Για την δολοφονία Φουντούλη και Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο: Ένας πρόλογος

Προτού προχωρήσουμε στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας των εθνικιστών στο Νέο Ηράκλειο, θα κάνουμε μία αναφορά στην γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης των δολοφόνων από το σαθρό πολιτικό σύστημα που τους προστατεύει, αλλά και στις διακλαδώσεις της Κόκκινης Προβιάς.

Τον Μάϊο του 2015, οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές σημειώνουν (και εμείς υπογραμμίζουμε κάποια σημεία):

“ΜΑΡΟΥΣΙ: ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Non omnis moriar’ (Οράτιος, 65-8 π.Χ.)

Το κείμενο της νεοσύστατης ομάδας ‘Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου’ ξεκινά με μία φράση του Ισπανού αναρχικού μέλους της αναρχοσυνδικαλιστικής εργατικής συνομοσπονδίας CNT, Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι: ‘Τι θα απομείνει μετά τον πόλεμο, τις σφαίρες που ρίχνουμε; Το έργο που έχετε ξεκινήσει στα χωριά σας είναι πιο σημαντικό απ’ το να σκοτώνεις φασίστες, γιατί αυτό που σκοτώνετε με το έργο σας είναι το αστικό σύστημα. Με αυτή την έννοια, είναι το μόνο που θα καταγράψει η Ιστορία’. Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε την ζωή στους δύο συναγωνιστές μας και προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό ενός ακόμη, υπέγραψε τότε η πρωτοεμφανιζόμενη συμμορία ‘Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις’. Στην σχετική προκήρυξη και τα σκοτεινά σημεία της επίθεσης έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το κείμενο των ‘ΜΛΕΔ’ ξεκινάει κι αυτό με μία φράση του Μπουαναβεντούρα Ντουρρούτι: ‘Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά τη συντριβή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι αναγκασμένη να προσφεύγει σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της γλιστρά από τα χέρια’. Η ‘Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου’ συνδέεται άμεσα με την Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου. Η συγκεκριμένη κατάληψη ισοπεδώθηκε απ’ την οργάνωσή μας στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. Οι ‘ΜΛΕΔ’ έδωσαν τον τίτλο ‘Ανάληψη Ευθύνης Εκτέλεσης Νεοναζί’ στην προκήρυξή τους. Ο Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι αποτελεί ήρωα στις τάξεις των αναρχικών, αλλά κατά παράδοξο τρόπο κι όλων των αντιφασιστών. Η ιστορική σύγκρουση των σταλινικών στοιχείων της GPU με τους αναρχοσυνδικαλιστές της CNT είναι γνωστή. Η ‘Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας-Confederación Nacional del Trabajo’ είναι ισπανική συνομοσπονδία αναρχοσυνδικαλιστικών ενώσεων που ιστορικά συνδέθηκε με τον ‘Διεθνή συνεταιρισμό Εργατών-Asociación Internacional de los Trabajadores’. Όταν οι δύο αυτές ενώσεις συνεργάζονταν ήταν γνωστές ως CNT-AIT. Ιστορικά, η CNT είναι στενά συνδεδεμένη και με την ‘Ιβηρική Ομοσπονδία Αναρχικών-Federacion Anarquista Iberica’. Η συνεργασία έμεινε γνωστή ως ‘CNT-FAI’. Σ’ ολόκληρη την ιστορία της, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ισπανικό εργατικό κίνημα. Τα αρχικά FAI ίσως να σας θυμίζουν την προβεβλημένη ‘Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς-Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία’ ή άλλοτε Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF).

Ο φερόμενος ηγέτης του αναρχοκομμουνιστικού ‘Επαναστατικού Αγώνα’ Νίκος Μαζιώτης μετά της συζύγου και συντρόφου του στην ζωή και τον ένοπλο αγώνα, κατόπιν της δολοφονίας Φύσσα, απέστειλαν μία τοποθέτησή τους στον παρακρατικό ιστοχώρο Indymedia Athens. Στην τοποθέτησή τους αυτή έγραψαν τα κάτωθι: ‘Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών. Η δολοφονία αυτή σηματοδοτεί την επισφράγιση ενός εμφυλίου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και που μέχρι σήμερα είχε τον χαρακτήρα της ανεμπόδιστης εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών στους δρόμους των πόλεων με επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων, με δολοφονίες μεταναστών όπως του Μπαμπακάρ Ντιάε και Σαχζάντ Λουκμάν και με άλλες που δεν έχουν επίσημα αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή, με εξαφανίσεις μεταναστών, με τραμπουκισμούς, απειλές, τρομοκρατία στους δρόμους, τα σχολεία, τις λαϊκές αγορές, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς. Οι χρυσαυγίτες παρέλαυναν στους δρόμους λαϊκών συνοικιών τραγουδώντας φασιστικά εμβατήρια ανενόχλητοι, ξυπνώντας μνήμες από την περίοδο της κατοχής από τους ναζί. Δήλωναν δημοσίως την προοπτική των δολοφονιών αριστερών, κομμουνιστών, αναρχικών, τις οποίες διαμήνυαν δια στόματος και του αρχηγού τους, χωρίς καμία απάντηση, χωρίς κόστος. Ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς που εκτέλεσε τον Φύσσα απλώς υλοποίησε τις γνωστές εδώ και καιρό…προγραμματικές δηλώσεις της οργάνωσης’.

