Η νέα πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ

Μία από τις πρώτες αλλαγές που έκανε η Κεραμέως αφορούσε την τοποθέτηση νέας προέδρου στον ΕΟΠΠΕΠ:

“Νέα πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ η δικηγόρος Γ . Παπαευθυμίου
Δημοσίευση: 26/08/2019

Την δικηγόρο Γεωργία Παπαευθυμίου, θα τοποθετήσει στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Η Γεωργία Παπαευθυμίου είναι δικηγόρος με 24ετή εμπειρία.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο.

Διαθέτει πλούσια εμπειρία στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού, στο Πτωχευτικό Δίκαιο και στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο.”

Εκείνο που παραλείπει η ανακοίνωση αυτή είναι πως η “νέα πρόεδρος” είναι συμπτωματικά η σύζυγος του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, με τον οποίο και διατηρούν κοινό δικηγορικό γραφείο. Ίσως όμως να θεωρείται και αυτονόητο, καθώς αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος επιλογής προσώπων στον οποίο έχει διαπρέψει η ΝΔ.

Ο κανόνας είναι όλα αυτά τα πρόσωπα που ο κομματικός μηχανισμός τοποθετεί σε αντίστοιχες θέσεις να καλύπτουν τις παρανομίες και την κακή διαχείριση των προηγουμένων διοικήσεων. Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν η Γεωργία Παπαευθυμίου θα αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία της στο Πτωχευτικό Δίκαιο προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες με τις οποίες βαρύνεται ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ Βασίλης Δαγδιλέλης, αλλά και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου.