Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (Μέρος 2ο)

Παντελής Βλασσόπουλος: Ένας νεοδημοκράτης στο ΚΕΕΡΦΑ

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης υπήρξε ένα άτομο ιδιαίτερα χαμηλού πνευματικού και νοητικού επιπέδου, που διαδεχόμενος τον πατέρα του στην πολιτική κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την υπουργική καρέκλα σημαντικών υπουργείων και να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ. Γνωστός ο ίδιος, όπως και ο γιός του Μιλτιάδης, για τις σχέσεις του με την μασωνία, μπορεί να κατάφερε να αναδειχθεί στο πολιτικό στερέωμα, όμως πάντα έφερε το βάρος της μειωμένης του νοητικής ικανότητας.

Προκειμένου να αντισταθμίζει αυτή την αδυναμία του, αρεσκόταν να περιβάλλεται από άτομα ακόμα χαμηλότερου επιπέδου, ώστε ο ηλίθιος να αισθάνεται ανωτερότητα μέσα σε μια αυλή ακόμα πιο ηλιθίων.

Ήταν επόμενο λοιπόν να εισέλθει στην αυλή αυτή ο Παντελής Βλασσόπουλος.

Ο Παντελεήμων Βλασσόπουλος γεννήθηκε το 1961 και έδειξε νωρίς πόσο κατάλληλος ήταν για την αυλή του Βαρβιτσιώτη. Μετά βίας κατάφερε να βγάλει το δημοτικό, παρά τις προσπάθειες των γονέων του να καλοπιάσουν τους δασκάλους του. Το πέρας των σπουδών του στο δημοτικό συνέπεσε με την μεταπολίτευση και το μαοϊκό πνεύμα που συνόδευσε την επιστροφή των πολιτικών. Με την αποφοίτησή του από το δημοτικό, η εύνοια του Βαρβιτσιώτη τον τοποθέτησε στην Εμπορική Τράπεζα σαν κλητήρα. Ο ίδιος βέβαια προτιμούσε να παρουσιάζεται σαν “τραπεζικός υπάλληλος”, όπως βλέπουμε σε σχετική παρουσίαση της υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές του 2006. Ο συνυποψήφιός του Γιώργος Παπαδημητρίου που απεικονίζεται δίπλα του ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ΕΜΠ σαν στέλεχος της ΔΑΠ και εκπρόσωπος της ΔΑΠ στην Σύγκλητο, για να καταλήξει αργότερα στην αυλή του Άδωνι Γεωργιάδη που τον τοποθέτησε στην διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να ελέγχει με ανθρώπους του όσο περισσότερα συνδικαλιστικά όργανα γίνεται. Και φυσικά χρειάζεται και τους κατάλληλους ανθρώπους για την δουλειά αυτή. Ο Παντελής Βλασσόπουλος βρέθηκε σαν άνθρωπος του Βαρβιτσιώτη να παίζει ρόλο συνδικαλιστή στην Εμπορική Τράπεζα, σαν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας και εκπρόσωπος του συλλόγου στην ΟΤΟΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Από το 1998 εξασφάλισε και θέση δημοτικού συμβούλου στο Νέο Ηράκλειο, το 2007 θέση προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Νέου Ηρακλείου, και το 2010 κατέβηκε με δικό του συνδυασμό σαν υποψήφιος δήμαρχος. Ήταν ήδη συνταξιούχος πολύ προτού κλείσει τα πενήντα και μπορούσε να επιδίδεται ακόμα πιο πρόσφορα στο κυνήγι της δημαρχίας.

Στο μεταξύ, το πολιτικό σκηνικό είχε αλλάξει και η ΝΔ βρέθηκε πολύ κοντά τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ. Ανταποκρινόμενος στις συνθήκες των καιρών, ο Παντελής Βλασσόπουλος έκανε μία συμμαχία με τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ Γιώργο Βλαντή και κέρδισε τις δημοτικές εκλογές του 2010. Το 2013 η παράταξή του είχε ήδη βρεθεί στα πρόθυρα της διάλυσης:

“Ο Παντελής Βλασσόπουλος εκλέχτηκε δήμαρχος το 2010, επικεφαλής μιας παράταξης μωσαϊκού από όλους τους κομματικούς χώρους. Κύριες δυνάμεις της παράταξης είναι η ομάδα του δημάρχου που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία και του Γιώργου Βλαντή, που πρόσκειται στην ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βλασσόπουλος, υπήρξε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου επί Σταύρου Γεωργόπουλου. Εγκατέλειψε τον θώκο και την παράταξη παραιτούμενος έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2006 κι αφιερώθηκε στο ροκάνισμα της παράταξης του τότε δημάρχου και την δημιουργία της δικής του παράταξης, η οποία και κέρδισε τις εκλογές του 2010.