Αντιπαραβάλοντας τα παραπάνω με την απάντηση των Μαζιώτη-Ρούπα, διαπιστώνεται η προφανής ομοιότητα με τα όσα έγραψαν οι ‘ΜΛΕΔ’ στην προκήρυξή τους: ‘Η απροκάλυπτη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί το αίμα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εντός της οικονομικής συγκυρίας αντηχεί ως έναρξη του εμφυλίου ταξικού πολέμου. Ο άτυπος αόρατος εμφύλιος πόλεμος που διεξαγόταν σε ήπια ένταση, πέρασε σε δημόσια σφαίρα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο’.

Να θυμίσουμε πως το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη βρισκόταν στον 5 όροφο πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης-Αμαρουσίου. Σε πολύ κοντινή απόσταση διέμενε κι ο έτερος συλλεφθείς για συμμετοχή στην οργάνωση ‘Επαναστατικός Αγώνας’ Αντώνης Σταμπούλος, στην οδό Βύρωνος 11 στο Μαρούσι. Για την ακρίβεια η απόσταση που χωρίζει τα δύο σπίτια είναι μερικά τετράγωνα κι αυτό έχει ήδη βάλει σε ‘πολλές σκέψεις’ τις αρχές. Οι τρομοκράτες έχουν πολιτική ταυτότητα: Αντιφασίστες. Δεν χωράει ανάλυση τι σημαίνει ‘αντιφασίστας’. Δεν είναι μία αμυντική θέση, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς. Αντίθετα αποτελεί μία προταγματική επιθετική συνθήκη. Ο αντιφασίστας είναι εναντίον όσων ορίζει στο μυαλό του ως ‘φασίστες’. Η προδιάθεση του να εναντιώνεται σ’ όσους εκλαμβάνει ως ΄φασίστες’ μαρτυρά την εγκληματική ροπή ενός ανθρώπου που εμφορείται από αντιφασιστικές ιδέες. Οι αντιφασίστες απελπίστηκαν απ’ την άνοδο της Χρυσής Αυγής κι όπλισαν τα χέρια τα δολοφόνων. Μείζον δεν είναι μόνο η εν ψυχρώ εκτέλεση των συναγωνιστών μας. Μείζον είναι η ηθική αυτουργία, ο ηθικός δόλος αυτών που όπλισαν τους εκτελεστές. Ο ηθικός δόλος δεν μπορεί παρά ν’ αντιστοιχεί σ’ όσους απειλήθηκαν και απειλούνται με δίκαιη κι επικείμενη πολιτική εξόντωση. Η Νέα Δημοκρατία, η ετέρα ‘φιλελεύθερη’ όψη του μαοϊσμού. Υπάρχει άρρηκτος σύνδεση μεταξύ της φιλελεύθερης παράταξης της περίφημης εθνικής συμφιλίωσης ‘Νέα Δημοκρατία’ και της αριστεράς. Η ‘Νέα Δημοκρατία’ οπλίζοντας τους εκτελεστές και δείχνοντας τους τον στόχο (τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο) επέτυχε να κλείσουν τα γραφεία της εν λόγω τοπικής, εξαιτίας της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Τα γραφεία μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου εν ολίγοις έγιναν τα ίδια κι εκεί, δίχως αυτή τη φορά να υπάρξουν δολοφονοημένοι. Στην ‘Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και Φορέων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων’ συγκαταλέγονται οι εξής: ‘Κατάληψη Έπαυλης Κούβελου’, ‘Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου’, ‘Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου’ κι άλλες οργανώσεις σφραγίδες. Η ‘Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου’ υποστηρίζεται ανοικτά απ’ τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κι άλλες αντιφασιστικές παραφυάδες του τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΔΕΑ, κ.α. Η Κατάληψη ‘Επαυλης Κούβελου’ βρίσκεται στην οδό Διονύσου και Σόλωνος, κοντά στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Ανήκει στην ελλαδική Εκκλησία στην οποία παραχωρήθηκε για να ιδρύσει ‘Στέγη άπορων κι ορφανών παιδιών’ εδώ και 30 χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια παρέμεινε κλειστή και ρήμαξε, ενώ τα τελευταία χρόνια Σύλλογοι της περιοχής διεκδικούν απ’ το Δήμο να αξιοποιηθεί για το σκοπό του κληροδοτήματος ή ως χώρος πολιτισμού. Στις 7/4/2010 καταλήφθηκε από άπλυτους. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ‘Στέγης Αχιλέως & Ευδοκίας Κούβελου’ του φορέα που διαχειρίζεται το ακίνητο για λογαριασμό της εκκλησίας, προχωρώντας σε μήνυση κατα αγνώστων λόγω της ‘διατάραξης οικιακής ειρήνης’ ζητώντας την άμεση εκένωση του κτιρίου. Αυτό δεν έγινε ποτέ για άγνωστους λόγους. Η εν λόγω κατάληψη προστατεύεται ως κόρην οφθαλμού από επίσημους φορείς των Βορείων Προαστίων.

