Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (Μέρος 7ο)

Οι δολοφόνοι συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση

Η απάνθρωπη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 δεν πτόησε τους ηθικούς αυτουργούς. Με την κάλυψη των ίδιων μηχανισμών που τους καθοδήγησαν στην στοχοποίηση των θυμάτων τους, συνέχισαν να επιδίδονται σε προσπάθειες σπίλωσης της μνήμης τους.

Έναν χρόνο μετά την δολοφονική επίθεση, ο δήμος του Νέου Ηρακλείου ξεκινά μία πρόστυχη παράδοση ομόφωνων ψηφισμάτων που εκδίδει κάθε χρόνο ενάντια στην μνήμη των δολοφονημένων νέων. Στάση που έχει καταγγείλει ο Λάμπρος Φουντούλης, καθώς οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών επιθυμούν να μην διεξάγεται τελετή στην μνήμη των θυμάτων τους στον τόπο του εγκλήματος.

Το ψήφισμα του δήμου Νέου Ηρακλείου, που έκτοτε επαναλαμβάνεται σε παραπλήσιες εκδοχές κάθε χρόνο, έκανε λόγο για “τάγματα εφόδου νεοναζί που σκορπάνε το τρόμο στις γειτονιές μας και επιτίθενται σε συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων, Ρομά, ομοφυλόφιλους, γυναίκες”, αλλά και για “συγκάλυψη των εγκλημάτων τους από την αστυνομία”. Μετά από την απαραίτητη αναφορά στα μνημόνια και τις οικονομικές επιπτώσεις τους, το ψήφισμα κατέληγε σε ένα κρεσέντο λαθρολαγνείας και αντιφασισμού με αναφορές στο ψευδοολοκαύτωμα και τους υποτιθέμενους θαλάμους αερίων, για να καλέσει τέλος σε διάφορες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Από κάτω φιγουράριζαν οι υπογραφές των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, μαζί με διάφορα τοπικά στελέχη της ΝΔ:

“Ομόφωνα ψηφίστηκε το ψήφισμα από τους κ.κ. Ζούρου Μ., Αϊβατζίδου Δ., Τσεκούρα Δ., Χαλκή Η., Δημητρόπουλο Δ., Οικονομίδη Γ., Κουτσογιαννάκη Ε., Σπυρόπουλο Ν., Μπαρμπούνη Ν., Καρανικόλα Α., Παναγιωτακοπούλου Α., Αρώνη Μ., Φίλανδρο I., Πέτρου Γ., Μοσχονά Η., Παντερή Μ., Πέτσα Κ., Κεϊμπίνο Δ. Βαβουράκη Ε.,Βλασσόπουλο Π., (με επιφύλαξη) Ζούνη Μ., Κατσινοπούλου Ε., Καμπούρη Δ., Κουτρούλη Κ., Σπηλιόπουλο Π., Μαστοράκο Γ., Λυκούρα Β., Ταβουλάρη Δ.”