Από τους πρώτου μήνες διοίκησης η παράταξη του δημάρχου άρχισε να αιμορραγεί. Οι αποχωρήσεις κι οι παραιτήσεις είναι πολλές. Με αποτέλεσμα σήμερα ο δήμαρχος να μην έχει άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εξαρτάται από την καλή θέληση του Γιώργου Παπαδημητρίου, της παράταξης Γεωργόπουλου που κατά περίπτωση ψηφίζει. Δεν είναι μέλη πλέον της παράταξης, ο Γιώργος Οικονομίδης, ο Ηλίας Μοσχονάς, η Δέσποινα καμπούρη, κι ο Περικλής Περδικάρης, ενώ η Βάσω Τσιαμπίνου έχει παραιτηθεί και αντικαταστάθηκε από την Ανθή Χαρώνη.

Το τελευταίο καιρό η παράταξη ταλανίστηκε πολύ από ψιθύρους για σκάνδαλο με τα δημοτικά τέλη στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς 3 σύμβουλοι, – ο Κώστας Μήνας, ο Γιάννης Κεσκινίδης κι ο Χρήστος Καρράς – , εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με καταστήματα στην εν λόγω πλατεία Είναι σαφές πως η παράταξη της διοίκησης κατέρχεται αποδυναμωμένη στον εκλογικό στίβο.”

Όμως αυτές οι εξελίξεις δεν φάνηκε να επηρεάζουν την θέση του στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Το καλοκαίρι του 2012, εκτενές άρθρο της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας” τον περιελάμβανε στα πρόσωπα που τα βιογραφικά τους αξιολογήθηκαν από τον Σαμαρά και τους στενούς συνεργάτες του σαν κατάλληλα για να αναλάβουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό:

“Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012
Ποιους βάζει ο Σαμαράς, σε θέσεις – κλειδιά…για να… ξεσκίζουν τα ταμεία Όσο πιο πολλοί τρώνε, τόσο πιο πολύ πεινάτε…ζώα
Για να ξέρετε ποιους να γιαουρτώσετε .

Τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τον μυστικό κατάλογο που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου για τη στελέχωση των… κορυφαίων θέσεων του κρατικού μηχανισμού. Περίπου χίλια βιογραφικά βρίσκονται στα χέρια των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά: Τόσα έχουν μείνει μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» που έγινε προτού κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η μεθοδική προσπάθεια να σχηματιστεί η «εθνική ομάδα» των νέων τρωκτικών.
Τα βιογραφικά ξεσκονίζονται τις τελευταίες ημέρες σημείο προς σημείο, ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν λανθασμένες ή άστοχες επιλογές. Αυτοί οι άνθρωποι, εξάλλου, θα διαχειριστούν κατά κύριο λόγο τις σχέσεις της πολιτείας με τους πολίτες και θα δώσουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης, τρώγοντας και το ανάλογο γιαούρτι. Πρόκειται για τους ανθρώπους που θα αναλάβουν το βάρος της διοίκησης οργανισμών, φορέων και ανωνύμων εταιριών που η πλειοψηφία τους ανήκει στο Δημόσιο, αλλά και θα στελεχώσουν τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, αφού εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά διεκδικούν το μερίδιο που θεωρούν ότι δικαιούνται από την «πίτα», με βάση τη συγκυβέρνηση της χώρας.

Τέλος, τα παρακάτω ονόματα βρίσκονται επίσης στις προτάσεις που έχουν γίνει από στελέχη της Ν.Δ. και οι περιπτώσεις τους μελετώνται ξεχωριστά:”

Στα ονόματα αυτά περιλαμβάνεται και το όνομα “Παντελεήμων Βλασσόπουλος”.

Αν και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν άντεξε αρκετά ώστε να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, το όνομα του Παντελή Βλασσόπουλου έφτασε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την έλλειψη διαφάνειας:

“Ποιοι είναι οι δήμαρχοι που κρύβουν το πόθεν έσχες τους

Δύο ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων και φυσικά πολλοί είναι οι προβληματισμοί. Ενα σημαντικό ζήτημα είναι και αυτό της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού μόνο το 1/3 των δημάρχων δημοσιοποιεί κανονικά τα πλήρη περιουσιακά του στοιχεία,όπως οφείλει.

Σύμφωνα με το Aftodioikisi η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» (ΔΔ-Ε) υλοποίησε ένα νέο project με τίτλο «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», θέτοντας ένα μεγάλο στόχο: την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν από την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.