Στην επίθεση που είχαν δεχτεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, όπως είχε καταγγελθεί από βουλευτή της, συμμετείχε ο ασύλληπτος έως τότε Μαζιώτης. Οι ύστερες μαρτυρίες περίοικων απέδειξαν πως ο εν λόγω κυκλοφορούσε μασκαρεμένος σαν καραγκιόζης με περούκα στην περιοχή κι ήταν κοινό μυστικό πως ‘κρυβόταν’ εκεί. Ήδη απ’ την δεκαετία του ’80 οι αναρχοκομμουνιστές επένδυσαν στην κατάληψη κι οικειοποίηση κτιρίων, ώστε να ριζώσουν στις μητροπόλεις και να διεξάγουν με κάλυψη τον επαναστατικό αγώνα τους. Οι καταλήψεις κι ειδικότερα η εν λόγω, αποτελούν ορμητήρια για επιθέσεις, καθότι προστατεύονται από ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας. Εκτός αυτού, μπορούν να χρησιμεύσουν ως χώροι αποθήκευσης όπλων ή εκρηκτικών, καθότι δεν κινούν υποψίες λόγω της χίπικης εικόνας που τους συνοδεύουν. Στην Έπαυλη Κούβελου, δεν φιλοξενήθηκαν ούτε ορφανά και πολύ περισσότερο άποροι. Συνεπώς, ο χαρακτήρας της κατάληψης δεν είναι κοινωνικός, αλλά συμμορίτικος. Αποτελεί το προστατευόμενο καταφύγιο μίας συμμορίας με την ανοχή της ελλαδικής εκκλησίας και των τοπικών φορέων. Αλλά τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς όταν ο Δήμος Αμαρουσίου είχε επικεφαλής την σημερινή Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σοφία Σακοράφα. Η εν λόγω εξελέγη στις εθνικές εκλογές του 2000, Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 και του 2009, εξελέγη Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Β΄Περιφέρεια της Αθήνας. Την 6η Μαϊου 2012, εξελέγη πρώτη Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με τον συνδυασμό ΣΥ.ΡΙΖ.Α–ΕΚΜ κι επανεξελέγη την 17η Ιούνη. Στις Δημοτικές Εκλογές του 1994, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στην Αθήνα με το συνδυασμό του Θόδωρου Πάγκαλου (‘Μαζί τα Φάγαμε’). Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού ‘Μαρούσι Πόλη να ζεις’, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος.

Απ’ την Μεταπολίτευση κι έπειτα, τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας κατακλύσθηκαν σταδιακά από νεόπλουτους αριστερούς απατεώνες, τα παιδιά των οποίων αποτελούν τους υπερασπιστές της τάξης τους. Διόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων μελών των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων απέδειξε ότι αυτοί προέρχονται από περιοχές των Βορείων Προαστίων και δη από ευκατάστατες αριστερών καταβολών οικογένειες. Οι νεόκοποι ‘αντιφασίστες’ απαιτούν προστασία απ’ τις αρχές, απαιτούν απ’ την πολιτεία (που υποτίθεται καταγγέλλουν) να τους προστατεύσει απ’ τους ‘φασίστες’. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο κι εμείς. Εμείς παίζουμε μπάλα μόνοι μας. Δίχως πάτρωνες, κράτος, αφεντικά, πολιτικούς κι αστυνόμους. ‘Χωρίς μεσάζοντες’, που λέτε κι εσείς…

ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ”

Στις 26 Οκτωβρίου 2018, και ενώ συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, η Σοφία Σακοράφα, ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία με την διανομή από την τοπική εφημερίδα του Αμαρουσίου “Αμαρυσία” προπαγανδιστικού dvd με το ντοκυμαντέρ του ομοϊδεάτη της Κούλογλου με θέμα τον “φασισμό” και καλεί σε “αντιφασιστικό αγώνα”, θεωρώντας προφανώς πως τα δύο θύματα της αριστερής παρακρατικής τρομοκρατίας δεν είναι αρκετά.

