Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (Μέρος 5ο)

Γιώργος Βλαντής: Μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Αν ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που κατέληξε στην στοχοποίηση της συγκεκριμένης τοπικής της Χρυσής Αυγής, δίπλα του υπήρξε ένα άλλο πρόσωπο που έπαιξε ρόλο συνδέσμου με τα διάφορα εξωκοινοβουλευτικά γκρουπούσκουλα, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γεώργιος Βλαντής, ιδιαίτερα γνωστός στα στέκια των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Γεννημένος το 1958, ο Γιώργος Βλαντής βρέθηκε φοιτητής στο Πολυτεχνείο Πατρών κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Κατά περίεργο τρόπο, τα χρόνια της υποτιθέμενης φοίτησής του ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ενώ ταυτόχρονα είχε οργανωθεί στην Αριστερά, και αφήνοντας το ποδόσφαιρο το 1990 ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σαν δημοτικός σύμβουλος Νέου Ηρακλείου και “μέλος του Δ.Σ. πολλών Ν.Π.Δ.Δ.” όπως ο ίδιος δήλωνε. Λόγω της σχέσης του με το ποδόσφαιρο ανέλαβε ρόλο στο Τμήμα Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να προωθήσει μία πιθανή εκλογή του σε βουλευτικό αξίωμα που ήταν πάγια επιδίωξή του.

Υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό, ήταν από τα πρόσωπα που σήμερα θα απασχολούσε τα δελτία ειδήσεων με τις δηλώσεις του αν είχε παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, με την διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θεώρησε πως το δεύτερο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην προοπτική εξουσίας, και με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ κατέληξε σε κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη της ΝΔ.

Δηλαδή στις 12 Οκτωβρίου του 2013 στο Νέο Ηράκλειο εμφανίστηκε ένα ιδιαίτερο παράδοξο φαινόμενο, σε μία αντιφασιστική συγκέντρωση που παρουσιάστηκε και σαν αντιμνημονιακή και αντικυβερνητική να ηγούνται της πορείας οι εκπρόσωποι δύο κυβερνητικών και μνημονιακών κομμάτων.

Η δημοσκοπική εξαΰλωση της ΔΗΜΑΡ ανάγκασε τον Γιώργο Βλαντή να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στο ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να το επιτύχει αυτό, συνέχισε να κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα φεστιβάλ αριστεριστών μαζί με τον Τσίπρα και τον ξάδελφό του προκειμένου να αναλύσει την “πολιτική και κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου” και να πουλήσει αντιμνημονιακό και αντιεξουσιαστικό προφίλ.

Δηλαδή το ίδιο άτομο που στήριξε τα μνημόνια και την εξουσία, και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση της Κόκκινης Προβιάς που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, βρέθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να παριστάνει τον “αντιεξουσιαστή” και να μιλάει για “αλεξίσφαιρες ιδέες”.

Δίπλα του την επίμαχη βραδιά ήταν η Ανθή Χαρώνη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος και φυσικός την περίοδο εκείνη στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου είχε επιδοθεί σε προσπάθεια κομματικοποίησης του σχολικού χώρου πουλώντας αντιμνημονιακό σανό. Αυτό δεν την εμπόδισε να βρεθεί χέρι χέρι με τους τοπικούς εκπροσώπους των μνημονίων μπροστά από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας την δολοφονία των πολιτικών της αντιπάλων. Μετά από τα γεγονότα των ημερών εκείνων, η Ανθή Χαρώνη προσπάθησε και εκείνη να προωθήσει (ανεπιτυχώς) την πολιτική της παρουσία με διάφορες ομιλίες όπου παρουσίαζε διάφορες καταγέλαστες θεωρίες πως για τα φαινόμενα βίας στο σχολικό περιβάλλον ευθύνεται η καπιταλιστική κρίση.