Ακολουθεί η λίστα των δημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων που δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» τους όλα τα έτη της τριετίας 2011-2013:

Βύρωνα: Νίκος Χαρδαλιάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γαλατσίου: Κυριάκος Τσίρος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γλυφάδας: Κωνσταντίνος Κόκκορης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013

Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Ηρακλείου Αττικής: Παντελής Βλασσόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013

Κηφισιάς: Νίκος Χιωτάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013

Μοσχάτου-Ταύρου: Ανδρέας Ευθυμίου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013

Νέας Σμύρνης: Σταύρος Τζουλάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Παλαιού Φαλήρου: Διονύσης Χατζηδάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Παλλήνης: Θανάσης Ζούτσος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Παπάγου-Χολαργού: Βασίλης Ξύδης – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων

Πειραιά: Βασιλης Μιχαλολιάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013″

Με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο είχαν όμως άλλο ένα κοινό σημείο. Θεωρήθηκαν από το κόμμα της ΝΔ τόσο σημαντικοί ώστε να μετέχουν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία είχε τότε σαν γραμματέα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, γνήσιο εκφραστή της ΟΝΝΕΔ και εμπλεκόμενο σε σωρεία μικρών και μεγάλων σκανδάλων, από την εμπλοκή σε στημένα μεταπτυχιακά μέχρι την συμμετοχή σε ΜΚΟ.

Έτσι, ο Βλασσόπουλος Παντελεήμων του Ευσταθίου βρέθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μαζί με τον Βαρβιτσιώτη Ιωάννη του Μιλτιάδη και τον Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη του Ιωάννη. Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα ήταν τέσσερα πρόσωπα από την οικογένεια Κεφαλογιάννη, δύο από την οικογένεια Μιχελάκη, αρκετά από την οικογένεια Μητσοτάκη και τις παραφυάδες της, καθώς και γνωστά ονόματα του εκπαιδευτικού υποκόσμου.

Ο ρόλος του Παντελή Βλασσόπουλου στην ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε δημοσίευμα για την κοπή της πίτας της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας στις αρχές του 2017, όπου ανάμεσα σε ιδιαίτερα γνωστά ονόματα του νεοδημοκρατικού μορφώματος αναφέρεται και αυτό του Παντελή Βλασσόπουλου:

“Όπως μας ενημερώνει η Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας: «Με επιτυχία και με αθρόα προσέλευση μελών, στελεχών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι διατελέσαντες στο παρελθόν Πρόεδροι ΝΟΔΕ της περιοχής ευθύνης μας, κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Χρήστος Παπαχρυσάνθου και Θεοδόσιος Λαμπρόπουλος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ κ. Νίκος Κωστόπουλος.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση μας παρέστησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους:

O Aντιπρόεδρος της ΝΔ, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας κα Νίκη Κεραμέως.
Ως εκπρόσωπος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών κας Άννας Ασημακοπούλου, ο κ. Περικλής Κόλλιας.
Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών κα Άννα Καραμανλή.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και εκπρόσωπος του Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, κα Μάρθα Σαμαρά.
Ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ κα Μέμα Χαλιώτη.
Ο Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ κ. Βασίλης Σπανάκης.
Ο Τομεάρχης της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Πελοποννήσιος.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού – Υπεύθυνος Κινητοποίησης, Εθελοντών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της ΝΔ και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ηρακλείου Αττικής κ. Μανώλης Κουτσογιαννάκης.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της Β4 ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Ηρακλείου Αττικής κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ κ. Γιάννης Καλλιάνος.
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ κα Όλγα Παυλίδου- Κουτρουμπή.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Μεταμόρφωσης κ. Μιχάλης Φέκκας με μέλη του συμβουλίου της Τοπικής του Οργάνωσης.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κα Βάσω Φιλιππάτου με μέλη του συμβουλίου της Τοπικής της Οργάνωσης.
Ο Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία, κ. Χρήστος Κονταρίδης.
Ο Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής κ. Σωτήρης Ησαϊας.
Η Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κα Μαριάνθη Καφετζή.
Η Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κα Τίτη Ντολαπτσή.
Η Πολιτευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ και δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας κα Κορίνα Δαμουλιάνου.
Ο Πρόεδρος της Β4 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ κ. Μηνάς Χαμπαρτσουμιάν.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι των υπολοίπων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της περιοχής ευθύνης μας με μέλη των συμβουλίων τους, ήτοι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κηφισιάς κ. Διονύσης Γεωργιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης, ο Πρόεδρος της ΝΔ Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Βασίλης Γρυλλής, ο Πρόεδρος της ΝΔ Γαλατσίου κ. Κωνσταντίνος Δήμος και ο Πρόεδρος της ΝΔ Ιωνίας κ. Συμεών Χατζηαγγελής.