Η πρεζοκατάληψη Έπαυλη Κούβελου συνδέεται και με άλλες δολοφονίες, που συμπτωματικά έτυχαν συγκάλυψης από τις αστυνομικές αρχές. Η παρουσία και η δράση της πρεζογιάφκας στο Μαρούσι δεν δείχνει να ενοχλεί ούτε την Σακοράφα ούτε τον Κούλογλου.

Το πολιτικό σύστημα έχει δώσει σαφή κατεύθυνση προς την ενθάρρυνση της αριστερής εγκληματικότητας. Θυμίζουμε τις σχετικές παραινέσεις του Κικίλια ως υπουργού δημοσίας τάξεως:

“Χθες η «Α» απεκάλυψε το αίτημα της κρατικής ασφάλειας προς την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, που δυστυχώς για τον τόπο μας υπουργός είναι ο άσχετος μικρός Βασιλάκης, ότι ειδικά τις επόμενες μέρες η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον πρώτο στόχο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν ανενόχλητες! Τα στελέχη της, οι βουλευτές της, τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα αλλά και ο «κύκλος» των υποστηρικτών της (δικηγόροι και δημοσιογράφοι) όπως είπαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι πολύ πιθανόν λόγω συμβολισμού των ημερών (δολοφονία Φύσσα) να δεχτούν τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» που δεν αμφισβητούνται ο μικρός Βασιλάκης που παριστάνει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας με ειρωνεία αυτούς τους ισχυρισμούς, απάντησε: «Όποιος ασχολείται με πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. Δεν με ενδιαφέρει ναν τους δολοφονήσουν ή όχι. Ας αλλάξουν κόμμα όπως οι υπόλοιποι πολίτες για να κοιμούνται ήσυχοι».”

Για όσους αναρωτιούνται πως ένας υπουργός έδωσε μια ξεκάθαρα παράνομη κατεύθυνση χωρίς να φοβάται για τυχόν επιπτώσεις, ο Κικίλιας αποτελεί έναν από τους φανατικότερους κόλακες των Εβραίων και διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τις υπηρεσίες του Ισραήλ.

Στις 31 Οκτωβρίου 2015, παραμονή της επετείου της δολοφονίας, οι γονείς του δολοφονημένου Γιώργου Φουντούλη μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ μαζί με εκατοντάδες εθνικιστές, όπου αντιμετωπίζουν τις μεθοδεύσεις του παρακράτους για την ματαίωση της διαμαρτυρίας:

“Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 – 11:50

Από τις 11.00 η ώρα εκατοντάδες εθνικιστές βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από την ΓΑΔΑ με Ελληνικές και μαύρες σημαίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις διωκτικές αρχές που έχουν θέσει την υπόθεση της δολοφονίας των Αθάνατων Συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο αρχείο, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές έρευνες για την ανεύρεση των δραστών.

Το σημείο της διαμαρτυρίας προσπάθησαν να προσεγγίσουν 10 ταλαίπωροι παρακρατικοί και απομακρύνθηκαν άμεσα.

Οι αρχές αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους Εθνικιστές έχουν κλείσει το Μετρό, υπό το πρόσχημα του τηλεφωνήματος για βόμβα, με σκοπό να αποτρέψουν την πρόσβαση στο χώρο της διαμαρτυρίας. Παρόλες τις μεθοδεύσεις ολοένα και περισσότεροι Εθνικιστές πηγαίνουν στον τόπο της διαμαρτυρίας, για την εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει σε μία ώρα και συγκεκριμένα στις 13:00. “

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, γίνεται αισθητή η παρουσία παρακρατικού στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ, ο οποίος βιντεοσκοπεί και καταγράφει τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην συγκέντρωση. Δηλαδή οι ένστολοι υπηρέτες του συστήματος όχι μόνο καλύπτουν τους δολοφόνους, αλλά και φακελώνουν όσους διαμαρτύρονται για την κάλυψη των δολοφόνων από το κράτος!

Την επόμενη ημέρα θα ακολουθήσει η καταγγελία του Λάμπρου Φουντούλη για την ύποπτη στάση και αδράνεια της αστυνομίας:

Τον Ιανουάριο του 2016, διαβάζουμε:

“4 Ιανουαρίου 2016 – 18:32

Διαβάστε στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΥΡΙΟ: Βρώμικη επιχείρηση ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ της δολοφονίας των Συναγωνιστών μας!

Ένας επιχειρηματίας καταθέτει στις αρχές στοιχεία που σχετίζονται με τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά, ο βασικός ύποπτος βρίσκεται δολοφονημένος.