Δηλαδή οι ηθικοί αυτουργοί ενός ειδεχθούς εγκλήματος όχι μόνο δεν έδειξαν την παραμικρή μεταμέλεια για το έγκλημα στο οποίο συμμετείχαν, αλλά συνέχισαν να ασεβούν στην μνήμη των θυμάτων τους. Ενώ οι ίδιοι για να τρομοκρατήσουν τον ντόπιο πληθυσμό οργάνωσαν αντιφασιστικές πορείες σε συνεργασία με πρεζοκαταλήψεις αναμεμειγμένες και σε άλλες δολοφονίες, μιλούν για δήθεν “τρόμο στις γειτονιές τους”, όταν η διαδικτυακή γιάφκα του indymedia συχνά φιλοξενεί ανακοινώσεις τους για επιθέσεις ακόμα και σε τυχαίους διερχόμενους και για την συνεχιζόμενη στοχοποίηση εθνικιστών που λαμβάνει χώρα στην περιοχή.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά σε δήθεν συγκάλυψη των υποτιθέμενων “ναζιστικών” εγκλημάτων από την αστυνομία. Η αστυνομία σε όλη την Ελλάδα συμμετείχε στο σχέδιο της Κόκκινης Προβιάς για ποινικοποίηση των εθνικιστικών ιδεών, μεταχειριζόμενη τους εθνικιστές με τον χειρότερο και απεχθέστερο τρόπο. Και στην περίπτωση του αστυνομικού τμήματος του Νέου Ηρακλείου, κυριολεκτικά έκλεισε τα μάτια προκειμένου οι δολοφόνοι του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη να δράσουν ανενόχλητοι. Όταν επιτέλουν διένυσαν τα λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα μέχρι το σημείο της δολοφονίας, έδειξαν την χειρότερη ασέβεια απέναντι στους νεκρούς νέους και η στάση τους υπήρξε ιδιαίτερα προκλητική. Ο ίδιος ο πρωτεργάτης της δολοφονίας Παντελής Βλασσόπουλος κάλυψε επικοινωνιακά τις ενέργειές τους, με την συμβολή του επικοινωνιολόγου του και ανθρώπου του άμεσου περιβάλλοντος Σαμαρά Άγγελου Λάσκαρη, και αργότερα μετέβη προσωπικά στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ για να απαιτήσει να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα στην θέση του γιατί δήθεν είναι απαραίτητο για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Και όμως, το ίδιο άτομο στο παραπάνω ψήφισμα ισχυρίζεται πως η αστυνομία καλύπτει κάποια ανύπαρκτα “φασιστικά-νεοναζιστικά εγκλήματα” και καλεί τον κόσμο σε συμμετοχή σε αντιφασιστικά συλλαλητήρια που συνήθως συνοδεύονται από ρίψη μολότωφ στην αστυνομία.

Οι “νοικοκυραίοι νεοδημοκράτες” έσπευσαν ομόφωνα να υπογράψουν το ψήφισμα που υπέβαλε ο τοπικός εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημήτρης Ταβουλάρης, τα γραφεία του οποίου βρέθηκαν στη συνέχεια να φιλοξενούν τον συνδυασμό του νεοδημοκράτη Παντελή Βλασσόπουλου.

Αν οι πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης συμμετείχαν στην δολοφονία δύο νέων ανθρώπων, και αν έδειξαν την πιο αισχρή συμπεριφορά απέναντι στον πόνο ενός πατέρα, του Λάμπρου Φουντούλη, την ίδια ώρα φρόντιζαν με ιδιαίτερη επιμέλεια για τα δικά τους παιδιά.

Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα του 2013, ο Παντελής Βλασσόπουλος άνοιξε ταβέρνα για τα παιδιά του Γιώργο και Αλέξανδρο Βλασσόπουλο, η οποία αποτελεί στέκι των στελεχών του εγκληματικού νεοδημοκρατικού μορφώματος των Βορείων Προαστείων, ενώ μεθοδεύει την επάνοδό του στην πολιτική σκηνή μετά την αποτυχία του να επανεκλεγεί το 2014.

Ο αντιφασιστικός συρφετός οργανώνει συχνά επιθέσεις σε ταβέρνες που θεωρεί “φασιστικές”. Και φυσικά η αστυνομία ποτέ δεν καταφέρνει να βρει τους δράστες. Πρόκειται για την ίδια αστυνομία που ο Παντελής Βλασσόπουλος κατηγορεί πως “συγκαλύπτει τα εγκλήματα των νεοναζί”.

Φυσικά η ταβέρνα του Παντελή Βλασσόπουλου δεν διατρέχει τέτοιους κινδύνους. Οι αντιφασίστες δολοφόνοι θεωρούν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας “δικό τους άνθρωπο”.

Ο Γιώργος Βλαντής με τη σειρά του άνοιξε τεχνικό γραφείο για τις κόρες του Μαρία και Ιωάννα Βλαντή με εμπλοκή με δημοτικά έργα, ενώ προσπαθεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. Η διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο της ΑΕΚ του στέρησε την δυνατότητα να αντλήσει ψηφοφόρους από τους φιλάθλους, οπότε ελπίζει σε κάποια δοτή θέση σε μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ οι δολοφόνοι ήταν βέβαιοι πως θα δρουν ανενόχλητα με την προστασία του κατοχικού καθεστώτος και της προδοτικής αστυνομίας, μία επίσκεψη στα γραφεία τους τον Δεκέμβριο του 2016 έρχεται να ταράξει την ηρεμία τους, δείχνοντας πως το Εθνικοσοσιαλιστικό Αντάρτικο Πόλης δεν ξεχνά. Οι ίδιοι θα σπεύσουν να αποπροσανατολίσουν, αποδίδοντας την ενέργεια σε τοπικούς διεκδικητές της δημαρχίας.