Τέλος, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ιλίου κ. Μπάμπης Καούκης, η Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Χαλανδρίου κα Χριστίνα Πατρικάκου, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Φιλοθέης- Ψυχικού κ. Γιάννης Παπαγεωργίου καθώς και οι πρώην Πολιτευτές Β’ Αθηνών της ΝΔ κ.κ. Γιώργος Σάμαα και Κατερίνα Γλυκού – Φωτεινιά.”

Πώς γίνεται ένα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο μίας αντιφασιστικής διοργάνωσης όπου το βασικό κάλεσμα γίνεται από το ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Πώς γίνεται ένας απόφοιτος δημοτικού να προβάλλεται από τους νεοδημοκρατικούς μηχανισμούς και να χαράσσει την πολιτική του κόμματος μέσα από την συμμετοχή του στην Πολιτική Επιτροπή; Πώς γίνεται ένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που το ίδιο το κόμμα χαρακτηρίζει σαν “το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος” να πρωτοστατεί σε μία υποτίθεται αντικυβερνητική και αντιμνημονιακή συγκέντρωση οργανωμένη από εξτρεμιστικές ομάδες αριστεριστών και πρακτόρων; Πώς είναι δυνατόν οργανώσεις τύπου ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΟΡΜΑ να επιβάλλουν σαν κεντρικό εκφραστή των θέσεών τους ένα στέλεχος της ΝΔ, διακινδυνεύοντας για τον λόγο αυτό την σύγκρουση με το μπλοκ των αναρχικών;

Όμως τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ. Είναι καταγεγραμμένη από πολλούς μάρτυρες η στάση της προδοτικής αστυνομίας την νύχτα της δολοφονίας. Παρά το ότι το αστυνομικό τμήμα απείχε μόλις λίγα μέτρα από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, και ενώ μέχρι τότε η αστυνομία παρακολουθούσε διαρκώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής, την νύχτα εκείνη η αστυνομία έδειξε αξιοσημείωτη νωθρότητα, ενώ όταν επιτέλους έφτασε στον τόπο του εγκλήματος συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερα προκλητική ασέβεια.

Μετά την κτηνώδη δολοφονία των δύο νέων εθνικιστών, ο Παντελής Βλασσόπουλος εμφανίζεται ξεδιάντροπα στην τηλεόραση για να κάνει δηλώσεις. Δικαιολογεί και καλύπτει την ολιγωρία της αστυνομίας και δηλώνει ότι 12 Οκτωβρίου έγινε «ειρηνική πορεία» ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αν και ομολογεί ότι τα γραφεία δεν είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της οποία ηγήθηκε, πως τα γραφεία δήθεν αποτελούσαν κέντρο επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Αργότερα, θα μεταβεί ο ίδιος στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ προκειμένου να ζητήσει να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα στο Νέο Ηράκλειο προκειμένου να εξασφαλίζει την προστασία των πολιτών, από όπου και η φωτογραφία από την σχετική συνάντηση:

Με άλλα λόγια, όχι μόνο προσπάθησε να καλύψει την εγκληματική στάση της αστυνομίας, αλλά ισχυρίστηκε πως το αστυνομικό τμήμα που επέδειξε ηθελημένη ανικανότητα και ελεεινή στάση δήθεν αποτελεί πυλώνα ασφάλειας στην περιοχή!

Ένα βασικό στέλεχος της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της, που χαίρει της εκτίμησης του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά και που αποτελεί καθ’όλη την διάρκεια της ζωής του παράγωγο του νεοδημοκρατικού κομματικού σωλήνα, εμφανίζεται σε κεντρικό ρόλο σε συγκεντρώσεις ακραίων αριστεριστικών εγκληματικών οργανώσεων που καταλήγουν στην στοχοποίηση των τοπικών γραφείων ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος και των νέων παιδιών που συχνάζουν σε αυτά. Το ίδιο άτομο έχει επίσης συμμετοχή σε πορείες οργανωμένες από πρεζοκαταλήψεις με σαφές εγκληματικό υπόβαθρο και σπεύδει στα αστυνομικά τμήματα ώστε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση προσαχθέντων εγκληματιών. Το ίδιο το νεοδημοκρατικό μόρφωμα δεν δείχνει να ενοχλείται από τον κεντρικό ρόλο ενός στελέχους του στις συγκεντρώσεις αυτές. Πρόκειται για τον ίδιο δήμαρχο που μπροστά του παρελαύνει κλιμάκιο μασώνων σε ένα πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό, την ίδια ώρα που ο δήμος φρόντιζε για τον αποκλεισμό της παρουσίας της Χρυσής Αυγής από την παρέλαση.

Το μόνο που απουσιάζει από την εικόνα είναι ένας σύνδεσμος με την κυβέρνηση…

Advertisements