Όμως στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015 βρίσκεται νεκρός και ο πληροφοριοδότης επιχειρηματίας, με την οικογένειά του να καταγγέλλει ότι «ήταν πιεσμένος» και τις γνωστές διαρροές της ΕΛΑΣ να μιλούν για σχέσεις με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που είχαν… «εξωυπηρεσιακές δραστηριότητες», που μάλιστα έγιναν αντικείμενο εσωτερικής έρευνας!

Την ίδια ώρα, πηγές της Αστυνομίας μιλάνε για «διαδικασία αυτοκάθαρσης», λες και πρόκειται για μια υπόθεση του υποκόσμου, καθώς και για «κλείσιμο» της υπόθεσης, όταν ομολογούν ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες του βασικού υπόπτου!

Και αν ο βασικός ύποπτος είναι σήμερα νεκρός, δεν μπορεί να είναι νεκροί όλοι εκείνοι με τους οποίους ήταν σε επαφή…”

και επίσης:

“Βρώμικη επιχείρηση ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ της διπλής δολοφονίας των Συναγωνιστών μας, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 – 20:43

Βρώμικη επιχείρηση ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ της διπλής δολοφονίας των Συναγωνιστών μας, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί στα περίπτερα ολόκληρης της χώρας

Νέα στοιχεία διέρρευσαν αυτή την Κυριακή στο καθεστωτικό Βήμα σχετικά με την άνανδρη δολοφονία των Συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο (που διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες της αστυνομίας), υπήρξε κατάθεση 34χρονου αθλητικού παράγοντα με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Λίγο αργότερα ο συγκεκριμένος παράγοντας δολοφονήθηκε! Υπήρξαν επίσης συνακροάσεις της αντιτρομοκρατικής, που “κλείδωναν” την ταυτότητα των παρακρατικών δολοφόνων.

Παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιες (παρα)κρατικές υπηρεσίες δεν έπραξαν απολύτως τίποτα και συγκάλυψαν τους εγκληματίες τρομοκράτες. Ενδεικτικό το γεγονός ότι για πολύ καιρό περίμεναν μάταια οι αυτόπτες μάρτυρες για να δώσουν μία κατάθεση.

Ο εν λόγω αθλητικός παράγοντας ήταν ο Γιώργος Μωυσιάδης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αχαρναϊκός, ο οποίος σύμφωνα με τα παρατεθέντα στο δημοσίευμα είχε δώσει πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή ποινικών που γνώριζε στην υπόθεση. Με βάση τις μαρτυρίες του, που επιβεβαιώθηκαν από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, είχε προσδιοριστεί ο ρόλος ενός 31χρονου ποινικού, με το ψευδώνυμο «Πιτσίλας».

Ο «Πιτσιλας» δολοφονήθηκε στις 21 Μαΐου 2014 από άγνωστο δράστη στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Ο Μωυσιάδης είχε βρεθεί νεκρός στο αυτοκίνητό του προ τεσσάρων μηνών με μια σφαίρα στο κεφάλι και μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στα πόδια του, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα του υποκόσμου προς άπαντες τους φιλόδοξους ερευνητές να… το ξεχάσουν.

Δηλαδή, ο «ύποπτος» είναι νεκρός, ο πληροφοριοδότης είναι επίσης νεκρός και όποιος άλλος φανεί να ξέρει τίποτα έχει λάβει το μήνυμα από τον υπόκοσμο να ξεχάσει. Ιδανικό – σε σημείο να φαίνεται στημένο – σκηνικό για την συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος.

Το δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου κλείνει με τις εξής φράσεις, οι οποίες – όπως λέει – προέρχονται από επίσημα χείλη: «Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «υπήρξε διαδικασία αυτοκάθαρσης» σχετικά με τους αυτουργούς της εν λόγω εγκληματικής ενέργειας και ότι «η υπόθεση έχει ουσιαστικά κλείσει».»

Αυτή είναι και η ανεπίσημη απάντηση των αρχών στην αγωνία απάντων των Συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής και πρωτίστως του Συναγωνιστή, Λάμπρου Φουντούλη, ο οποίος στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας που διενεργήθηκε έξω από την ΓΑΔΑ για την σιωπηρή συγκάλυψη των τρομοκρατών είχε δηλώσει ότι «δύο χρόνια τώρα, είμαστε στα σκοτάδια. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία, από τις αρχές τι γίνεται με αυτή την υπόθεση».

Παραμένει βέβαια ανοιχτή η υπόθεση για τους ηθικούς αυτουργούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι προπαγάνδιζαν καθημερινά ότι «από το Πέραμα στο Κερατσίνι φασίστας δεν πρόκειται να μείνει», όπως έλεγε η Κανέλλη ή που έλεγαν ανοιχτά ότι «θα λιώσουν» τη Χρυσή Αυγή, όπως έλεγε ο Σαμαράς, και οι οποίοι παραμένουν ατιμώρητοι. Επίσης δεν έχει διερευνηθεί αν οι ηθικοί αυτουργοί είναι μέσα στους εντολείς της δολοφονίας ή/και της «διαδικασίας αυτοκάθαρσης».”