Καθώς οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ο Γιώργος Βλαντής και η Ανθή Χαρώνη δημιούργησαν την κλίκα “Άλλος Τόπος Επικοινωνίας & Πολιτισμού” με φιλοδοξία να αποτελέσουν πολιτικό πόλο που σταδιακά θα εξαπλωθεί προσφέροντάς τους την πολυπόθητη πολιτική καριέρα που πάντα ονειρευόντουσαν. Οι δραστηριότητες του πολιτικά ασήμαντου εγχειρήματος, που διαφημίστηκε από τα έντυπα του αριστερού υπονόμου, εστιάζονται στο ιδιαίτερα πρωτότυπο για τους αριστερούς θέμα του “φασισμού” που αποτελεί διαχρονικό φετίχ των αριστεριστών. Όμως ακόμα και η παρουσία του γνωστού πρακτορίσκου Δημήτρη Ψαρρά δεν κατάφερε να ανεβάσει τις μετοχές των φιλόδοξων πολιτευτών στο αντιφασιστικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να περιμένουν την εύνοια της δημοσκοπικής τύχης.

Οι δραστηριότητες της οικογένειας Χαρώνη δεν εξαντλούνται εδώ. Ο Γιώργος Χαρώνης είναι διαχειριστής της χρηματοδοτούμενης από τον Soros ανώμαλης οργάνωσης Colour Youth που πρωτοστατεί στην διοργάνωση του Gay Pride και ασκεί πιέσεις για την θεσμοθέτηση της σεξουαλικής ανωμαλίας στην εκπαίδευση και την αναγνώριση των ανωμάλων “οικογενειών ουράνιο τόξο”.

Από τον ίδιο ακροαριστερό βούρκο προέρχεται και η Ειρήνη Κατσινοπούλου που την επίμαχη ημέρα πλαισίωσε τον θίασο που ενορχήστρωσε την στοχοποίηση των νέων εθνικιστών.

Η αργόμισθη υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων Ειρήνη Κατσινοπούλου περνούσε τον χρόνο της κάνοντας αριστερή προπαγάνδα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την ιδιότητα της υπεύθυνης του τομέα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΝ. Αργότερα πήρε τον τίτλο της Συντονίστριας Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον κλάδο των γεωπόνων προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες αριστερισμού στην επαρχία. Ο διακαής πόθος της ήταν να κατακτήσει μία βουλευτική έδρα, και γιατί όχι και μία υπουργική καρέκλα. Αναγκάστηκε όμως να συμβιβαστεί με μία θέση υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στον συνδυασμό του Γιώργου Βλαντή. Όταν εκείνος προτίμησε το σίγουρο, όπως νόμιζε, χαρτί της ΔΗΜΑΡ, η Ειρήνη Κατσινοπούλου μπόρεσε να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την δημαρχία.

Βέβαια, για την ίδια θέση είχε εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η Αιμιλία Τζίβα. Όμως τελικά προτίμησε την πιο σίγουρη θέση της περιφερειακής συμβούλου της Δούρου, οπότε και το πεδίο έμεινε ελεύθερο για την Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Ενδεικτικό της αισχρής προπαγάνδας στην οποία επιδόθηκε η Ειρήνη Κατσινοπούλου προκειμένου να παρασύρει τον κόσμο στα βουρκόνερα του αριστερού υπονόμου είναι το παρακάτω απόσπασμα από προεκλογική ομιλία της στην Κέρκυρα το 2009:

“[…]Ο αγροτικός κόσμος και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, χρειάζονται στήριξη για να μείνουν στον τόπο τους. Χρειάζεται να δημιουργηθούν συνθήκες απασχόλησης[…]”

Φυσικά η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε τίποτα από όλα αυτά. Οι νέοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, οι αγροτικές περιοχές γέμισαν από έγχρωμους λαθροεποίκους στα πλαίσια του σχεδίου Kalergi για την αντικατάσταση των πληθυσμών, και οι συνθήκες απασχόλησης έγιναν ακόμα χειρότερες ώστε να προσελκύουν μόνο τριτοκοσμικούς υπανθρώπους.

Το 2013, η Ειρήνη Κατσινοπούλου βρέθηκε, στα πλαίσια προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, να καταγγέλει την φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και τα χαράτσια της κυβέρνησης, προειδοποιώντας τους πολίτες πως κινδυνεύουν οι περιουσίες τους. Αργότερα το κόμμα της θα ξεκινούσε την πιο ακραία φορολόγηση και θα ξεκινούσε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και της κατάργησης του φυσικού χρήματος με στόχο την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των γηγενών από το κράτος και τον διαμοιρασμό τους σε αλλοεθνείς λαθροεποίκους.

Η προσπάθεια της Ειρήνης Κατσινοπούλου να δημιουργήσει προεκλογικό προφίλ σε πανελλαδική κλίμακα προσέκρουσε στον αντιπαθή χαρακτήρα της που έκανε αρνητική εντύπωση σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της νομίζοντας πως θα κόμιζε κάποια σημαντική πρόταση στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Παρά τις εμφανείς νοητικές της αδυναμίες, παρουσίαζε μία στείρα εμμονή σε έναν διεστραμμένο δογματισμό που ακόμα και στα πλαίσια ενός ανώμαλου μορφώματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε μία δυσάρεστη εικόνα που συμπλήρωνε το χοντροκομμένο σουλούπι της. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει να συμπορεύεται με στελέχη αντίστοιχης αισθητικής όπως η Κατριβάνου, η Αυλωνίτου, η Καφαντάρη, η Φωτίου, ο Στρατούλης, ο Τσουκαλάς και η Τζίβα.

Το 2014, η προεκλογική εκστρατεία της Ειρήνης Κατσινοπούλου για τον δήμο του Νέου Ηρακλείου συνοδεύτηκε από την στήριξη της Καλλιόπης Βέττα και της γειτόνισάς της Ραλλίας Χρηστίδου, που επίσης είχε κυριευθεί από το μικρόβιο της πολιτικής. Η προεκλογική της ομιλία τον Μάϊο του 2014 χαρακτηρίστηκε από καταγγελτικό λόγο για τον δήμαρχο Νέου Ηρακλείου Παντελή Βλασσόπουλο:

“[…]Αυτή η πόλη δεν μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της από κείνους που την έχτισαν με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το Δήμο λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους φονιάδες. Νομίζουν και κυρίως ελπίζουν, ότι οι δημότες του Ηράκλειου έχουν πάθει μαζική αμνησία. Όλοι υποστηρίζουν ότι είναι ανεξάρτητοι. Πρώτα απ όλους ο σημερινός δήμαρχος, ο κ Βλασσόπουλος. Είναι το «ανεξάρτητο» μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ[…]”

Λίγους μήνες πριν, η ίδια βρισκόταν δίπλα στο στέλεχος της ΝΔ Παντελή Βλασσόπουλο απαιτώντας την φυσική εξόντωση των εθνικιστών, για να τον καταγγείλει αργότερα για διαπλοκή και εκμετάλευση. Αλλά και για να μιλήσει για “ακροδεξιούς και φονιάδες”, όταν η ίδια μαζί με τον Παντελή Βλασσόπουλο υπήρξε ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Στν ίδια πλατεία όπου λίγους μήνες πριν άκουγαν τον νεοδημοκράτη Παντελή Βλασσόπουλο να προσπαθεί να διεγείρει το πλήθος σε βία κατά των γραφείων και των μελών της Χρυσής Αυγής, η Ειρήνη Κατσινοπούλου και η Αιμιλία Τζίβα έκαναν ξεδιάντροπα προεκλογική εκστρατεία μαζί με την Δούρου, τον Καραμέρο και το αριστερό ξόανο Μανώλη Γλέζο.

Η προεκλογική εκστρατεία της Ειρήνης Κατσινοπούλου συνοδεύτηκε και από την γραφική επίκληση σε θέματα φύλου, όπου με μετριοφροσύνη περιέγραψε τον εαυτό της όχι μόνο σαν “έναν νέο άνθρωπο”(!), αλλά και σαν “μια γυναίκα με επιχειρήματα, με άποψη, με αγωνιστικότητα, με νέες ιδέες, με δημιουργικότητα, με αφωσίωση στο λαό και όχι στα μεγάλα συμφέροντα και την προσωπική ιδιοτέλεια”. Ιδιαίτερα βαρύγδουπα και αμετροεπή λόγια από την κολλητή της Κατριβάνου που για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές της φιλοδοξίες συμμετείχε στην ενορχήστρωση της δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων.

Advertisements