με τα οποία δεν μαχαιρώθηκε κανένας και παρουσιάστηκαν μέσα στη συσκευασία τους. Σε αντιπαραβολή, θα έπρεπε να εκθέσουν και με τι κυκλοφορούσε η κόρη του Δραγασάκη σε μία υπόθεση που ουδέποτε διαλευκάνθηκε. Αλλά και τι βρίσκεται μέσα σε κάθε κατάληψη από αυτές που οι αστυνομικές αρχές προστατεύουν πλέον και επίσημα.

Εκεί που οι “αντιεξουσιαστές” για χρόνια μιλούσαν για “μπογιατζήδες” και “πουθενάδες” που δεν χρειάζεται να απασχολούν τους αριστεριστές, ξαφνικά άλλαξαν γνώμη και μιλούν για τρομοκρατική οργάνωση που δήθεν έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Δηλαδή οι πραγματικοί τρομοκράτες καταγγέλουν τους αντι-τρομοκράτες προφασιζόμενοι τη δημόσια ασφάλεια που οι ίδιοι καταλύουν.

Η δράση της Combat 18 υπήρξε αποτέλεσμα της ανάγκης για αυτοάμυνα απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη αριστερή επιθετικότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις χάρη στην προστασία που της παρέχει το επίσημο κράτος. Η εικαστική παρέμβαση στο χυδαίο μνημούρι του αλητήριου Παύλου Φύσσα ήταν συνεπής απάντηση στις προτροπές των αντιφασιστικών συμμοριών για βεβήλωση μνημείων. Ενώ όμως αμέτρητα μνημεία και αγάλματα έχουν βεβηλωθεί σε όλη την Ελλάδα χωρίς να ενοχληθεί κανένας, και φυσικά χωρίς να γίνει κάποια έστω στοιχειώδης αστυνομική έρευνα, αντίθετα το καθεστώς προβάλλει την εικαστική αναμόρφωση του τερατουργήματος του Φύσσα σαν τρομερή πράξη ασύλληπτων εγκληματικών διαστάσεων.

Ενώ οι εκκλησίες αποτελούν σταθερά στόχο ακόμα και βομβιστικών επιθέσεων, το κράτος και οι υπηρεσίες έχουν σαν μοναδική έγνοια την προστασία του επαίσχυντου μνημείου του Φύσσα. Και ενώ ισχυρίζονται πως η C18 χρησιμοποιούσε εκρηκτικά και δημιουργούσε εκρήξεις, ακόμα περιμένουμε την αστυνομική έρευνα για την ολοσχερή καταστροφή των γραφείων της Χρυσής Αυγής με ισχυρές εκρηκτικές ύλες που δεν έχουν καμιά σχέση με γκαζάκια και η πηγή τους μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί σε στρατό, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες.

Μιλώντας για σχέσεις ενστόλων με οργανώσεις, το όνομα του δικηγόρου που συνελήφθη είχε αναφερθεί με επιμέλεια σε συζητήσεις μεικτού κλιμακίου ΕΥΠ-Indymedia που έλαβαν χώρα πολλούς μήνες πριν στα πλαίσια της Κόκκινης Προβιάς, δείχνοντας πως κανένας δεν πρέπει να εκπλαγεί αν οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι χαλκευμένες και προετοιμασμένες στις γιάφκες του παρακράτους.

Οι συλληφθέντες για την υπόθεση της Combat 18 είναι θύματα της εκδικητικής μανίας του καθεστώτος, το οποίο γελάει αυτάρεσκα όταν οι αντιφασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν τον πληθυσμό και επιστρέφουν στην ασφάλεια της πρεζοφωλιάς τους, αλλά σπεύδει να επέμβει με όλες του τις δυνάμεις όταν κάποιοι αποφασίζουν να αντιδράσουν στην κόκκινη τρομοκρατία.

Η σύλληψη εθνικιστών από τις κατοχικές δυνάμεις δημιουργεί αυτόματα την ηθική υποχρέωση για συμπαράσταση στους ίδιους και στις οικογένειές τους και για την απελευθέρωσή τους.

Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιστές, στηρίζουμε τους πολιτικούς κρατούμενους του καθεστώτος.

Advertisements