Πολύ βολικά, οι διαρροές της προδοτικής αστυνομίας ήταν πως οι φυσικοί αυτουργοί και όσοι άλλοι γνώριζαν για την υπόθεση είναι βολικά νεκροί, οι εκτελεστές τους άγνωστοι, τα θύματα έτσι κι αλλιώς “φασίστες”, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να επιμένουμε στην απονομή δικαιοσύνης.

Τον Οκτώβριο του 2016, μαθαίνουμε πως η Αντιτρομοκρατική έχει πλήρη φάκελο της υπόθεσης, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες γιατί δεν διαθέτει αρκετά στοιχεία (κάτι που δεν την εμπόδισε ιδιαίτερα σε άλλες περιπτώσεις όπως στην περίπτωση Τάσου Θεοφίλου και Ηριάννας Βασιλειάδη-Λιναρδάκη):

“29 Οκτωβρίου 2016 – 17:35

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Το αναρχικό παρακράτος (”πυρήνες της φωτιάς” και “ληστές με τα μαύρα”) πίσω από τις άνανδρες δολοφονίες των Συναγωνιστών μας

Μία σημαντική ανάλυση σχετικά με τους δειλούς και άνανδρους εγκληματίες που δολοφόνησαν τους Συναγωνιστές μας στο Νέο Ηράκλειο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία του σχετικού άρθρου:

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο συγκεντρώνει η ΕΛ.ΑΣ. ακριβώς τρία Χρόνια μετά το αιματηρό συμβάν με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματισμένο. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δοθεί πληροφορίες για συμμετοχή στο περιστατικό ποινικών πού δρούσαν σε Αργολίδα, Μαγνησία και Φθιώτιδα (σ.σ.: Ένας από αυτούς έχει πεθάνει), ενώ παράλληλα είναι ανοικτός ο φάκελος για εμπλοκή ενός 31 χρονου που εixε δολοφονηθεί τον Μάρτιο του 2014 στην Πλατεία Κορυδαλλού.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαθέτει πλέον σειρά πληροφοριών από νέους μάρτυρες για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ στη Λεωφόρο Ηρακλείου, όμως δεν μπορεί να βρει αποδείξεις ώστε να οδηγήσει στο εδώλιο τους δράστες. Οι αστυνομικοί ωστόσο πιστεύουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση είτε έχουν συλληφθεί για άλλες υποθέσεις είτε έχουν σκοτωθεί. Παράλληλα, έχουν την εικόνα ότι στηv οργάνωση της επίθεσης υπήρχε έντονο παρασκήνιο, κραυγαλέα λάθη των δραστών, αλλά και ότι ο στόχος τους ίσως ήταν διαφορετικός…

Η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη σημειώθηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2013 έξω από τα γραφεία τον κόμματος στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Όπως φαίνεται από την εικόνα-σοκ που έχει καταγραφεί σε κάμερες, οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πλησίασαν πεζή τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους πυροβόλησαν από κοντά πολλές φορές. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει (ως «ανταπόδοση» για τη δολοφονία τον Παύλου Φύσσα) η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις», η οποία δεν παρουσιάστηκε ποτέ ξανά. Στην προκήρυξή της δεν έλεγε οτιδήποτε για την «ομάδα δράσης» της επίθεσης και για τον τρόπο της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. Κάτι που έχει συμβεί και με άλλες οργανώσεις… μίας εμφάνισης που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία τον αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού στις αρχές του 2015 στη Φθιώτιδα, ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια κ.λπ. Πρόκειται για μια περίεργη «μόδα» στην τρομοκρατία, που πολλοί πιστεύουν ότι κρύβει εμπλοκή ποινικών στην εκτελεστική ομάδα, με εντολή παλιών αναρχικών, έτσι ώστε οι οργανωτές να μην ξέρουν πως έχουν δράσει οι ποινικοί «πιστολέρο».

Προς λύση ο “γρίφος”

Παρότι δόθηκε η εικόνα ότι η δολοφονία του 31χρονου και oι ενδείξεις που υπήρχαν, χωρίς αποδείξεις, «κλείνουν» τον φάκελο της αιματηρής επίθεσης, η αλήθεια δεν φαίνεται να είναι αυτή. Στην Ασφάλεια φτάνουν τους τελευταίους μήνες νέες πληροφορίες, που δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση. Σύμφωνα με αυτές, εμπλοκή στην επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν παλιοί ληστές τραπεζών, αλλά και κάποιοι οπλοφόροι, που ήταν ανάμεσα στους περιβόητους «ληστές του Διστόμου». Οι συγκεκριμένοι, κυρίως από τον ποινικό χώρο, είχαν προχωρήσει σε 20 ληστείες στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία αλλά και σε νησιά την περίοδο 2012-2015. Οι περισσότεροι από αυτούς συνελήφθησαν τον Μάιο του 2015 στη Μαγνησία. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι την περίοδο που σημειώθηκε η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής ορισμένοι από αυτούς τους ενόπλους βρίσκονταν σε επιχειρησιακή… έξαρση, οργανώνοντας απαγωγές, ληστείες και ίσως χτυπήματα εν ονόματι διάφορων ένοπλων οργανώσεων.