Πέντε χρόνια μετά από εκείνη την νύχτα της 1ης Νοεμβρίου 2013, οι δολοφόνοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι φυσικοί αυτουργοί κινούνται ανενόχλητα με την προστασία των αρχών μέσα σε πρεζοφωλιές τοπικών καταλήψεων, με την κατάληψη Έπαυλης Κούβελου να εμπλέκεται τόσο σε εγκληματικές ενέργειες όσο και σε άλλες δολοφονίες και να φιλοξενεί παιδιά υπουργών. Οι ηθικοί αυτουργοί όμως, οι οποίοι είναι γνωστοί “ευυπόληπτοι πολίτες” που κομπάζουν αναζητώντας βήμα για να βγάλουν λόγους, απολαμβάνουν την δημόσια προβολή τους, υπερήφανοι για την συμμετοχή τους στην δολοφονία δύο νέων εθνικιστών.

Όταν δόθηκε η εντολή από τον παγκόσμιο σιωνισμό, οι τοπικοί εκπρόσωποί του στην Ελλάδα Αντώνης Σαμαράς και Νίκος Δένδιας ξεκίνησαν μία επιχείρηση ποινικοποίησης των εθνικιστικών ιδεών και αστυνομία και αριστεριστές έδρασαν συντονισμένα για να εδραιώσουν κλίμα τρομοκρατίας. Προκειμένου να κάμψουν το εθνικιστικό φρόνημα, αναζήτησαν θύματα ώστε να δώσουν το μήνυμα πως εκτός από τις φυλακίσεις υπάρχουν και οι δολοφονίες. Η τοπική της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο επιλέχθηκε λόγω της θέσης της που διευκόλυνε την απομάκρυνση των δραστών χωρίς τον κίνδυνο της εμπλοκής τους στην κυκλοφορία.

Για να προετοιμαστεί το κλίμα, χρησιμοποιήθηκαν ψυχολογικές επιχειρήσεις με την διοργάνωση αντιφασιστικών συλλαλητηρίων. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων γκρουπούσκουλων, και δεν είναι τυχαίο πως τα έντυπα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ την χαρακτήρισαν τις ημέρες εκείνες σαν την σημαντικότερη αντιφασιστική συγκέντρωση. Η αγωνία κάποιων για την υλοποίησή της ήταν τέτοια ώστε χρησιμοποιήθηκε και ο νεοδημοκράτης δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος κλήθηκε για να δώσει θεσμικό χαρακτήρα.

Με τον τρόπο αυτό, ο Παντελής Βλασσόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του νεοδημοκρατικού μορφώματος, που μαζί με άλλα γαλάζια στελέχη χάρασσε την πολιτική γραμμή του δεξιού μορφώματος, που με δυσκολία κατάφερε να βγάλει το δημοτικό αλλά χάρη στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη βρέθηκε να είναι ο άνθρωπός του στην Εμπορική Τράπεζα, που το περιβάλλον Σαμαρά περιελάμβανε στα έμπιστα στελέχη που θα ανελάμβαναν καίρια πόστα στο μέλλον, που πριν κλείσει τα 50 του ήταν ήδη συνταξιούχος συνδικαληστής, βρέθηκε στις γραμμές του ΚΕΕΡΦΑ μαζί με σεσημασμένους αριστεριστές, πράκτορες του Soros και Πακιστανούς να ενορχηστρώνει την στοχοποίηση των τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, που ο ίδιος λίγες ημέρες αργότερα θα παραδεχόταν στην τηλεόραση πως δεν προξένησαν κανένα πρόβλημα στην περιοχή, αλλά έναν χρόνο αργότερα θα υπέγραφε πως δήθεν “σκόρπιζαν τον τρόμο στις γειτονιές”.