Ο ΣΤΟΧΟΣ.

Ο φάκελος που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν περάσει… περιέργως από το ίδιο σημείο περίπου 15 φορές το ίδιο βράδυ. Έτσι λοιπόν πιθανολογούν ότι ήθελαν να σκοτώσουν σημαντικά μέλη ή βουλευτές της Χρυσής Αυγής που θα πήγαιναν στα γραφεία του κόμματος. Κι όταν είδαν ότι δεν υπήρχε κανένα αναγνωρίσιμο μέλος, χτύπησαν τα ανυποψίαστα μέλη τον κόμματος που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Επίσης, τότε θεωρείτο στοιχείo-κλειδί το γεγονός ότι ένας από τούς δράστες ίσως να κούτσαινε λίγο. Από τη λίστα των υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να «παρελαύνουν« πρώην μέλη των «Πυρήνων», άφαντα μέλη της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα» και άλλοι πολλοί.”

Το ότι οι αστυνομικές αρχές άφησαν να διαρρεύσουν κάποια στοιχεία, μαζί με την εκδήλωση της αδυναμίας τους για ουσιαστικές ενέργειες, ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων του Λάμπρου Φουντούλη, πατέρα του θύματος της παρακρατικής τρομοκρατίας Γιώργου Φουντούλη, ο οποίος έθεσε αμείλικτα και σημαντικά ερωτήματα:

“Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016 – 18:53

Λάμπρος Φουντούλης: Οι δολοφόνοι έχουν καθοδηγητές που κυβερνούν ακόμα και χώρες

Μετά από δυόμιση χρόνια στο σκοτάδι για την ανεύρεση και σύλληψη των δολοφόνων του παιδιού μου, Γιώργου και του φίλου του Μανώλη Καπελώνη από αντιεξουσιαστές – παρακρατικούς κατά δήλωσή τους με την προκήρυξη, αρχίζει να ξεκαθαρίζει για μένα το τοπίο για το ποιός ευθύνεται.

Δεκάδες οι επιθέσεις από αντιεξουσιαστές στα γραφεία των ευρωβουλευτών και τις Τοπικές Οργανώσεις της «Χρυσής Αυγής» από κρανοφόρους – ροπαλοφόρους χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία προσαγωγή. Δεν μας επέτρεπαν τόσο η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων που μας απέρριψε το αίτημα για κάμερες ασφαλείας όσο και ο εκάστοτε υπουργός προστασίας του πολίτη να έχουμε φύλαξη για το προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία μας. Ευτυχώς από αυτές τις επιθέσεις είχαμε μόνο υλικές ζημιές και δεν θρηνήσαμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Και έρχεται σήμερα να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά την νέα επίθεση της Τετάρτης στα γραφεία των ευρωβουλευτών στο Μαρούσι. Γιος υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσήχθη μαζί με άλλους συμμετέχοντας στην επίθεση.

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος δεν ισχύει για τους γιους υπουργών και την παρέα τους; Τα συνθήματα που γράφουν στους τοίχους των γραφείων μας για την πρόθεσή τους να μας κρεμάσουν και να ανοίξουν λάκκους, δεν προτρέπει για την δικαιοσύνη και την αστυνομία σε εγκληματικές ενέργειες;

Κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε γιατί οι ενέργειες αυτές αφορούσαν επιθέσεις κατά της «Χρυσής Αυγής».

Για κάποιους αρρωστημένους ιδεολογικά αριστερούς εγκεφάλους αυτό είναι θεμιτό. Για αυτούς η βία κατά της «Χρυσής Αυγής» δεν είναι βία. Μα υπάρχει καλή και κακή βία; Αφού βεβαίως δεν καταφέρνουν να μας εξοντώσουν πολιτικά αφήνουν τους «δικούς τους» να μας εξοντώσουν και φυσικά. Εκεί στην αντιτρομοκρατική που όσες φορές έχουμε πάει μήπως υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της δολοφονίας του Γιώργου και του Μανώλη και μας παραμυθιάζουν ότι ψάχνουν, έχουν εξετάσει ότι αυτοί οι αντιεξουσιαστές γόνοι πολιτικών μπορεί να συνεργάστηκαν και με ποινικούς ώστε να δολοφονήσουν τα παιδιά;

Από πού χρηματοδοτούνται και αράζουν τεμπελιάζοντας στις καταλήψεις; Μήπως αυτοί οι εγκληματίες που έχουν και την προστασία της κυβέρνησης θεωρούν ότι κάνουν πολιτικό αγώνα; Τις δολοφονίες τις λένε αντίσταση και τις ληστείες απαλλοτριώσεις.

Μόνο στην Δικαιοσύνη έχω ακόμα εμπιστοσύνη και ζητώ από έναν αδέκαστο εισαγγελέα να αναλάβει και να οδηγήσει στην φυλακή όποιον εγκληματεί άσχετα εάν είναι γιος υπουργού ή ακόμα και μέλος της κυβέρνησης που προτρέπει σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Λάμπρος Φουντούλης
Ευρωβουλευτής Χρυσής Αυγής”

Λίγες ημέρες μετά από τις βαρύνουσας σημασίας επισημάνσεις του Λάμπρου Φουντούλη, ο γελοίος Νίκος Τόσκας, τότε πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας, δηλώνει ξεδιάντροπα στο κυνοβούλιο: “κακώς αναφέρετε το όνομα του γιού Σκουρλέτη, είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε το indymedia”

Τον Δεκέμβριο του 2016, μία δημοτική παράταξη του Νέου Ηρακλείου δηλώνει πως τα γραφεία της στην οδό Πολυτεχνείου 29 δέχτηκαν εικαστική παρέμβαση από “γνωστούς-αγνώστους” την παραμονή των εγκαινίων τους. Στην ανακοίνωσή της αποδίδει την επίσκεψη σε διεκδικητές της δημαρχίας:

“Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών, της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Πάντως οι άνθρωποι της παράταξης δεν πτοούνται και σε ανάρτησή τους στη σελίδα του Συνδυασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καλούν τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στα εγκαίνια των γραφείων που είναι προγραμματισμένα για τις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση της ΑΚΕΠ τονίζεται: «Οι “γνωστοί – άγνωστοι” ξανακτύπησαν. Αμέσως μόλις τοποθετήσαμε την επιγραφή βανδάλισαν τον τοίχο των γραφείων. Μικρή ζημιά αν αναλογιστεί κανείς πως όταν είχαμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας έριχναν μπάζα στους κάδους (για να καταστρέψουν τα απορριμματοφόρα) ή πέταγαν τα σκουπίδια στις εισόδους των πολυκατοικιών. Άλλωστε περιμέναμε ότι τα νέα μας γραφεία αλλά και το γεγονός ότι η Α.Κ.Ε.Π. παραμένει δυνατή θα ενοχλήσει αρκετούς. Τους αφήνουμε στην καφρίλα και τη μιζέρια τους και προχωράμε. Η καλύτερη απάντηση θα είναι η παρουσία σας στα εγκαίνια της Κυριακής. Σας περιμένουμε.»”

Γιατί η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έσπευσε να αποδώσει σε διαφορετικά κίνητρα την ενέργεια αυτή;

Τα γραφεία της “Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ηρακλείου Αττικής” αντικαθιστούν τα γραφεία της “Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Δημοτικής Κίνησης” με την συμπληρωματική επωνυμία “Ρήξη και Ανατροπή Νέου Ηρακλείου”, που με την σειρά της ήταν παράρτημα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΕΕΡΦΑ.

Η “Ρήξη και Ανατροπή στο Νέο Ηράκλειο” είχε ιδιαίτερη παρουσία στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, μαζί με πρεζοεκπαιδευτικούς που νομίζουν πως η ταυτότητά τους είναι άγνωστη. Ο Δημήτρης Ταβουλάρης με την σειρά του έχει βρεθεί πολλές φορές με τον συνδικαλήτη Γρηγόρη Καλομοίρη να πρωτοστατούν σε μεικτές συγκεντρώσεις αριστεριστών και Πακιστανών. Η Ελληνογαλλική Σχολή που αναφέρεται παραπάνω φροντίζει για την μισθοδοσία του Κωστή Παπαϊωάννου, που έχει κάνει καριέρα σε διάφορες πρακτορικές οργανώσεις προτού καταλήξει αργότερα στη θέση του “Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας”. Η Γκράβα είναι γνωστή γιάφκα λαθροεποικισμού όπου η αριστερίστρια Στέλλα Πρωτονοταρίου δημιούργησε παράνομα τμήματα Αλβανικών μαθημάτων μίσους και σοβινισμού.

Όπως σημειώνουν οι ΑΜΕ, «μείζον είναι η ηθική αυτουργία, ο ηθικός δόλος αυτών που όπλισαν τους εκτελεστές». Και αυτούς τους ηθικούς αυτουργούς θα αποκαλύψουμε.

Advertisements