Το ίδιο το νεοδημοκρατικό μόρφωμα έδειξε να μην ενοχλείται ιδιαίτερα από την δραστηριότητα του πρωτοκλασάτου στελέχους του, που βρέθηκε να έχει το γενικό πρόσταγμα σε μία συγκέντρωση υποτίθεται αντικυβερνητική και αντιμνημονιακή, να βγάζει αφιονισμένος λόγο σε Πακιστανούς και ντόπιους υπανθρώπους, και στην συνέχεια να τίθεται επικεφαλής της πορείας τους υποδεικνύοντας ως στόχο της τυφλής δολοφονικής τους μανίας τους νέους εθνικιστές που αναζητούσαν έναν τρόπο αντίδρασης ενάντια στην κομματοκρατία και το διεφθαρμένο καθεστώς.

Τις υπηρεσίες του στον Παντελή Βλασσόπουλο σαν επικοινωνιολόγος την επίμαχη περίοδο προσέφερε ένα άλλο άτομο του βαθέος δεξιού κράτους, ο Άγγελος Λάσκαρης, αφανής υπουργός παιδείας που από τις ΜΚΟ και τα ΚΕΚ του Σκλιά και του Στυλιανίδη βρέθηκε να λειτουργεί στην θέση του Αρβανιτόπουλου, θησαυρίζοντας σκανδαλωδώς στην διαδρομή.

Δίπλα στον Παντελή Βλασσόπουλο βρέθηκαν οι έτεροι προνομιούχοι τραπεζικοί συνδικαληστές, το βαθύπλουτο ζεύγος Δημήτρη Τσουκαλά και Αιμιλίας Τζίβα, που από το τρελό φαγοπότι με το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης του ΚΕΕΡΦΑ μαζί με ντόπια κακοποιά στοιχεία και Πακιστανούς λαθροεποίκους.

Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Βλαντής εκπροσώπησε την ΔΗΜΑΡ που την εποχή εκείνη αποτελούσε έναν από τους πόλους της ανίερης συγκυβέρνησης δεξιών και αριστερών στοιχείων διαφθοράς και προδοσίας.

Μαζί με τον Παντελή Βλασσόπουλο και τον Γιώργο Βλαντή ήταν και ο συνδικαληστής και δημοτικός σύμβουλος της νεοδημοκρατικής δημοτικής παράταξης ΑΚΕΠ Γρηγόριος Παπαδάτος του Νικολάου.

Τον κύκλο έκλεισαν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ανθή Χαρώνη και Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Αυτά τα άθλια άτομα ήταν που βρέθηκαν στην κορυφή της αντιφασιστικής πορείας στις 12 Οκτωβρίου 2013 και υπέδειξαν στους φυσικούς αυτουργούς τους στόχους τους.

Και ο κύριος ρόλος ανήκει σε ένα ευνοημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που σε κάθε προσπάθεια των αντιφασιστικών καθαρμάτων της ευρύτερης περιοχής να τρομοκρατήσουν αυτός βρισκόταν εκεί για να τρέξει να τους βγάλει από το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου εξασφαλίζοντας πως δεν θα τους αποδοθούν κατηγορίες. Το άτομο αυτό έπαιξε τον κύριο ρόλο στις 12 Οκτωβρίου 2013, οργανώνοντας την συγκέντρωση μαζί με το ΚΕΕΡΦΑ, στην συνέχεια φανατίζοντας τον όχλο με αντιφασιστικές κορώνες σαν κύριος ομιλητής, και καθοδηγώντας τους εν μέσω συνθημάτων μίσους προς τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους υποδείξει τον στόχο τους.

Και το άτομο αυτό, ο βρωμερός νεοδημοκράτης Παντελής Βλασσόπουλος, είναι που αμέσως μετά την δολοφονία έσπευσε να προσφέρει κάλυψη στην αστυνομία που στη συνέχεια θα κατήγγειλε για δήθεν κάλυψη σε ανύπαρκτα “φασιστικά εγκλήματα”. Και ο ρόλος του στην υπόθεση αυτή αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς που προβάλει με υπερηφάνεια η νεοδημοκρατική δημοτική παράταξή του, η οποία στεγάζεται στα τοπικά γραφεία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά από την νύχτα εκείνη, οι ηθικοί αυτουργοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, σίγουροι για την προστασία που το κατοχικό καθεστώς παρέχει στους δωσίλογους και στα ενεργούμενά του. Αποτελεί χρέος μίας μελλοντικής εθνικιστικής κυβέρνησης να φροντίσει ώστε να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

Advertisements